Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10207
View
91
Reply

salam semua...sy nk tanyer pendpt..isteri panas baran..mcmmana nk atasi??

[Copy link]

Author: shamtodak76       Show all posts   Read mode

Post time 5-7-2013 02:58 PM | Show all posts
Hana posted on 5-7-2013 02:32 PM
aku rasalah, diploma & degree tak jauh beza sgt. masih lagi dalam wave length.
patut contoh,
su ...

... tq la Hana...

kadg2 dua2 degree pun tk reti nk fikir apatah lagi kalau dua2 spm saja... lagi ke laut.... Last edited by tahilalatmanis on 5-7-2013 03:00 PM

Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 03:14 PM | Show all posts
aku pun type baran gak,tp mmg bersebab.
biasenyer klo ak dh baran,mcm lipas kudung laki aku wat keje.
biase r aku pn keje.same keje.
so bila kt umah,keje umah pun kne bagi tu la..
kadang2 laki aku ni leka..smpai part dia pn aku kena wat.penat woo.
tu yang baran tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 03:16 PM | Show all posts
rospinki posted on 30-6-2013 04:20 PM
Aku ni malas nk bukak tred baru aku pun nk tanya macam mana nk buat bila kita dah give up sgt ngan m ...

baiklah akak bukak tred baru...ni dah lari topik dengan isu tred ni..isteri panas baran...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 03:45 PM | Show all posts
tahilalatmanis posted on 5-7-2013 02:58 PM
... tq la Hana...

kadg2 dua2 degree pun tk reti nk fikir apatah lagi kalau dua2 spm saja. ...

aku pun salah satu contoh hidup, malas nak pikir.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 11:46 PM | Show all posts
tahilalatmanis posted on 4-7-2013 10:54 PM
kesian si suami tu.... isterinya bukan hanya memalukan suami dia tapi diri dia sendiri... ishhhh . ...

me pernah tenguk sekali depan mata, simpati sangat dengan laki dia,
laki dia cam terkebil kebil aje me tenguk, dengar cam perempuan tu
marah laki dia sebab laki dia lambat ke apa lepas tu dorang masa tu
cam pulangkan barang (kami dalam kedai), lepas tu bini tu bising bising
cam ''mak sesorang aje kat rumah tu''....

tak kiralah risaukan mak kat rumah tapi janganlah
marah marah depan orang.. sian tenguk.

Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2013 01:46 AM | Show all posts
siputsedut posted on 5-7-2013 03:16 PM
baiklah akak bukak tred baru...ni dah lari topik dengan isu tred ni..isteri panas baran...

la...wanita rupanya si ropiski ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2013 05:19 AM | Show all posts
Hana posted on 5-7-2013 03:45 PM
aku pun salah satu contoh hidup, malas nak pikir.

aku nk tambah contoh ke 3 tapi ni side track sikit (isteri yg suami idamkan)...

ada aku tgk dua2 spm hidup aman damai... isteri tk baran sbb tk ada expectations dlm ukhrawi mahupun duniawi.... pasrah dan berserah... main ikut2 jer apa laki suruh sbb sendiri pun tk tahu apa yg dia nak... so bagi isteri ni, suami dia sudah menjadi pemimpin yg dihormati dan disegani... isteri pun mcm pompuan melayu terakhir.... suami suka lah... aman jer kan? Tapi dari kehidupan so so aje.... kadg2 perit kena tebalkan muka pinjam duit... kadg2 anak2 buat masalah.... pelajaran anak2 pun so so aje... isteri ni diam jer... gasak lah kan asal esok2 dia dh tua jgn lupa syurga dibawah tapak kaki ibu jugak...

kadg isteri baran sbb ada expectations yg dia harapkan dari suami yg dia tidak dpt kecapi... suami kena bijak... jadi pemimpin dulu baru boleh jadi pendidik.... kalau saja2 nk didik isteri tanpa memberi contoh seorang pemimpin, kang kena pulang paku buah keras...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2013 05:21 AM | Show all posts
faraway1 posted on 5-7-2013 11:46 PM
me pernah tenguk sekali depan mata, simpati sangat dengan laki dia,
laki dia cam terkebil kebil a ...

a'ah kan alasan mak sengsorang jer kat rumah.... apsal tk bawak mak tu sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa mula kawin dulu me pun agak baran sbb keturunan baran kan... tp my hubby diam dan buat tak tau. Sambil tu dia doa dan klu dia marah sgt dia tinggal me tido sorang sorang dlm bilik. Tp syukurla skang me pun dah tak baran dah. Marah sikit je atau me byk diam klu nak marah. Syukurlah dpt suami penyabar...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah ni pd aku...  Suami aku minta masa tenangkan fikiran.. Aku lak gelisah gelabah sbb dia diam tanpa kata kata...  Hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 04:10 PM | Show all posts
kumakoaisya replied at 27-12-2017 04:01 PM
Masalah ni pd aku...  Suami aku minta masa tenangkan fikiran.. Aku lak gelisah gelabah sbb dia diam  ...

Carik Kan Dia bini lagi satu.....

So  kalau datang sawan hang kat Dia pun bergilir...not Everyday......

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2017 05:02 PM | Show all posts
Cakap kat isteri sembahyang jangan tinggal dan suami doa selalu kat Allah supaya hati isteri lembut..insyAllah jadi.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.387466s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list