Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
74177
View
327
Reply

Pernah tengok "Wujud - Singapore Paranormal Team"?

[Copy link]

Author: kookie92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2013 03:50 PM | Show all posts |Read mode
assalam, ada tak sesiapa yang pernah tengok wujud/tac team singapore?
kumpulan ni ala2 seekers malaysia la.. tapi guna menterala bagai untuk panggil hantu keluar.memang mcm syirik je tengok sume keje2 dowang..

ada satu kisah kat u saya. diorang tengah layan citer wujud ni kat bilik ramai-ramai.
tengah sedap2 tengok, adalah part mentera2 dari citer tu. dioarang xsilentkan.
tiba-tiba keluar lembaga berbaju putih kat corner bilik dowang. ape lagi.. sume pakat lari.

sebelum ni saya dah tengok 10ep, macam-macam hantu yang keluar dalam citer ni. tapi part mentera tu saya silentkan lah.. hahahha..

ada sape2 lagi yang pernah tengok? Last edited by Santeira on 9-9-2013 03:40 PM

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 04:25 PM | Show all posts
wah ganas betul mantera tu.. sya tak pernah tgok, kat mane? youtube ke??
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 04:35 PM | Show all posts
aku penah tgk dgn parent aku... dorang suruh tgk sampai habis... mungkin ada penutup mentera ke apa.. tapi tk ada pun... then mlm2 kitaorang tk leh tido for 3 days sampai aku on cd ngaji/juz amma ulang2 kali baru boleh tido.... laki aku nk tgk (though dia tk minat tapi sbb kitaorg cakp yg kita dh brapa hari tk leh tido) tapi bapak aku buang cd tu....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 04:49 PM | Show all posts
Ada upacara/mantera siam ke?   Macam mana proses upacara dia?Saya bukan nak belajar nak menyeru makhluk halus.Cuma minat nak tengok cara dia sama macam dalam episod 1 Amukan Pocong.

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 05:04 PM | Show all posts
tak pernah tengok...tanak tengok la...kang takut lakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 05:25 PM | Show all posts
Lobos posted on 24-7-2013 04:49 PM
Ada upacara/mantera siam ke?   Macam mana proses upacara dia?Saya bukan nak belajar nak menyeru ...

mentera mcm puisi.. syair... gitu.... tapi tk faham langsung....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 05:28 PM | Show all posts
biggirlduncry posted on 24-7-2013 05:04 PM
tak pernah tengok...tanak tengok la...kang takut lakkkk

nampak cuma bayang2 hantu, pocong, cik pon.... tapi tk jelas... tk mcm citer hantu yg penuh solekkan efek hantu bagai.... tapi tk tahu la kenapa mcm diganggu perasaan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2013 09:06 PM | Show all posts
tahilalatmanis posted on 24-7-2013 05:25 PM
mentera mcm puisi.. syair... gitu.... tapi tk faham langsung....

ha'ah macam bersajak pon ade jugak.. meremang je bila dengar..
entah ape benda yang diorang mengarut tah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2013 09:12 PM | Show all posts
syasyafina posted on 24-7-2013 04:25 PM
wah ganas betul mantera tu.. sya tak pernah tgok, kat mane? youtube ke??

ada jual vcd, tp saya tengok kat laptop. adik kawan download..
rasanya youtube xde.kalau ada pon xcomplete kot  
die ada banyak episod...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2013 09:40 PM | Show all posts
ada satu episod tu saya memang xboleh lupa.

diorang pergi pulau yang tak didiami manusia..
kat indon kot..
pastu malam tido dalam khemah 4 ke 5 orang.
dalam 1 khemah ni,cameraman tak tido lagi sebab nak prepair camera tuk shooting esok.
tiba2 khemah diorang kena baling batu/pasir.. die pon kejutlah sume yang dalam khemah tu.
then, tengah bercakap-cakap..
tetiba khemah tu bergegar-gegar cam kena langgar. menjerit2 lah minah2 dalam khemah tu.
lama pulak tu kena kacau. dari kiri kanan kena kacau.

takot gile time tu..saya tengok, cam nak terkoyak je khemah tu.

pastu, si cameraman ni beranikan diri keluarkan camera dia ,shoot sekeliling. yang lain2 dalam khemah dah bising2 suruh masuk.
shoot punya shoot, nampaklah lembaga cam berjalan.. jauh jugak lah dari diorang.
pastu si cameraman ni zoom. zoom punya zoom nampaklah jelas bentuk makhluk tu.
cam orang tua bongkok, pegang tongkat panjang. jalan perlahan2 lahan..
fuh, seram gile..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 09:45 PM | Show all posts
dulu selalu tgk wujud ni kt utube...time adik beradik berkumpul, tgk wujud ni ramai2....hari2 lak tgk..pas tgk, rasa cm suasana dlm rumah seram semacam...mcm ada benda dlm rumah...mgkin disebabkan mantera tu..mantera tu mmg menyeramkan...mungkin mantera utk memanggil kot...

time ni jugak, kiteorg satu famili pergi ke jugra...ada satu muzium polis kat situ...sampai2 kat muzium je perut wat hal...mintak adik temankan ke toilet dlm kawasan muzium tu jgk...masa tgh memerut tu, adik tunggu kat bhagian sinki...senyap je...bile panggil, adik jwb sepatah....da settle sume terus masuk muzium...masa ni adik crite die nampak kelibat poc kt corner toilet...xtau la betol ke x die nampak atau ilusi aje...die x berani pandang terus...tu yg senyap aje..kiteorg crite kat mak....mak ckp ' tu la..nengok lagi crite wujud siap dgn mantera bagai..kan da nmpak kelibat'..(ada kaitan ke?)..ntah la..

lagi satu pakcik yg kena...dia tgk ngn mmber2 rmh sewa kt laptop...pas tu, asyik nmpak kelibat dlm rmh..disebabkan tu, diaorang tido x tutup lampu..

sekarang mak x bagi dah tgk wujud...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2013 10:40 PM | Show all posts
sweet_popcorn posted on 24-7-2013 09:45 PM
dulu selalu tgk wujud ni kt utube...time adik beradik berkumpul, tgk wujud ni ramai2....hari2 lak tg ...

saya pon bile hari-hari tengok, hati rasa berdebar-debar je.
tapi bila tengok tu, siap boleh pause2 time hantu die keluar. nak pasti kan prop ke betul2 hantu.
time volunteer die kena kacau, lagilah saya rewind2 sebab kelakar pon ada..




Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2013 11:12 PM | Show all posts
kookie92 posted on 24-7-2013 10:40 PM
saya pon bile hari-hari tengok, hati rasa berdebar-debar je.
tapi bila tengok tu, siap boleh pau ...

same la..saya klu lpas tgk amek mase gak nk buang perasaan seram tu..
dlm 2-3 hr jgak tido bukak lampu tido...pas tu br berani tido bergelap balik...
pernah tgk x episod yg diorang gantung ayam tu...cam real aje...ayam tu mcm ditarik2..nampak ada benda terbang..
lagi satu yg team diorg kene kejar ngn lembaga...kelam kabut suasana dlm van diorng..cemas saya tgk...

kdg2 mantera tu dgr cm klaka gak..
bile ajuk2 mantera tu kena sound dgn mak..padahal bkn ajuk betul pon...
kat rmh ada cd wujud 8...nak tgk hr tu dgn adik tp mak x bg...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2013 12:16 AM | Show all posts
sweet_popcorn posted on 24-7-2013 11:12 PM
same la..saya klu lpas tgk amek mase gak nk buang perasaan seram tu..
dlm 2-3 hr jgak tido bukak  ...

yup, berdebar die lain macam.. tu lah.. sapew suh tengok orang memuja syaitonirojim..

yang gantung2 tu pon saya tengok,
episod diorang jual ayam tu pon seram.. tapi pakcik tu kira berani tahap gaban lah.. boleh pulak dia tahan ayam tu dari kena curi.
yang kena kejar dlm van dengan cik pon tu lg seram abis.. dahla xde orang lalu jalan tu.. tetiba je muncul kat tengah jalan.. dengan makcik kene sampuk dalam van tu.
huhu, time tu la baru ingat nak ngaji suma.. nasib baik ramai2..
sampai ke rumah kene ikut..

adik saya selalu lah main2 ikut2 mentera tu .. saya hanya mampu ketawa..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 11:01 AM | Show all posts
Lobos posted on 24-7-2013 04:49 PM
Ada upacara/mantera siam ke?   Macam mana proses upacara dia?Saya bukan nak belajar nak menyeru ...

Assalam. Nak panggil group2 setan ni tak yah guna mentera pun. Kene yakin, cakap macam biasa, keluar le diorang nanti. Macam contoh cara awak panggil kawan awak ke...Setan ni boleh nampak kita, so tak yah nak baca-baca mentera.....cakap macam biasa...Kalau awak nak tengok, Bagi salam (wajib yer..sebab nie hamba ALLAH, pastu awak cakap ler..Aku nak engkau Keluar dan tunjukkan diri...)...senang jer..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 11:58 AM | Show all posts
kookie92 posted on 24-7-2013 09:40 PM
ada satu episod tu saya memang xboleh lupa.

diorang pergi pulau yang tak didiami manusia..

ehh.. yg ni wujud yg mane?? cam tak pnah tengok plak...

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 12:03 PM | Show all posts
wujud dah sampai wujud 10 ke?? aku cari takde jumpe plak.. last yg aku tgk wujud 8 ke 9 ntah.. yg last die yg die seru puteri ape ntah pastu kne libas ngan ular tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 12:24 PM | Show all posts
Tak pernah tau, share lah link mana-mana video atau trailer ke?.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 12:30 PM | Show all posts
gambor ke trailer ke tak dek ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-7-2013 12:44 PM | Show all posts
mrbotak posted on 25-7-2013 11:58 AM
ehh.. yg ni wujud yg mane?? cam tak pnah tengok plak...

saya xingat yang mana,
yang pasal nenek kebayan ni just diorang tambah je sebab xterjangka akan berlaku..selingan camtu..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.676361s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list