Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24399
View
211
Reply

Cerai...

[Copy link]

Author: fifie_olin       Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2013 11:53 AM | Show all posts
beldandy posted on 31-7-2013 11:46 AM
kenapa ko lepaskan dia kalau sayang?
dr cara ko citer ni dia pun macm masih bergantung kat ko...
...

kan dia habaq jodoh x ade....

hang baca tak paham kah chombi..??



Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:03 PM | Show all posts
lavacall posted on 31-7-2013 11:53 AM
kan dia habaq jodoh x ade....

hang baca tak paham kah chombi..??

bukan nya tak paham...
tapi menghairankan...
dia sayang x wife dia...
x wife dia pun nampak byk bergantung pd dia..masih contact2 dia...
so kenapa mesti berpisah? sayang saja tak cukup ke nak bina rumahtangga?

entahla pokcik...aku tgh poning neh...rasa nak telan sebotol panadol tapi aku poser..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:06 PM | Show all posts
beldandy posted on 31-7-2013 12:03 PM
bukan nya tak paham...
tapi menghairankan...
dia sayang x wife dia...

chef wan dgn ex dia pun gitu katanye.....

sebabnyer.........

malas la nak bagitau puasa2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:09 PM | Show all posts
lavacall posted on 31-7-2013 12:06 PM
chef wan dgn ex dia pun gitu katanye.....

sebabnyer.........

chef wan?
rasanya aku pun tau pokcik

aku pernah baca...arwah sudirman pun camtu...
siap nangis2 berdua berpelukan masa bercerai tu...

sbb tu aku tak blh digest kenapa perlu berpisah sedang hati saling menyayangi...seriously aku tak paham...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:20 PM | Show all posts
beldandy posted on 31-7-2013 12:09 PM
chef wan?
rasanya aku pun tau pokcik

halahai...kat dlm ni pun ada...

siap boleh klua masuk rumah sesuka sesuki hati..

nak main masak2 kat dapur pun boleh...





Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:21 PM | Show all posts
lavacall posted on 31-7-2013 12:20 PM
halahai...kat dlm ni pun ada...

siap boleh klua masuk rumah sesuka sesuki hati..

bior betul pokcik?
cer bagi skit jawapan pd persoalan aku tu..penat dah tunggu jawapan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 01:33 PM | Show all posts
bercerai kerana xmau menambah dosa krn menyakiti hati suami..
perit sgt tp hidup tetap perlu diteruskan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 02:26 PM | Show all posts
ana_una posted on 31-7-2013 01:33 PM
bercerai kerana xmau menambah dosa krn menyakiti hati suami..
perit sgt tp hidup tetap perlu diteru ...

lagi tak paham una..poning2
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 02:47 PM | Show all posts
InVendeTTa posted on 31-7-2013 11:34 AM
aku tadak experience cerai and moga2 jodoh aku n wife berpanjangan sampai ke jannah
tapi m ...

aku duluuu
aku pikir cam ko pikir la esp bab anak
sbb tu aku decide lambaat nak ber-anak
aku takuttt kalo kalo jodoh tak panjang
sbb deduluuu mmg aku byk makaan hati jugek
tapi aku pikir kalo tadak anak..harta2 aku nak kasik sape khenn..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 04:30 PM | Show all posts
beldandy posted on 31-7-2013 02:26 PM
lagi tak paham una..poning2

bel..
bila hati dah hancur...dikhianati dan dicurangi..
tp kita tros cuba untuk pertahankan rumahtangga..
syak wasangka curiga sentiasa ada..
so hasilnya akan terjadilah pertengkaran..
tp rasa sayang masih ada..
teringat hukum Allah dosa menyakiti hati suami..
maka...bercerailah..


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 04:52 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 31-7-2013 02:47 PM
aku duluuu
aku pikir cam ko pikir la esp bab anak
sbb tu aku decide lambaat nak ber-anak

Hmmm
ko dah bercerai?
nampak sgt ko x konpiden ngan marriage ko to begin with
cam aku skrg ni bru kawen so xnaklah ckp byk
cuma skrg ni aku takde fikir lgsung possibilities bakal cerai
maintain jek seharian ngan wife

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 04:53 PM | Show all posts
ana_una posted on 31-7-2013 04:30 PM
bel..
bila hati dah hancur...dikhianati dan dicurangi..
tp kita tros cuba untuk pertahankan ruma ...

mcm mana kalau hanya kita yg simpan rasa kecil hati tu...
pendam rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 05:00 PM | Show all posts
sbb ego kot dorang xnak lepaskan... xpun nak balas dendam
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 05:01 PM | Show all posts
Yang mbuatkan kes cerai ttangguh sbb si suami sj delay2 ... mungkin syg ... mungkin rs ade peluang nk baiki keadaan ... tp ade gak yg x mau dilihat sbagai the bad guy yg mlepaskan istri ... kot anak tanye, bolehlah jwb bkn abah nk bcerai, mak yg x suke kat abah dah ... n ade suami yg xmau lihat si isteri tu bahagia ngan org len ....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 05:06 PM | Show all posts
InVendeTTa posted on 31-7-2013 04:52 PM
Hmmm
ko dah bercerai?
nampak sgt ko x konpiden ngan marriage ko to begin with

tidak bercerai. masih lagi berlaki walo jauhh..
tapi awal2 kawen dulu...aku terpikir sebegitu
aku jek. laki takkkkk.
lelamaaaa aku pikir..so aku buleh menerima (lama la juge - years la jugek)
so terime seadanye le.
kalo tadek anak...nak babai senang aje
sbb tak banyak nak pikir
hal loan loan tuh small matter aje - boleh setel.
hal anak??susaaaaaah kesian kat anak
walopon aku tak lah kategori solehah mana
tp bab kesian belas ni sgt menebal lah jugek.



Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 05:17 PM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 31-7-2013 05:06 PM
tidak bercerai. masih lagi berlaki walo jauhh..
tapi awal2 kawen dulu...aku terpikir sebegitu
...

pasal apa dah berlaki duk jauh                                    jauuuuuh....

rugi peluang nak menambah pahala tau...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 10:57 PM | Show all posts
rafiz28 posted on 31-7-2013 11:00 AM
Aku syg exwife aku, sampai la ni aku bagi apa dia nk, nk duit aku bgi, nak hp baru aku bagi, nak.nak ...

wow...baiknya rafiz.
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 10:58 PM | Show all posts
ada je yang tak sefahaman and duduk berpuluh tahun bersama hanya kerana anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2013 07:56 AM | Show all posts
beldandy posted on 31-7-2013 04:53 PM
mcm mana kalau hanya kita yg simpan rasa kecil hati tu...
pendam rasa?

ikut pd orang tu gak..
selama mana orang tu mampu untuk memendam rasa..?
penah luahkan? confront?..tapi mereka tak berubah..?
sampai satu tahap satu ketika satu masa..
akan meletup gak..
hati jadi mete kata org perak...
tika itu org tu takkan pandang ke belakang lg..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2013 07:57 AM | Show all posts
ana_una posted on 31-7-2013 02:30 PM
bel..
bila hati dah hancur...dikhianati dan dicurangi..
tp kita tros cuba untuk pertahankan ruma ...

aku suka ayat ko...mmg sama dgn pandangan aku..
tp syg nya ko dh bercerai ...
ko paksa somi ko lps kan ko ke...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079587s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list