CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: MissLibra

UPDATED Misteri shooting film pendek/ hampir kerasukan di panggung teater #123

[Copy link]
Post time 17-7-2013 02:42 PM | Show all posts
MissLibra posted on 16-7-2013 11:04 PM
nanti aku tanya nana

missL, nnti dh dapat izin, jgn lupe gitau aku ye....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-7-2013 03:46 PM | Show all posts
fuhhh setel bace..
menakutkan! beraninyer TT .. klu aku la da dgr bunyi mengilai tu.. kompem ajak balik da...


hehehe mase bace ni.... duk terbayang banglo atas bukit area taman melati kt umah aku tu...
gemilang height ke cemerlang height ntah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 08:57 PM | Show all posts
perghhh.. Terbaik la cerita tt.

Jangan lupa sambung next story okay.!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2013 08:59 PM | Show all posts
raihaneem posted on 17-7-2013 10:12 AM
fuhh....
mencabar...tp bguslah semuanya kuat smgt nak mulut tak celupar..

itulah pasal. nasiblah semuanya jenis jaga diri ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2013 09:00 PM | Show all posts
drlinda08 posted on 17-7-2013 11:36 AM
nice story TT.. sila sambung lagi story lain yg dijanjikan tu..
setia menunggu ..

insya Allah sikit masa lagi I update.. tq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2013 09:00 PM | Show all posts
enncy posted on 17-7-2013 12:07 PM
best cerita tt..

thank you enncy
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2013 09:00 PM | Show all posts
sumimanis posted on 17-7-2013 02:21 PM
TT..story TT sgt awsome, sangat menarik n tertarik dabomb! i like!

thankssss...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2013 09:01 PM | Show all posts
khailya posted on 17-7-2013 03:46 PM
fuhhh setel bace..
menakutkan! beraninyer TT .. klu aku la da dgr bunyi mengilai tu.. kompem ajak b ...

berani sebab ramai orang hihi.. kalau sorang mau histeria kat situ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-7-2013 09:01 PM | Show all posts
aerolz posted on 17-7-2013 08:57 PM
perghhh.. Terbaik la cerita tt.

Jangan lupa sambung next story okay.!!

okey insya Allah.. nanti di update
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-7-2013 09:02 PM | Show all posts
azie_fariza posted on 17-7-2013 12:34 PM
wondering kat area manaaa la banglo tu ye....

kat selangor.. tapi ku tak boleh bagitau lokasi sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2013 10:41 PM | Show all posts
MissLibra posted on 16-7-2013 05:47 AM
uihh surfinv.. menarik tu hehe... tapi nak ke lokasi tu semula iskkk... tak taulah masih berani ke ...

takut tu perlu ada...
klo berani nanti jadi semberono tak dapat kesan apa2
perasaan takut tu yg buat kita berhati2...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2013 03:24 AM | Show all posts

MISTERI BUNYI TOLAK TROLI DI KAMPUS

Tiba-tiba rasa seronok pulak nak share cerita mistik seterusnya. Hari tu aku janji nak cerita pasal gangguan yang dialami oleh produksi teater keliling di utara tanah air. Tapi aku tangguh dulu cerita yang itu sebab: 1. Aku tak terlibat secara langsung dalam produksi tu, kena tanya suami aku sebab dia yang ada. Dia pulak macam malas-malas nak recall gitu. 2. Produksi tu banyak libatkan artis terkenal, so aku tak sure kalau aku boleh main sebut nama dorang kat sini. Karang dorang bising pulak.

So nanti-nanti aje aku start cerita yang tu, aku cerita satu pengalaman mistik yang simple, berlaku pada diri aku sendiri tahun lepas. Aku ni belajar kat satu universiti yang juga kurahsiakan (suka benar aku merahsiakan lokasi kan). Sebagai pelajar postgrad, kitorang diberikan ruang belajar sendiri di kampus yang kitorang panggil ofis. Ada masanya bila aku tengah dalam kritikal nak siapkan kerja, aku habiskan masa kat ofis sampai malam sebab tak nak bawa kerja balik rumah. Asal-asalnya ofis kitorang kat let's say Bangunan A, tapi sebab ada renovation kitorang ditempatkan sementara di Bangunan B selama 3 bulan. Bangunan A tak ada masalah, aman damai saja. Tapi kejadian ni aku alami di Bangunan B.

Ofis Bangunan B ni adalah bangunan fakulti perubatan. Kitorang ditempatkan di tingkat 5. Bila dah dapat ofis sementara, aku pun teruskan rutin harian aku, buat kerja sampai malam. Bangunan B ni memang lain macam sikit tempatnya sebab lebih sunyi berbanding Bangunan A. Kalau lepas office hour memang orang tak berapa ramai malah kadang-kadang tak ada langsung. So, peristiwa ni berlaku lebih kurang satu atau dua minggu lepas kami ditempatkan di situ. Dalam ofis tu ada 3 orang, hari tu dua kawan lagi dah balik. Aku pun macam biasa lepaklah buat kerja. Bila masuk waktu maghrib aku pun bersiaplah nak solat. Biasanya kalau tak ada orang aku solat dalam ofis tu saja. So aku pun pergi ambik wuduk kat toilet. Kat sinilah ia berlaku. Jengggg.....
Last edited by MissLibra on 18-7-2013 03:41 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2013 03:35 AM | Show all posts
Aku masuk dalam toilet ambik wuduk. Waktu tengah ambik wuduk tu, aku dengar bunyi macam troli ditolak melintas luar bilik air. Dalam keadaan biasa sepatutnya benda tu tak lah scary, sebab itukan bangunan perubatan. Banyak ofis dan makmal di dalamnya. Tapi agak hairan sebab itu waktu maghrib, dan selalunya time macam itu memang dah tak ada orang bekerja dah. Tapi aku tak fikir apa-apa time tu, aku anggap saja ada orang. So sehingga aku habiskan wuduk aku masih dengar troli tu. Entah apasal gatal hati nak jenguk (sebab hairan), aku pun jenguk luar sambil pakai tudung. Huh, tak ada orang. Tak ada sesiapa dan bunyi tu hilang.

Aku hairan, kali ni aku jenguk betul-betul sampai keluar kepala, tiba-tiba dengar balik bunyi tu, tapi kali ni membuatkan aku pandang atas. Bunyi tu datang dari siling wehhh... bayangkan bunyi dia macam orang tolak troli atas siling. Makkkk... rasa nak runtuh siling time tu. Aku pun tak tunggu satu saat pun, tunggang langgang lintang pukang berjalan tak berjalan lari tak berlari masuk opis, packing semua barang aku, tutup suis komputer macam tu aje, dan blahhh... takkan aku nak tunggu. Oleh sebab aku ni bukannya jenis penakut, tapi ketika berlaku tu bulu roma aku meremang dan badan aku panas sejuk panas sejuk, so aku tau something wrong. Aku blahhhh.....

Tak lama lepas tu aku cerita kat kawan satu ofis kejadian tu. Tiba-tiba dia buka cerita, ada seorang kawan kami di ofis lain, pernah cakap dia nampak kat hujung koridor tingkat 5 pada satu malam, kelibat perempuan pakai baju putih berambut panjang. Tapi itu sajalah, dan dia anggap itu maybe pelajar perubatan masuk makmal huhu...
So itulah aje ceritanya, lepas kejadian tu aku dah tak berani lepak kat Bangunan B sampai lewat malam. Sebelum maghrib dah balik. Apabila masuk semula Bangunan A barulah jadual balik malam kembali macam biasa..

Sekian.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 08:04 AM | Show all posts
mesti bunyi tu bunyi hantu sorong mayat...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 08:52 AM | Show all posts
MissLibra posted on 18-7-2013 03:35 AM
Aku masuk dalam toilet ambik wuduk. Waktu tengah ambik wuduk tu, aku dengar bunyi macam troli ditola ...

adoi..sebenarnya yang tolak troli tu aku la tt
masa tu aku kerja lebih masa sebab banyak troli nak kena tolak
tiba2 aku dengar macam bunyi air dalam bilik air
aku goyang la sebab time maghrib patut dah tak ada orang
apa lagi aku pun cabut la lari sebab takut
masa tu agaknya tt keluar dari bilik air nak check tengok tapi dah tak ada siapa


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 10:13 AM | Show all posts
uih terbaik la tt. kul 3 stengah pagi tu update cite
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-7-2013 10:26 AM | Show all posts
MissLibra posted on 17-7-2013 09:02 PM
kat selangor.. tapi ku tak boleh bagitau lokasi sebenar

banglo yg berlakon citer Mistik tu ke?

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2013 10:34 AM | Show all posts
Best citer TT...citer lagi klu ada yer
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2013 01:30 PM | Show all posts
sumimanis posted on 18-7-2013 08:04 AM
mesti bunyi tu bunyi hantu sorong mayat...huhuhu

tak berani nak imagine huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2013 01:31 PM | Show all posts
pelukis.plan posted on 18-7-2013 08:52 AM
adoi..sebenarnya yang tolak troli tu aku la tt
masa tu aku kerja lebih masa sebab banyak troli na ...

huh...agak agak la ko nak sembunyi kat siling tu pun janganlah bawa troli sekali kan aku dah terkujat tak jadi solat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 05:21 PM GMT+8 , Processed in 0.211920 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list