Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
24490
View
211
Reply

Cerai...

[Copy link]

Author: fifie_olin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2013 02:35 PM | Show all posts |Read mode
kebanyakan sang suami susah sgt nak ceraikan isteri...sedangkan dorang yg cari pasal dlm rmhtangga...bila isteri mintak x nk plak bagi...
so pe sebenarnya yg membuat kan suami ni ssh nak ceraikan isteri dorang..
jom bincang2 jap...


Single Polls, Total 95 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 03:15 PM | Show all posts
tak percaya pilihan no 1 tu...
maybe yg kedua
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 03:27 PM | Show all posts
dua je ke pilihan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 03:27 PM | Show all posts
Maybe jugak takut nak amik risiko..
Selalunya yg aniaya bini pertama xkan senang hidupnya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 03:29 PM | Show all posts
tambah lagi satu pilihan, takut papa kedana sbb selama berkahwin menumpang kederat bini
tambah lagi, takut jatuh reputasi
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 04:14 PM | Show all posts
maybe sbb ego... taknak dipersalahkan penyebab jadinya penceraian..
or maybe sbb tamak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 05:02 PM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 30-7-2013 03:29 PM
tambah lagi satu pilihan, takut papa kedana sbb selama berkahwin menumpang kederat bini
tambah lagi ...

tambah lagi...berlagak tunjuk kaya padahal yang kayanya harta bini......
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 05:40 PM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 30-7-2013 03:29 PM
tambah lagi satu pilihan, takut papa kedana sbb selama berkahwin menumpang kederat bini
tambah lagi ...

salah tu...

takut hilang satu lubang halal...tu je la..



Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 11:06 PM | Show all posts
lavacall posted on 30-7-2013 05:40 PM
salah tu...

takut hilang satu lubang halal...tu je la..

ia ke pasal tu, masa dok adapun layan forum sokmo. Terkulat2 bini peluk bantai
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2013 11:40 PM | Show all posts
Tamak, nak seksa bini sbb dia tau bini takkan bleh crk kebahagiaan lain kalau dia tak ceraikan bini, dan yang paling penting, ego bodoh seorang lelaki yang otaknya terletak dekat batang
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:31 AM | Show all posts
lagi satu,...diorg sengaja nak tunjukkan kuasa talak hanya lah d tangan diorg,...bg mereka yg ada sakit mental gini, mmg satu kepuasan bila dpt melunaskan dendam dgn cara memberikan tekanan kat bini diorg,...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:39 AM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 30-7-2013 11:06 PM
ia ke pasal tu, masa dok adapun layan forum sokmo. Terkulat2 bini peluk bantai

ada ke bini mintak dilayan 24jam..ada???
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:49 AM | Show all posts
lavacall posted on 31-7-2013 12:39 AM
ada ke bini mintak dilayan 24jam..ada???

habis tu kau ingat seminit tu cukup??
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:51 AM | Show all posts
cmf_blingblings posted on 31-7-2013 12:49 AM
habis tu kau ingat seminit tu cukup??

ada aku kata seminit..???..ada??
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
lavacall posted on 31-7-2013 12:39 AM
ada ke bini mintak dilayan 24jam..ada???

Ada juga laki sengal kat sini...ingat selama ni ckp kemain berdegar tapi...benda kecik gini pun fail...mmg ko ni typical suami kt malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 01:00 AM | Show all posts
beldandy posted on 31-7-2013 12:57 AM
Ada juga laki sengal kat sini...ingat selama ni ckp kemain berdegar tapi...benda kecik gini pun fa ...

laki jenis sengal je berkepit ngan bini 24/7..

tak bagi can si bini merindui si adik kecil....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 01:13 AM | Show all posts
dasyat rosak meroyan hancuss
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku syg exwife aku, sampai la ni aku bagi apa dia nk, nk duit aku bgi, nak hp baru aku bagi, nak.nak pakai kereta aku kasi sampai aku tido bwh meja office..still maintain panggil syg..tapi jodoh xada..aku bagi cerai pun sbb syg..mmg susah nk lafazkn pada org yg kita cinta..tapi xada ertinya kalau xbole hidup bersama..aduh..raya..sunyi..
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 11:34 AM | Show all posts
aku tadak experience cerai and moga2 jodoh aku n wife berpanjangan sampai ke jannah
tapi maybe bagi aku kalo cerai complicate life lagi2 belah lelaki
contoh kalo loan sume joint sebelom nih, income pon joint kalo cerai rasa cam perubahan yg amat besar.satu hal nak urus semula.
itu belom fikir kena duk mana masing2 pas cerai..kena makan, minum asing.anak2 kena bahagi masa between dedua.
uih..satu bende yg amat berat and bukannya sesuka hati boleh decide nak lepaskan bini kalo bini yang mintak cerai.
lagi2 kalo lelaki tu rasa beliau and wife boleh fix things up and ade peluang gik
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 11:46 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 31-7-2013 11:00 AM
Aku syg exwife aku, sampai la ni aku bagi apa dia nk, nk duit aku bgi, nak hp baru aku bagi, nak.nak ...

kenapa ko lepaskan dia kalau sayang?
dr cara ko citer ni dia pun macm masih bergantung kat ko...
kenapa tak bersama je? kan lebih mudah berkasih sayang?
atau ko pernah buat silap yg tak blh dia maafkan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096126s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list