CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: MissLibra

UPDATED Misteri shooting film pendek/ hampir kerasukan di panggung teater #123

[Copy link]
Post time 14-7-2013 07:38 AM | Show all posts
MissLibra posted on 14-7-2013 03:08 AM
sila sphinx ... sharing is caring. Uiihh masak la korang mengawal budak kerasukan... penat wehhh.. ...

thanks TT

time dancer girl tu kena rasuk, nasib baik ada dancer2 and kawan-kawan dia org yg lelaki tue, jadi dia org lah yang kawal dia..tapi yg masuk dlm badan dia tu jenis yg kuat kot sbb kalau ikutkan girl tu lemah lembut jek..tapi kudrat ngalahkan orang lelaki...berpeluh2 gak lar bebudak lelaki tue dok pegang and kawal dia... lepas dia dah pulih tue, iols ngan director, and semua dancers tadi termasuk kawan dia org yg 2 org tu, naik lar van and hantar the Girl yg kena rasuk tu balik rumah dia.. sebab we ols ada satu lagi klip video nak shoot kat town, we ols suh geng crews gerak ke sana dulu.. crews ni ada cameraman sorang, asst director, crew teknikal 2 org, then sorang PA, and make up artis...semuanya lelaki kecuali make up artis tu yg '50-50' gitu   .. cameraman ni ada awek scandal kat Sabah nie and awek dia nie mmg ngikut je time weols shoot (menyampah tp sbb kat negeri sabah kan..terpaksa lar ikut rentak dia org, kang merajuk jenuh plak nak cari ganti crew) and awek dia ada keta, so cameraman, teknikal sorang, and PA tu naik keta ngan awek cameramn nie.. we ols kiranya gerak asing-asing lar..
then elok dah sampai kat rumah dancer Girl tu, iols dapat call dari si asst director.. dia report kata ada sorang lg plak tengah dok meroyan, mengamuk sakan.. awek si cameraman tu haa... location utk shoot time tue dlm restoren kat Warisan Square, tempat nie plak elok je bersebelahan dgn jalan raya, and restoren ni ada letak kerusi meja kat bahagian koridor sebelah jalan raya tu ...and kat situlah budak tu meroyan... bayangkan, kat tengah-tengah town ada orang kena rasuk nasib baik bukan peak hours kalau tidak jenuh gak lar..
lepas settle dgn dancer girl tadi, we ols pun gegas lar pi kat town pula... time iols sampai tue nampak lar crew yg ada dok pegang n kawal dia while dia dok terjerit2.. then dia org angkat dia bawa masuk dlm van and bawa jumpa ustaz.. nasib baik PA weols tu org Sabah gak kalau tidak, mati kutu gak weols sbb team production semuanya org semenanjung.. sempat gak weols shoot skit2 kat location tue then terpaksa postpone sbb cameraman dah x larat, bahu dia dislocated sbb kena tendang ngan awek dia time dok mengamuk tadi..
PA tu cite, dia org naik keta si awek nie gi ke town, PA ni yg drive.. awek ni dah lain mcm skit..dah diam and nampak murung.. then elok je sampai kat location terus dia terkam si PA..dia duduk belakang and try to cekik PA..yg cameraman tu duduk sebelah dia so dia lar yg tarik and try to control dia..mmg ganas dia time tue siap mencakar2 lagi..dia org kata dia dah mcm serigala..nak gigit orang.. awek ni kecik je saiz nya tapi time mengamuk tu mmg kuat gak..sma cam girl dancer tadi..
Iols tak ikut time dia org bwk dia gi merawat sbb still ada keje nak kena settle.. we ols kan shoot video klip so artis pun dok ada kat location, nasib baik artis nie jenis hard rock nya (artis pompuan) so xde lar nak sama2 naik meroyan gak.. we ols cadang nak sambung time malam tapi last2 kena cancel gak sbb crews mmg dah x larat.. time malam tu, around kul 9 kot weols semua termasuk artis dok tunggu kat studio..tunggu si cameraman tu lar sbb dia ngikut gi ngubat aweknya tue.. then dlm kul 11 kot baru dia org muncul..sekali ngan awek dia, and nampak cam dah okay, awek tu pun minta maaf lar sebab pasal dia, shoot n kerja we ols terjejas..
si cameraman cite lar yg awek dia nie pun ada gi Toilet yg sama si dancer girl tu gi and time dancer girl tu tgh kerasukan, dia ada dtg tgk jap so maybe time tu jin yg dok ada pindah ke dia plak lgpun awek nie ada history pernah kena so mmg jadi target je lar kan.. kes awek ni lagi lama dari dancer tue sbb dia tgh uzur and badan dia lg lemah..mmg payah lar..and dengarnya ustaz tu bunuh terus jin yg hinggap kat dia tue..

Jadi, gitulah experience iols time shooting... sorry lah iols nya xde lar scary mana pun .. shooting pun shooting klip video kekdahnya..xde suspen apa pun.. kerasukan pun jadi time tengah hari buta..pastu kat tengah2 town...hilanglah skit faktor seram tue.. cuma malam tu agak cuak gak lar nak tido sebab dlm team production, iols sorang jek pompuan...yg crews semua lelaki... nasib baik bebudak dancer girl yg lg 2 org tu ok and setuju utk temankan iols tido malam tue.. oklah gak...tp susah gak lar nak lelap...elok je mata dah terlelap kang tetiba iols akan rasa sejuk...bilik tu ada aircond tp sejuk dingin ni lain..sebab iols tido mengiring, and rasa sejuk ni akan rasa dari kepala sampai hujung kaki..rasa dia pelik skit sbb kalau sejuk aircond mesti sejuk seluruh badan, tp nie elok je rasa sejuk tu kat atas bahagian badan iols yg mengiring tue...rasa cam ada org nak selimutkan iols..haa camtu lar rasanya..dan everytime rasa tu dtg iols mesti cepat2 sedarkan diri then rasa tu hilang lar... dua, tiga kali gak dok rasa2 camtu sampailah tertido..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2013 07:41 AM | Show all posts
sy pn rasa husband tt tu shah.. ! ツ
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 07:46 AM | Show all posts
pelukis.plan posted on 14-7-2013 07:08 AM
hasil dari perbincangan dengan persatuan pelukis plan kawasan wangsa maju ini yang dapat kami rumusk ...

Saya pun rasa macam tu juga...


Last edited by YarraValley on 14-7-2013 07:52 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 11:03 AM | Show all posts
Kepada Sphinx, saya mintak la kalau menulis tu bagi la ada paragraph dgn elok , supaya boleh baca dgn elok.. cerita best pun kalau nampak serabut, naik malas nak baca. :-)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 03:38 PM | Show all posts
YarraValley posted on 14-7-2013 05:53 AM
Meremanggggggg.Respect TT sebab berani, kalau sayalah kena macam tu, time tu jugak demam panas kot : ...

wuihh sebenarnya kalau pikir balik rasa seram jugak. Lepas ni kalau diajak lagi shooting cerita hantu tambah2 di lokasi yang sama, pikir 100 kali jugak laa kot hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 03:45 PM | Show all posts
pelukis.plan posted on 14-7-2013 07:08 AM
hasil dari perbincangan dengan persatuan pelukis plan kawasan wangsa maju ini yang dapat kami rumusk ...

teeetttttttt.... salah!! hahaha... cuba lagi....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 03:46 PM | Show all posts
yayan_froggy90 posted on 14-7-2013 07:41 AM
sy pn rasa husband tt tu shah.. ! ツ

bukan bukan bukannnn....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 03:47 PM | Show all posts
YarraValley posted on 14-7-2013 07:46 AM
Saya pun rasa macam tu juga...

haaa Yarra... cuba tengok betul2 clue karakter yang diberikan.. shah tu pelakon utama so tak mungkinnnn
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-7-2013 03:55 PM | Show all posts
sphinx posted on 14-7-2013 07:38 AM
thanks TT

time dancer girl tu kena rasuk, nasib baik ada dancer2 and kawan-kawan d ...

thanks sphinx for the story. Nasib baik laa benda ni berlaku tengahari buta, kalau jadi time malam tu memang lebih teruk daripada tu. Bukan aje seram tapi letihhh!!!! Benda-benda kerasukan ni memang gila penat nak handle. Tapi kawasan muzium memang keras. Saya ada kawan dulu, pergi muzium orang asli kat gombak. Dia buat research dengan seorang kawan lain. Sekali diorang nampak satu replika ke atau mask orang asli, dorang ambik buat main, sambil gelak gelak semua. Sekali balik rumah hah ....kerasukan semangat orang asli. Badan menggigil, mata merah, meracau racau. Berbulan jugalah nak sembuh. Sampai sekarang dia tak berani nak masuk mana mana muzium dah. Kawasan-kawasan yang banyak simpan barang2 lama ni janganlah dibuat main. Banyak semangat lain duduk situ, kalau kita sendiri lemah semangat senanglah dorang nak usik/tumpang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 04:02 PM | Show all posts
Nanti kalau ada masa aku cerita pulak pasal pengalaman sebuah produksi teater menghadap kerasukan krew-krew perempuan waktu buat teater keliling kat utara tanah air tahun 2003. Produksi tu pulak melibatkan beberapa artis terkenal, ada yang dah jadi arwah dah pun. Tapi tak ada di kalangan artis kerasukan, sebab semua yang kena adalah make up artist. Nanti tunggu ada masa yang banyak baru dapat tulis, sekarang sibuk sikit nak prepare berbuka, malam karang nak terawih pulak. maybe lepas sahur esok haha.. insya Allahhhhh.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 04:20 PM | Show all posts
oopsss terover looked plak. ayie kan hehehehe

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 04:23 PM | Show all posts
saya teka somi TT Jeff @ Ramli
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 05:04 PM | Show all posts
tiramisuu posted on 14-7-2013 04:23 PM
saya teka somi TT Jeff @ Ramli

aikk dah jadi thread teka suami pulak anyway contest dah ditutup sebab @YarraValley  dah meneka dengan betul haha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 05:04 PM | Show all posts
YarraValley posted on 14-7-2013 04:20 PM
oopsss terover looked plak. ayie kan hehehehe

yeahhh hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 07:45 AM | Show all posts
so rumah tu sekarang ada orang sewa?
ke kena jual?
ke masih kosong?
ke tt dan suami selamat dan bahagia tinggal di rumah banglo tersebut?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 10:54 AM | Show all posts
assalam puan libra, cite anda mmg terbaek, dr segi gaya bahase, ejaan, tatabahasa serta penggunaan prosa yg betui. citer pun mantap! 2 ibu jari utk anda .. juz nk tanya, mse editing video tu, takde ke entiti2 tu 'termasuk' skli dlm video..yela kot2 kn leh ternampk ke..hehe saje je tanye kot2 pasni puan libra leh tgk smue yg editing tu kot nmpk ke penampakan.. anywy great sharing
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-7-2013 03:44 PM | Show all posts
thanks TT for sharing citer ni...baca kat opis ni sampai bulu roma pun naik......
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang terbaekk..tt...setia menanti next stori......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2013 08:47 PM | Show all posts
pelukis.plan posted on 15-7-2013 07:45 AM
so rumah tu sekarang ada orang sewa?
ke kena jual?
ke masih kosong?

uwh tidak lah aku hadap nak duduk rumah berhantuuuu... tak tau laa lepas 2009 kitorang pun tak dengar apa2 lagi cerita pasal banglo tu. Oleh sebab ko tanya nanti aku sms Nana jap kot2 dia tau apa jadi kat rumah tu hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-7-2013 08:49 PM | Show all posts
havovasta posted on 15-7-2013 10:54 AM
assalam puan libra, cite anda mmg terbaek, dr segi gaya bahase, ejaan, tatabahasa serta penggunaan p ...

waalaikumsalam havovasta thanks for your compliment
waktu editing tak ada laa apa apa penampakan ditemui kecuali yang saya cakap pasal kotak yang ada kat bawah tangga sepanjang kitorang shooting tapi dalam rakaman kotak tu langsung tak ada. Membuatkan kitorang rasa pelik ... So itu bukan penampakan, dia dah jadi ketidaknampakan hehe... alhamdulilah tak ada yg lebih pelik daripada tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 10:55 AM GMT+8 , Processed in 0.102356 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list