Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
3447
View
25
Reply

Google Adsense

[Copy link]

Author: xoxo12       Show all posts   Read mode

Post time 19-9-2013 08:50 AM | Show all posts
kapulet posted on 18-9-2013 10:44 PM
sebenarnye yang paling utama skali ialah contents..

nak menulis pun jenuh nak fikir tulis apa, nampaknya blogger ni kenaah seorang penulis baru layak apply GA kan? Tulis artikel pun susah apatah lagi nak tulis in English huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2013 10:18 PM | Show all posts
Kamen_rider posted on 17-9-2013 05:23 PM
nak apply account kene english..bila dah dapat lepas....letak la kat blog bm ke..bahasa apa2 pun bol ...

mmg boleh buat english dulu pastu tukar BM. Tapi masalahnye, google dah straight skarang nie. Kwn aku nye adsence dah kena block. Diorang selalu check blog kita. Kalau ada melanggar syarat trus diorang block. So, tak dapat la duit.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 01:51 AM | Show all posts
servantforever posted on 19-9-2013 08:50 AM
nak menulis pun jenuh nak fikir tulis apa, nampaknya blogger ni kenaah seorang penulis baru layak  ...

tak semestinya jadi penulis..

  • ada org apply guna website company, kalo dia admin yg jaga site tu boleh laa apply (stakat nak apply utk approve), lepas tu guna kat blog sendiri..
  • ada org create site / blog yg share artworks / design diorg (sbgai contents), artworks / design ni text tak perlu bnyk skit2 jer, bila ramai visitor dtg & komen artworks dia = ada potensi apply GA
  • ada yg share cerita pasal job / projek (expertise diorg) dlm bentuk blog, ikut style gaya bahasa dia..
    contohnya expertise dia buat signboard, dia cerita pasal buat signboard, modal, kira-kira, raw material, kerenah customer, so benda2 mcm ni berfaedah utk org yg berminat.. kat situ ada potensi utk apply GA..
  • ada yg buat tutorial pada satu2 bidang kepakaran dia, dia share utk sapa2 yg search tutorial bidang tu.. tutorial tu tak semestinya dia 'create from scratch', dia boleh 'kopi & pasta' dari mana2 tut. tapi MESTI modified skit kasi lebih baik atau tukar hak milik image sendiri, (supaya tak timbul soal copyright).. lama2 mesti ada follower dia, kat situ ada potensi..

semua tu adalah contents berbentuk niche, pengkhususan, (bukan jenis blog rojak)..
so tak semestinya kita kene jadi penulis..

GA Without Website
ada gak beberapa site kategory 'web sharing contents' yg boleh kita guna utk apply GA tanpa perlu buat blog, (selain dari guna youtube)..
  • hubpages (dotcom)
  • docstock (dotcom)
  • flixya (setau aku google dah blocked GA utk site ni)
aku ada review pasal topik ni dlm blog aku dulu
tapi semua tu asasnya adalah berbalik kpd 'contents'

- - - - - - - - - -
mmg boleh buat english dulu pastu tukar BM. Tapi masalahnye, google dah straight skarang nie. Kwn aku nye adsence dah kena block. Diorang selalu check blog kita. Kalau ada melanggar syarat trus diorang block. So, tak dapat la duit.

boleh jer sebnarnye.. ada blogger2 yg guna BM masih ok jer GA diorg dlm blog2 diorg..
forum CARI Malay version ni pon dlm BM tp ok jer ada GA.. ahahaha..
mmg gugel sentiasa check blog kita kot2 langgar polisi.. tapi jgn laa ketara sgt BM nyer mix2kan supaya masih lebih kpd eng..
mungkin kalo yg baru2 approve tu kene lebih hati2, sebab yg dah kategori lama guna GA (otai), gugel akan bg notis / warning dulu..
wallahu'alam..

Fakta
  • GA tak menjanjikan kekayaan, tapi boleh menjadi pendapatan tetap tiap-tiap bulan..
  • gugel sbnrnya suka kalo ada publisher baru (org apply utk GA), sebab lagi bnyk org apply lagi banyak dia buat untung..
  • gagal sekali bermakna ada syarat2 yg anda tak ikut.. kaji balik & apply lagi, guna emel & blog lain (konon2 anda adalah org lain)..

kalo minat anda cukup kuat, di ikuti dgn perancangan dan usaha pasti boleh ;)
Last edited by kapulet on 20-9-2013 02:22 AM

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2013 08:33 PM | Show all posts
kapulet posted on 20-9-2013 01:51 AM
tak semestinya jadi penulis..

good tips thanks for sharing.
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2018 10:50 PM | Show all posts
saya dah cuba adsense tak sampai sebulan lagi, pendapatan sangat sedikit, ok padanlah dengan viewer pun sikit.  Blog pasal famili dan banyak pasal travel.   Baru 24 sen je ...  nak beli donut pun tak cukup.

Sapa-sapa yang boleh dapat sampai $100, mohon share tips dan panduan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2018 02:04 AM | Show all posts
aurorae replied at 28-7-2018 10:50 PM
saya dah cuba adsense tak sampai sebulan lagi, pendapatan sangat sedikit, ok padanlah dengan viewer  ...

Adsense ni sebenarnya simple jer. Konsep dia.. buat blog.. tambah artikel... bagi backlink kasi up kat search engine.. share post kat social media.. makin lama blog kau pun jadi la populer..

Untuk main adsense ni kena buat byk blog dan byk niche.. jgn la harap pada 1 blog. Jangan la pulak blog yg baru nak bagi 100 usd terus.. blog baru kena di jaga.. bagi artikel.. bagi backlink dalam 6 bulan baru la nampak hasil... bukan takat 100usd.. 1000usd pun boleh dapat sebulan.

Adsense ni permainnan dia long term.. dari 0.24usd bulan pertama sampai la jadi 240 pada bulan ke 25.. tapi pendapatan adsense ni stabil dan meningkat.. syarat jgn la kau langgar term adsense pulak...


Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 09:46 PM | Show all posts
sekarang orang kurang layan adsense dah hehe
sekarang layan Instant Article iklan facebook
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list