Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30556
View
467
Reply

ANDARTU: Kenapa anda belum kahwin lagi?

[Copy link]

Author: kambeng_masam       Show all posts   Read mode

Post time 14-7-2013 05:37 PM | Show all posts
card_reader posted on 14-7-2013 01:46 PM
x salahkan saling nasehat menasehati...........

kadang2 manusia perlukan bantuan dari luar ut ...

gigig aku cari kat utube lagu tu
ingat lagu rock 80 an ke apa, sbb ada himalaya himalaya
sekali dangdut...hahaha
tapi lagu tu pernah dgr la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 11:06 AM | Show all posts
poll ni memerlukan sekurang-kurangnya 50 responden supaya para professor dpt simpulkan findings samada sohih atau tidak kajian yg di jalankan demi kepentingan negara amnya dan andartu khususnya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 11:14 AM | Show all posts
sue_0684 posted on 13-7-2013 08:19 AM
refer pd jadual di bwh(source :@ifanonline ):
28-35:andartu junior       36-40:andartu senior     ...

oh shit aku dah nak jadi antertu junior. dulu ifan ckap antertu start umur 35
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 11:18 AM | Show all posts
sy agak ramai yg akan vote x sekufu. perempuan terlalu mementingkan sama taraf pelajaran/pekerjaan. bagi saya benda ni bukannya perkara plg penting
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 11:29 AM | Show all posts
nikaido posted on 15-7-2013 11:14 AM
oh shit aku dah nak jadi antertu junior. dulu ifan ckap antertu start umur 35


ini sebgai response pd jadual yg ipan create untuk andartu..so aku pon kuarkan untuk antertu plak..
sbb laki pon sama..lau dah 30 x kawen..org pon kata terlajak jugek..
ko jgn caya sngt ipan..dia taip jer apa yg ada dlm kepala dia.... Last edited by sue_0684 on 15-7-2013 11:45 AM

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 11:38 AM | Show all posts
hina sangat ka andartu nih?
andartu ni nyusahkan org ke sampai semua (masyarakat donia) nak sibuk lol:
(bukan sentap just tanya )
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 12:26 PM | Show all posts
sebenarnya tidak ada konsep antertu yg di canangkan oleh andartu2 bertauliah...

seperti pepatah org putih, men's life begin at 40...walaupun lelaki berkahwin pada usia muda, kemungkinan besar dier akan kembali kepada 'perasaan muda' apabila mencecah 40...

jadi table of range tu tidak ada pada kaum lelaki...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 01:54 PM | Show all posts
Selamat menjalani ibadah puasa kepada semua 'Kertu Forever'..

Ni soalan khas utk Prof Ipan: da konvo ke blom ni? Lama btol hang buat thesis psl andartu x abes2 lagi kah?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2013 12:43 AM | Show all posts
sue_0684 posted on 15-7-2013 06:29 AM
ini sebgai response pd jadual yg ipan create untuk andartu..so aku pon kuarkan untuk a ...

sue..pekata kalau wat satu poll tu kat ATM?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 09:39 AM | Show all posts
kambeng_masam posted on 16-7-2013 12:43 AM
sue..pekata kalau wat satu poll tu kat ATM?

beng...poll yg mcm mn?sama mcm hang buat ni ke?..
menarik jgk ni..

tp kan..jadual yg aku suggestkan tu ipan tolak lerh...katanya x der istilah antertu..
yeke beng?..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 11:09 AM | Show all posts
ade 17 responden je baru...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 11:45 AM | Show all posts
ifanonline posted on 16-7-2013 11:09 AM
ade 17 responden je baru...

adeiii..sikitnya respondan..kena tunggu lg ni
analisis kurang tepat nnti...

kalo nk dpt respondan lebih dan senang,biasanya kena bg souvenir/upah ni.....offer bukak pose ke..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 11:49 AM | Show all posts
            
Sabtu Jun 8, 2013                  
Isteri Izzue Islam Tiada Niat Sorok Usia Sebenar                             
Oleh MOHD AL QAYUM AZIZI
        
Awin berkata dia tidak melihat perbezaan usia sebagai masalah kerana apa yang lebih penting mereka saling memahami antara satu sama lain.

PETALING JAYA: Isteri dan pengurus kepada pelakon Izzue Islam iaitu Nurinafilah Waharudin tidak terkilan apabila ada pihak yang mengkritik tindakannya kerana enggan mendedahkan usian sebenar pada hari pernikahan mereka yang berlangsung pada 2 Jun lalu.

Nurinafilah atau lebih mesra dengan sapaan Awin, 31, berkata, dia tidak mempunyai sebarang alasan tertentu kerana bertindak sedemikian dan tidak terkejut apabila pihak media dapat mengetahui usia sebenarnya walaupun dia tidak memberitahu perkara itu.

"Saya tiada sebarang sebab tertentu kenapa ingin menyorokkan usia sebenar saya daripada pengetahuan umum dan saya tidak terkejut apabila pihak media dapat mengetahui usia sebenar saya.

"Ia bukan sesuatu yang ingin saya sorokkan daripada pengetahuan orang lain sebenarnya," jelasnya ketika dihubungi mStar Online pada Jumaat.

Izzue, 23, dan Awin selamat bergelar suami isteri dengan sekali lafaz selepas menyulam cinta selama enam tahun.

Majlis serba sederhana itu telah diadakan di Dewan Shah Alam, Selangor pada Ahad lalu.

Awin turut menolak tanggapan bahawa dia berasa malu dengan perbezaan  lapan tahun usianya dengan Izzue sehingga menyebabkan dia enggan mendedahkan umurnya ketika ditanya pihak media pada majlis pernikahannya itu.

Sementara itu, Awin berkata, dia tidak melihat perbezaan itu sebagai masalah kepada hubungan mereka kerana apa yang lebih penting mereka saling memahami antara satu sama lain.

Jelas Awin, walaupun Izzue masih muda tetapi suaminya itu memiliki kualiti yang dimahukannya daripada seorang lelaki iaitu matang, bertanggungjawab dan romantik.

"Usia bukan halangan tetapi yang lebih penting keserasian dan kesefahaman di antara kami yang membuatkan kami selesa bersama.

"Saya tidak kecil hati pun dengan apa yang orang ingin kata kerana paling penting keluarga memberikan restu dan kami serasi bersama," jelasnya.

Sementara itu, Awin berkata, dia dan Izzue masih bercuti dan mengambil peluang ini untuk bertemu dengan sanak-saudara sebelum kembali bertugas pada minggu hadapan.

"Kebetulan cuti sekolah jadi ambil peluang ini untuk bertemu dengan sanak-saudara kedua-dua belah pihak dan Alhamdulillah semuanya berjalan lancar," katanya.
         
Last edited by ifanonline on 16-7-2013 11:51 AM

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 11:52 AM | Show all posts
Jelas Awin, walaupun Izzue masih muda tetapi suaminya itu memiliki kualiti yang dimahukannya daripada seorang lelaki iaitu matang, bertanggungjawab dan romantik.

"Usia bukan halangan tetapi yang lebih penting keserasian dan kesefahaman di antara kami yang membuatkan kami selesa bersama.


jadi kpd andartu2 semua, lelaki muda pun boleh, as long as ada maturity, responsibility and romantic...tak gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 01:25 PM | Show all posts
aku tak kawin sebab xdak orang nak kat aku...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 02:32 PM | Show all posts
ifanonline posted on 16-7-2013 11:52 AM
jadi kpd andartu2 semua, lelaki muda pun boleh, as long as ada maturity, responsibility and roma ...

really inspire me......

so..jgn terkejut kalo i masuk sok kabar plak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 02:36 PM | Show all posts
sue_0684 posted on 16-7-2013 02:32 PM
really inspire me......

so..jgn terkejut kalo i masuk sok kabar plak..

boleh cari sehensem dan semuda izzue islam...ke cik sue nak muda lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 02:49 PM | Show all posts
ifanonline posted on 16-7-2013 02:36 PM
boleh cari sehensem dan semuda izzue islam...ke cik sue nak muda lagi?


hensem dah ada..tp x semuda izzue...muda 3 thn dari ai..
ofismate baru ....this week baru masuk..

ada org ckp ai baru umo 25-26.....padahal dah lebih dari tu.. Last edited by sue_0684 on 16-7-2013 02:53 PM

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 02:57 PM | Show all posts
Saya lesbian ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 05:21 PM | Show all posts
Loxlaxman posted on 16-7-2013 02:57 PM
Saya lesbian ....

paling aku takuti, senario andartu membiak penyakit lesbianism...sememangnya menjadi penyakit dlm masyarakat...nauzubillah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080604s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list