Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
16460
View
32
Reply

Persoalan tentang pinjaman MARA

[Copy link]

Author: fieyzha       Show all posts   Read mode

Post time 22-8-2013 11:04 AM | Show all posts
me!
aku dapat loan mara dan aku student unikl
kenapa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2013 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
myralolx92 posted on 22-8-2013 11:04 AM
me!
aku dapat loan mara dan aku student unikl
kenapa?

ko student degree ke? unikl mne?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2013 12:26 PM | Show all posts
fieyzha posted on 22-8-2013 01:33 PM
ko student degree ke? unikl mne?

diploma. unikl miit. kt kg baru tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2013 12:44 PM | Show all posts
myralolx92 posted on 23-8-2013 12:26 PM
diploma. unikl miit. kt kg baru tu

ouh ok.. diploma xleh transfer kredit kn? so mesti ko ckup2 3 thn kn?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2013 12:50 PM | Show all posts
fieyzha posted on 23-8-2013 12:44 PM
ouh ok.. diploma xleh transfer kredit kn? so mesti ko ckup2 3 thn kn?

transfer credit masa nk msuk degree boleh la
hopefully. tp rasanya mcm kena extend oh. sbb fyp aku tak siap lg


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2013 01:38 PM | Show all posts
myralolx92 posted on 23-8-2013 12:50 PM
transfer credit masa nk msuk degree boleh la
hopefully. tp rasanya mcm kena extend oh. sbb fyp ak ...

ouh ni kes lain la pulak nih.. haha
agak2 kalau extend ko kne byr lebih ke duit mara t?
blh jd pertanyaan jugak nih,
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2013 04:14 PM | Show all posts
fieyzha posted on 23-8-2013 01:38 PM
ouh ni kes lain la pulak nih.. haha
agak2 kalau extend ko kne byr lebih ke duit mara t?
blh jd p ...

tu tak tau lg
nk kena tanya office macam mana
kau student unikl ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2013 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
myralolx92 posted on 24-8-2013 04:14 PM
tu tak tau lg
nk kena tanya office macam mana
kau student unikl ke?

aah unikl miit
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2013 04:33 PM | Show all posts
fieyzha posted on 24-8-2013 04:23 PM
aah unikl miit

wahh sama la. kau course apa?
tah tah kte pernah jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2013 08:24 PM | Show all posts
Aku pinjam MARA gak, tapi bkn unikl
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 02:44 PM | Show all posts
Since ada issue ni about pinjaman mara
nak tanya laa.. pinjaman mara ni just dia cover utk yuran pengajian saja ke?
Yuran pendaftaran MARA tak cover ka?

ini dalam SPC.. dah nak masuk year 3 baru tau YURAN PENDAFTARAN student kena tanggung sendiri..is that so?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2013 12:48 AM | Show all posts
anasue posted on 20-9-2013 02:44 PM
Since ada issue ni about pinjaman mara
nak tanya laa.. pinjaman mara ni just dia cover utk yuran pe ...

hai anasue..
btw yuran pendaftaran utk setiap semester ke yg dimaksudkan itu?
kalau yuran itu memang setakat ini guna duit sendiri bayar..
tapi kitorg ada duit elaun sara diri setiap bulan dr MARA. so duit tu la kami guna untuk bayar yuran pendaftaran.
ni buat pinjaman MARA full or half?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2013 10:27 AM | Show all posts
fieyzha posted on 21-9-2013 12:48 AM
hai anasue..
btw yuran pendaftaran utk setiap semester ke yg dimaksudkan itu?
kalau yuran itu me ...

I rasa full kot..
mmg la mara ada bg monthly utk makan and penginapan...
tak tau pun kena bayar pendaftaran masa start tahun pengajian...
bila call mara baru diberitahu yg mara cover pengajian ja...

masa daftar utk foundation yes...statred kat surat tawaran..pendaftaran foundation kena bayar sendiri


Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080473s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list