CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: MissLibra

UPDATED Misteri shooting film pendek/ hampir kerasukan di panggung teater #123

[Copy link]
 Author| Post time 13-7-2013 04:08 PM | Show all posts
Sufeenan posted on 13-7-2013 12:26 PM
Bestt..

Tgh dok imagine camne la rupanya banglo mewah 2 juta tu..

Memang cantik dan sangat besar. Aku ingatkan cerita pasal banglo berpuaka ni ada dalam filem aje huhu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 13-7-2013 04:09 PM | Show all posts
pr3ttytw33ty posted on 13-7-2013 02:13 PM
owner tu tau x banglo dia berantu?

rasanya tau kot pasal tu dia tak berapa duduk situ. Dan lagi pakcik topi merah tu kan saudara dia. Pakcik tu selalu diamanahkan untuk jaga banglo tu kalau owner pi luar negara (dia bisnesman memang kaya dan selalu takde kat malaysia). Aku rasa mesti pakcik tu dah cerita kot tu yg timbul cerita dia nak jual and so on. Sebab macam tu punya vavavoom banglo takde org tinggal memang sesuatu laa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2013 04:10 PM | Show all posts
mrs.uzair posted on 13-7-2013 02:48 PM
Nice story TT gaya penceritaan yg superb, lenggok bahasa smooth je. Mmg enjoy baca. Keep it up!

thank you very much..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2013 04:11 PM | Show all posts
mizsrose posted on 13-7-2013 02:44 PM
tq tt..syok jugak baca

thanks for reading mizsrose
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2013 04:16 PM | Show all posts
sphinx posted on 13-7-2013 03:18 PM
Seram weh cite nie

Selepas korang balik shooting tue... xde apa2 yang terjadi ke... kot2 ...

alhamdulillah takde apa apa.  kitorang pun sangat menjaga diri kat banglo tu, takde couple yang terlibat so senang sikit (paham2 ajelah kalo ada couple susah nak handle karang malam2 merayap ke mana hehe).. dan lagipun ada sepasang suami isteri kat situ yg juga dah senior daripada yg lain2 (iaitu aku dan suamiku hahah) so kitorang dok jaga perangai budak2 muda lain ni hehe.. pompuan2 yang ada pun tak gedik dan lelaki yg ada pun tak gatal. Mulut tak laser2 belaka, dan tak kacau barang yg bukan2. Sebab selalunya org cakap kalau kita ni buat perangai tempat macam ni lagi laa makhluk tu mengamuk. Dan lagi sebab kitorang ramai agaknya pasal tu takde yg meroyan waktu kena ganggu hehe... benda tu pun kacau kacau dari luar tapa menunjukkan wajah jadi boleh lagi layan. Kalau dia tunjuk rupa tak taulah ya agaknya ke mana dah kitorang hihi... but seriously, waktu betul2 kena tu tahap ketakutan hanya dalam 50% tapi bila aku ingat balik sebenarnya aku lebih takut waktu recall the memory berbanding mengalaminya hahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-7-2013 05:40 PM | Show all posts
Dear momod @medangmru terima kasih banyak banyak ya ... lap you...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2013 05:55 PM | Show all posts
Bestnya cara you story..i boleh bayangkan...scarynya....thank you for sharing....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2013 08:01 PM | Show all posts
MissLibra posted on 13-7-2013 05:40 PM
Dear momod @medangmru terima kasih banyak banyak ya ... lap you...

citer best mmg konpom dapat kacang.,...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2013 08:21 PM | Show all posts
MissLibra posted on 13-7-2013 11:48 AM
Yg paling seram sekali sebenarnya waktu dengar mengilai tu. Lepas lepas peristiwa tu aku tanya kat ...

TT, nak tanya, bunyinya camne?

adakah bunyi yg cam ayam tak ayam, burung tak burung, budak tak budak.. tp satu tone je.
bukan pe, penah dgr dulu, masa kat atas kubur tgh2 malam

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2013 08:32 PM | Show all posts
citer TT mmg seram dr segala drama/filem yg pernah dihasilkan oleh Metrowealth...
nasib baik xde yg kena rasuk etc....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2013 08:43 PM | Show all posts
MissLibra posted on 13-7-2013 04:16 PM
alhamdulillah takde apa apa.  kitorang pun sangat menjaga diri kat banglo tu, takde couple yang te ...

TT ... Iols nak tumpang cite kat sini bleh.. Sbb cite iols pun kejadian berlaku time shooting..

Iols pun dari bidang production n belakang tabir gak ... Dlm tahun 2011 dulu my company ada lar wat shoot klip video..pakai dancer bebudak kolej..wat lagu rentak tradisional and shoot pun kat kawasan muzium.. Start pagi kul 9 camtu..then tengah hari stop jap... Kawasan yg kita org shoot ni kat atas pulau kecik... Muzium ni muzium Sabah, atas bukit then bawah dia ada satu kawasan yg ada replika rumah2 tradisional orang2 kat sana..then ada tasik buatan kot pastu ada lar pulau2 kecik nie yg mana bebudak n singer tu dok perform..ada mcm gazebo kat one of the pulau so bebudak dancer tu n iols n make up artis gi lar lepak kat situ.. Time ni matahari mmg dah naik atas kepala dah..tp shoot x abis lg..then director pun panggil suh sambung sbb ada sikit jek lagi.. We ols yg dlm gazebo pun bangun lar.. Tup2 ada sorang girl nie terjelepuk dpn pintu masuk gazebo tue.. We ols pun gegas2 lar angkat dia masuk and baringkan dlm gazebo.. Time nie xde rasa pape sbb budak ni ada mention yg dia kurang sihat..lg pun tgh panas kan.. Iols sendri rasa nak pitam..
Dah baringkan tue..make up artis tu pegang tgn dia pastu dia pass kat iols, suh iols pegang and dia kipas2kan girl tue, iols pun pegang lar dgn penuh kasih sayang gitu, sbb bebudak nie kan bawah tanggungjawab we ols.. Cuak gak kalau jadi apa2 ke..waktu dia pengsan tue, crew yg lelain pun dtg lar tgk2 then asst director sebut 'dah pengsan pun still cun' n iols prasan gak, sbb selalunya kalau pitam tu muka pucat n lemau kan tp budak nie x plak, tp dia nie mmg cun so iols ingat dah rezeki dia lar kan tetap cun dlm apa pun keadaan..gitulah pendapat naive iols..
Dah pitam tu we ols pun kipas2kanlah dia nie..Tp cam x sedar gak..dah bg minum air pun still cam mamai2 gitu..so director pun suh angkat bawa gi masuk dlm van.. Then member dia, lelaki, angkat lar girl nie..and girl nie badan dia sekeping jek..ada lar dlm 40kg gitu je kot..tp time boy tu angkat mmg nampak berat ya amat..sampai terhenti dua tiga kali boy tu sbb nk amik nafas.. Iols heran lar gak takkan berat sgt budak tue..xpelar biarkan je..
Pastu letak lar girl tu dlm van.. Jenis urvan, yg besar tue... Dia baring, sandar kat mamat crew sorang nie..kita org tutup pintu sbb buka aircond kan nak bg dia cool down.. Then crew2 yg lain gi lar lunch dulu while me, director and other dancers (ada 2 org pompuan lg n 3 boys n 2 boys yg saje2 ikut) lepak kat dpn van lar..nk tunggu girl tu sedar... Dalam we ols dok sembang2 tetiba zassss...pintu van dibuka (effect sliding door ) .. Iols rasa happy sbb girl tu dah sedar n perut plak mmg lapar giler time tu so budget dah bleh gi lunch.. Tetiba bebudak lelaki tadi terpa gi kat van and tarik girl tue.. Rupanya dia dah meroyan dah mengamuk sakan...habis dimaki hamun nya sapa2 yg ada kat situ.. Siap mencarut bagai.. Iols cuak lar gak tp sbb nie first time dpt tgk org kena rasuk live dpn mata..jd teruja plak Yg lawaknya  Girl yg cun melecun tadi , yg dok menari lemah gemalai, habis disepakmya bebudak lelaki yg dlm van tue..kesian gak iols tgk..ada sorang tu kena sepak sampai terjelepuk ke front seat ..bayangkan 5 org budak laki kena control girl tu sorang......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2013 09:32 PM | Show all posts
Continue....

We ols found out yg Girl nie mmg selalu kena...and the boys, member2 dia mmg dah biasa dgn situasi camni.. Patut lar time we ols dok bersembang pun bebudak dancer nie cam asyik dok tgk girl tu je..rupanya mmg dok standby, just in case dia meroyan.. Antara dancer lelaki tu ada sorang boy nie yg agak 'kepatahan' gitu.. Nickname pun sasha ok tp respect ar sbb bile mende nie jadi, dia pun selamba jek masuk and 'bertarung' ngan geng2 lain.. Dia lar yg peluk Girl tue dr blakang while other boys pegang kaki, tgn etc Girl tu sebenarnya dok aim nak gi terjun dlm tasik...sbb tu the boys cekup dia.. Iols n 2 org lg dancer girls tu tgk2 je dr tepi..then we ols gi turun lunch while the crews naik utk handle kes nie..sambil tu tunggu cikgu dia org dtg..
Iols n other girls tu menapak je gi kedai mkn. tp sepanjang berjalan tu mmg bleh dengar lar Girl sorang tu menjerit2 memaki hamun sesuka hati dia..mencarut tu yg x bleh tahan tue sbb muka Girl ni very sweet..jd mcm x kena rupa lar muka manis mulut dok berpuk*mak bagai kesian Iols kat dia... Kat kedai mkn iols jumpe ngan make up artis we ols tue, dia dah turun awal skali dgn crew td..dah duduk sebelah baru dia buka mulut..katanya, time Girl tu pengsan, dia dah suspect sumthing and dia gi gatal2 picit ibu jari budak tu and Girl tu buka mata skit, ala2 menjeling lar.. Tu yg dia pass suh iols pegang tgn Girl tu while dia buat2 tolong kipas, sebab dia dah cuak..patut lar dia pun blah awal..tinggalkan iols yg naive nie... Hampeh tul... rasanya if iols tau dr awal iols pun angkat kaki dulu..huh..
Kes Girl nie amik masa lama gak....ada dlm 3 jam kot dia dok meroyan gitu.. Lepas lunch and tapau utk bebduak yg x turun, iols pun menapak lar naik balik ke location... And still boleh dengar Girl tu dok menjerit2... Bile iols sampai, iols tgk dia dah dibaringkan atas lantai while the other ubatkan dia..time ni cikgu bebduak tu dah ada and dia pun ada lar ilmu skit...dpt lar pulihkan balik budak tue.. Kesian, lembik jadinya.. Weols paksa suh dia mkn gak, sbb x nak dia lemah..and dia pun makan sambil duduk dekat2 iols.. Time nie iols cuak lar sikit sbb Girl nie senyap je tp bile org tanya2 dia senyum2 jek.. Iols risau yg senyum2 tu bukan dia jek   yg bestnya crews cite yg Girl nie, budak sabah nie, time meroyan siap cakap kelate k..tah jin kelate mana masuk dlm dia ... Tp yg paling best skali... Among the crews tu ada sorang mamat nie jenis poyo skit.. Kekonon dia lar paling terer..and ada ilmu tinggi..time kes nie dia amik chance lar utk tonjolkan diri.. Konon dia bleh pulihkan Girl nie.. Iols dgr cite, after weols (the girls) turun utk lunch, the crews naik and si mamat poyo ni pun gi lar kat van..dgn gaya konfiden dia lar..elok je dia buka pintu van and sua muka... Pangg!!! Kena sedas penampar dr Girl tue terus dia keluar n merendahkan diri jadinya.. Hehe..rugi plak iols xde masa tue.. Hehe
Gitu lar kisahnya.. Kerasukan yg terjadi sewaktu iols gi shooting kat Sabah dulu... Shoot tu pun habis kat situ... Bile dia dah ok tue..weols pun sembang2...Girl tu cite pagi tu dia gi lar tukar baju utk menari, kat toilet yg ada kat bawah tu.. Toilet tu cam buruk skit.. And dia gi sorang2 sbb dia sampai awal.. Dancers yg lain tukar kat van jek.. Dia kata time dia masuk toilet tue mmg dia dah rasa lain... And bile dia keluar dari toilet dia perasan ada sorang makcik dok senyum2 kat dia..tp dia buat dont know je lah.. And maybe kebetulan sbb dia pun tgh lemah n x sihat, jadi senang lar mende2 tu nak masuk kan..
Tapi kan....toilet tu ada sorang lagi Girl yg masuk tau... And sepatutnya petang tu, after the shoot kat muzium, we ols ada satu lg shoot kat town, which sempat buat tp kucarkacir gak jadinya sbb ada Satu lg kes lar plak....mmg buat naya betul...kacau habis schedule we ols..

Er TT... Bleh ke kalau iols tumpang kat sini gak utk the next story... Cite iols xde lar menakutkan pun....saje je nak berkongsi pengalaman sbb berkisar shooting gak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 02:07 AM | Show all posts
best baca cerita TT. penceritaan yang menarik. nak2 lagi berlaku kat kawasan banglo besar 2 juta.

memang betul pasal bunyi tu. kalau bunyi sayup2 macam jauh sebenarnya ia dekat. ada kawan pernah kena dulu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 02:53 AM | Show all posts
mrsLucky posted on 13-7-2013 05:55 PM
Bestnya cara you story..i boleh bayangkan...scarynya....thank you for sharing....

thanks for reading mrsLucky.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 02:57 AM | Show all posts
hasell posted on 13-7-2013 08:21 PM
TT, nak tanya, bunyinya camne?

adakah bunyi yg cam ayam tak ayam, burung tak burung, budak tak  ...

hmmm macamana aku nak describe ek... boleh jadi betul jugak yg ko cakap tu macam ayam tak ayam, burung tak burung, budak tak budak. Sebab sometimes aku cakap kat org macam suara ayam turki berkokok.. ada juga mcm bunyi menangis tapi ala ala macam suara ayam turki tu laa... yg penting mengilai tu satu tone aja tak adalah beriya iya mengilai macam dalam filem tu..
haaa ko atas kubur?? buat apa???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 02:58 AM | Show all posts
MissMamamia75 posted on 13-7-2013 08:32 PM
citer TT mmg seram dr segala drama/filem yg pernah dihasilkan oleh Metrowealth...
nasib baik xde  ...

itulah.. nasib baik jugak. Sekarang kalau ingat balik memang sgt seram, macamana la kitorang boleh bertahan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 14-7-2013 03:08 AM | Show all posts
sphinx posted on 13-7-2013 09:32 PM
Continue....

We ols found out yg Girl nie mmg selalu kena...and the boys, member2 dia mmg dah bia ...

sila sphinx ... sharing is caring. Uiihh masak la korang mengawal budak kerasukan... penat wehhh... sila sambung cerita
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-7-2013 03:17 AM | Show all posts
amirezu posted on 14-7-2013 02:07 AM
best baca cerita TT. penceritaan yang menarik. nak2 lagi berlaku kat kawasan banglo besar 2 juta.

...

itulah pasal.. benda benda misteri macam ni semua kuasa Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 05:53 AM | Show all posts
Meremanggggggg.Respect TT sebab berani, kalau sayalah kena macam tu, time tu jugak demam panas kot

Saya selalu terpikir, orang2 yang terlibat dalam shooting cerita hantu ni memang beranilaaa. Dahla shooting malam2 buta, nak2 lagi dalam cerita ni TT sendiri jadi hantu. Adoiiii lemah lutut mak uolss Last edited by YarraValley on 14-7-2013 06:12 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
hasil dari perbincangan dengan persatuan pelukis plan kawasan wangsa maju ini yang dapat kami rumuskan..

tt dan shah ada hubungan dengan erti kata lain shah la yang telah menjadi husband tt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 06:31 AM GMT+8 , Processed in 0.097386 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list