Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3429
View
25
Reply

Google Adsense

[Copy link]

Author: xoxo12       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2013 03:30 PM | Show all posts |Read mode
Salam. setelah mengkaji punye meneliti pasal google adsense ni. Sgt menarik cara kite nak buat google adsense. aku baru daftar tp tgu approval aje.. cube cerite pengalaman korang menggunakan google adsense ? mst berbaloi .. ye idokk.. aku ingat pakai blog aku sedia ade je. ok ke ? cube cite ? apa ? knapa ? bagaimana ? mana ? hehehe..
*sharing is caring
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2013 04:18 PM | Show all posts
pengalaman aku jangan buat fraud click..nanti merana..haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 12:10 PM | Show all posts
pernah apply dulu2. masa tu naive tak tahu apa2. Kena reject sbb content blog dalam BM hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2013 05:09 PM | Show all posts
adsense sangat ketagih....lebih ketagih daripada ebay...otak asik pikir jek nak cari niche..buat blog..huhu..

paling best adsense pakai Youtube...terbaik..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2013 10:02 PM | Show all posts
aku pernah kena ban satu akaun...lansung xsempat merasa...sekrang dah kurang aktif guna adsense..belum berkesempatan macam dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2013 10:11 AM | Show all posts
apa syarat2nya bro?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 12:57 AM | Show all posts
aku apply, tapi tak lepas-lepas. macam strict sangat atau aku tak reti tips-tips nak kasi lepas syarat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2013 09:38 AM | Show all posts
nak wat adsense senang ja

1- buat cari niche dalam adwords must be search permonth around  1k or more  (if nak buat micro niche blog) and Cost CPC around $1/click

2- buat blogspot domain mesti nama niche yang kita pilih tu or kalau tak ada pun takpa just biar ada kaitan sket dengan niche yang kita pilih tu

3- then cari Private Lable Article and do some re-writing kalau malas sangat just cari article mana2 then spin biar around 50% uniqueness tu > publish article

4- dan do indexing link tu dekat search engine dan ping link ke website yang sediakan perkhidmatan ping

5- agak2 dah dalam 15 - 20 article around 500 - 700 words for each article boleh pergi apply adsense guna button monetize yang disediakan dekat blogger tu or type je google adsense..

6- lepas dan approve buat perkara yang sama dan sentiasa update content tu.. kalau nak dapat banyak duit sila lah buat dalam english

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2013 08:33 PM | Show all posts

nak buatkan tu bukan tak mahu tapi sekarang busy kerja lah..tapi cuba try guna cara yang saya bagi ini dahulu.. memang agak renyah sikit lah tapi InsyaAllah akan diApprove.. kalau nak content tu unique sila cari Private Label Article dan cuba rewrite content itu semula dalam Bahasa Malaysia dan publish.. tapi TOLONG jangan guna google translate sebab Bahasa Melayu google translate hancusss..hahaha.. kalau nak try boleh je..

niche yang patut di jauhi

-" adult" service : gigolo, gro, etc
- adult toy
- sex
- porn
- gambling
- slot machine
- drug
- farmasutikal ( certain boleh and ada yang cakap tak boleh )
- hate , spam, harrassment speech
- HACKING tak kisah lah ethical hacking ke black hat hacking ke tetap tak boleh
- akan diupdate bila saya teringat..
Last edited by trunks on 14-9-2013 01:29 AM

Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 01:47 AM | Show all posts
hmmm niche web development ok x?php dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 12:29 AM | Show all posts
JohnDeSouza posted on 13-9-2013 01:47 AM
hmmm niche web development ok x?php dulu

maksud kamu macam mana tu..tak beberapa paham.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2013 07:44 PM | Show all posts
JohnDeSouza posted on 13-9-2013 01:47 AM
hmmm niche web development ok x?php dulu

boleh..apa2 jek niche..janji content unik.GA ni pentingkan kualiti content..
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2013 12:29 AM | Show all posts
rasanya ndak buat niche ttg web development . berdasarkan php.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2013 01:50 AM | Show all posts
adword ni kene bayar ke kat google?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 01:09 AM | Show all posts
habis kat sini je discussion? menarik mmg menarik tapi tak habis citer hehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 02:12 PM | Show all posts
Satu lagi blog post jangan Bahasa Melayu. Kompem tak lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2013 05:23 PM | Show all posts
nak apply account kene english..bila dah dapat lepas....letak la kat blog bm ke..bahasa apa2 pun boleh...janji trafikkk...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 10:10 PM | Show all posts
JohnDeSouza posted on 15-9-2013 01:50 AM
adword ni kene bayar ke kat google?

a'ah adword tu kene bayar..
  • Adword = advertiser / pengiklan (duit keluar)
  • Adsense = publisher / penyedia tapak utk pengiklan (duit masuk)

Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2013 10:44 PM | Show all posts
servantforever posted on 17-9-2013 01:09 AM
habis kat sini je discussion? menarik mmg menarik tapi tak habis citer hehe

sebenarnye yang paling utama skali ialah contents..



quality content is king

kalo content blog / site anda bagus, biarkan contents blog anda cukup banyak..
dlm kadar 1 minggu 1-2 post (atleast), tunggu sampai beberapa bulan, kasi season skit..
kalo ada blog yg dah diregister lama tp belum guna, lg bagus..

buat semua post contents anda berkualiti.. maksud kualiti bukan lah mcm bahasa buku atau berita suratkabar..
tapi cukup utk buat org suka nak baca, layan, berfaedah.. ada sesuatu atau point / pandangan anda pasal topik / niche yg anda bawa..
ni yg ramai tak brapa faham kehendak gugel - quality contents..

yup nak apply GA ni mmg kene guna english, try laa translate, broken sikit2 tu biasa laa.. janji boleh faham..
mula2 jer susah skit, ni laa usaha anda, dah lepas nnt senang dah, boleh mix english & bahasa..

kemaskan theme blog anda jgn nampak bersepah, pilih theme yg simple, clean, tersusun..

sebenarnye banyak tips nak buat contents yg power.. kene tweak minda kita, kasi extra kreatif utk buat banyak post2 kualiti dlm english..
utk tujuan apply & approve..
Last edited by kapulet on 18-9-2013 11:04 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2013 08:50 AM | Show all posts
kapulet posted on 18-9-2013 10:44 PM
sebenarnye yang paling utama skali ialah contents..

nak menulis pun jenuh nak fikir tulis apa, nampaknya blogger ni kenaah seorang penulis baru layak apply GA kan? Tulis artikel pun susah apatah lagi nak tulis in English huhuhu.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109144s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list