Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10212
View
91
Reply

salam semua...sy nk tanyer pendpt..isteri panas baran..mcmmana nk atasi??

[Copy link]

Author: shamtodak76       Show all posts   Read mode

Post time 20-6-2013 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa istri je yg alami n tanya mnta pendapat. Ni pertma x somi lak tanya. Klako btl..

Takut x bila istri tgh baran?

Somi sy bla baran je (sesekali gaduh) takut sy..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 02:08 PM | Show all posts
bidacool posted on 20-6-2013 01:51 PM
Terpekik panggil laki dia ke? Maybe member ko tu pekak kot  ... kena cakap kuat br dgr..

Takkan ...

nampak laki dia tgh double date....

itu pun nak baran ke..??
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 02:40 PM | Show all posts
i ni pun jenis panas baran.. mudah baran, mudah naik angin..
tp tgk ler puncanya..
biasanya perkara kecik pun i mudah baran..
mcm mana nak atasi..?
laki i tu diam aje bila i dah baran.. dia senyum ke.. kalau tak berhasil.. dia peluk aje i ni..
wahahahhahahaha.. bini yg baran ni bila dipeluk, jd ler cool..
dah peluk tu, ckp ler ayat romantik..
elehhh dulu belum kawin boleh jerk romantik bagai, takkan dah kawin tak bleh kot..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 03:37 PM | Show all posts
Lempang kan ajer..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 03:54 PM | Show all posts
tagas posted on 20-6-2013 03:37 PM
Lempang kan ajer..

berani ke ko nak lempang bini ko tu..?
dia report pejabat agama.. haaaaa.. terus minta cerai. padan muka ko..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 03:55 PM | Show all posts
bila penyakit baran bini ko tu sampai...ko pi la kuar ngeteh...toksah la tunggu depan dia...benanah telinga kangg...ko tak story mory apa yg menyebabkan bini ko tetiba nak baran2...ko tak sidai towel kaa...ko taruk spenda yg dah pakai sepah2 kaa..ko makan pinggan tinggal atas meja kaa....dia mintak tolong ko wat donno kaa...kalo aku harus baran jugakk... Last edited by pehbedah on 20-6-2013 03:56 PM

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 04:00 PM | Show all posts
pehbedah posted on 20-6-2013 03:55 PM
bila penyakit baran bini ko tu sampai...ko pi la kuar ngeteh...toksah la tunggu depan dia...ben ...

lama tak nampak ko kat sini pahh...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 04:05 PM | Show all posts
gujiwa posted on 20-6-2013 12:12 PM
hahahahhahaha... bagus betul solution ni... terus jadi pendiam dari panas baran

kan? kalo dedua tu bergaduh bergasak smp terselak kain, somi gak yg untung..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 04:06 PM | Show all posts
Hana posted on 20-6-2013 04:00 PM
lama tak nampak ko kat sini pahh...

hyee hanaaa...adoo je lahh...silent reader gituu...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-6-2013 06:55 PM | Show all posts
salam..mntk maaf ari ni baru smpt tgk komen2..pndpt2 u all..job byk cmnila..hmm..sory gk x citer agk detail coz kpl tgh kusut.ni dh brp hari kpl agk cool..mm..bkn nk citer aib sendiri ke apa..tp rasa  x terthn gk nk tnggung.mksd kwn sikap dia yg agk pns..cpt melenting bile ditegur.lau kami gdh mmg kwn yg byk diam..just ckp slow ngn dia..bile surh diam makin dia menggila..kdg smpi brg2 terbang..menjerit2..cm kene polong..lama dh kwn pendam..kwn btl2 sdh ngn sikap dia..bkn nk ckp kwn x pnh  wt silap..tp x la smpi curang ke apa..sdgkn lidah lg tergigit..kwn rasa kwn dh tunaikan semua tnggjwb sbg sorg suami.alhmdlh..yg kwn plg sedih bile gdh dpn ank2..puas kwn ckp lau nk gdh jgn  depan ank2..tp..dia seret gk ank2..selama ni kwn sbr..pendam je..mls nk pk nk pnjg2..kdg bender kecik tp cm besr pd dia.lau bebel pn le thn..smpi skit telinga dgr..solution biasa kwn akn keluar..kwn lpk la mana2 kwn nk lpk.tp baru2 ni hati kwn btl2..sakit..mgkn sbb dh lama perndam..ye manusia mmg x d yg perfect..p pon tiap hari kwn berdoa supaya dia berubah tu je yg mampu kwn wat.allah je yg maha mengetahui..demi ank2..kwn ttp berthn..kwn ttp sygkn dia..syg kn family kwn..selagi kwn le thn..kwn akn perthnkn mahligai kwn ni.m.maaf lau kwn ckp kurg clear..agk pnjg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 08:42 PM | Show all posts
Rilek brader brader rilek
Rilek brader brader rilek
Rilek brader brader rilek laaaaaaa

Awak sebagai suami kan ada power... Tegur. Tak jalan. Silent treatment. Tak jalan. Baru cepuk manja. Da termaktob da. Jangan pulak orang keliling tengok dengor awak laki yang dayus. Tak gheti kawal bini. Sekarang ni jiran jiran waima dlm porem pun simpan buku tiga 5... Bercakap tak sudah tau.. Haaa...

Kalau dia panas baran, siram jek dengan air.. Suruh dia amik air smbhyang . Setan banyak dalam kepala la tu kot. Korang pernah solat sama2? Pernah makan semeja. Ape yang tak pueh hati benor tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 08:47 PM | Show all posts
Rilek brader brader rilek
Rilek brader brader rilek
Rilek brader brader rilek laaaaaaa

Awak sebagai suami kan ada power... Tegur. Tak jalan. Silent treatment. Tak jalan. Baru cepuk manja. Da termaktob da. Jangan pulak orang keliling tengok dengor awak laki yang dayus. Tak gheti kawal bini. Sekarang ni jiran jiran waima dlm porem pun simpan buku tiga 5... Bercakap tak sudah tau.. Haaa...

Kalau dia panas baran, siram jek dengan air.. Suruh dia amik air smbhyang . Setan banyak dalam kepala la tu kot. Korang pernah solat sama2? Pernah makan semeja. Ape yang tak pueh hati benor tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2013 09:08 PM | Show all posts
bagi je se das
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 08:43 AM | Show all posts
mesti selalu gaduh ngan bini ko kan
kalau gaduh ko banyak diam je eh
apa kata ko pelbagaikan
hari ni dia marah ko diam
esok dia marah lagi ko jerkah dia balik
lusa dia marah ko pujuk2
barulah ada warna...bini ko boring tu, tu yang lagi rasa nak marah

mungkin apa yg aku cakap tu tak berkesan nak diaplikasikan pada bini ko sebab aku tak tau tahap naga dia macamana
tapi kalau aku marah, aku paling tak suka kalau laki aku diam je
lagi satu aku tak suka kalau laki aku keluar rumah masa aku tengah marah
kalau bini ko jenis baran, ko memangla tak dapat nak ubah dia jadi penyabar macam ko melainkan dengan kesedaran dia sendiri
dia tak boleh berubah ape kata ko yang cuba ubah keadaan ..semoga bertabah..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 09:15 AM | Show all posts
shamtodak76 posted on 20-6-2013 06:55 PM
salam..mntk maaf ari ni baru smpt tgk komen2..pndpt2 u all..job byk cmnila..hmm..sory gk x citer agk ...

mana semua huruf2 a,e,i,o, u? hilang ditelan bumi kah?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 10:13 AM | Show all posts
Alahai.....
sabar je lah yer...
kalau bini mu dirasuk syaiton nirrojim...kamu ambik air sembahyang baca Al-Quran..semoga hati kamu lebih tenang dan suasana rumah tu lebih aman..
kesian anak2..so nanti dia berentilah membebel..sebab lakinya tengah baca Quran..dari kamu tunjuk muka dia lagi tak puas hati..
tak jalan jugak..keluar lah bersiar2 bawak anak2 sekali...
biar dia rasa mcm mana kalau dirinya seorang diri,cakap sorang2, marah sorang2...??
namanya orang gila jer tu kalau mampu membebel jugak walau takde org..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 12:15 PM | Show all posts
shamtodak76 posted on 20-6-2013 10:55 AM
salam..mntk maaf ari ni baru smpt tgk komen2..pndpt2 u all..job byk cmnila..hmm..sory gk x citer agk ...

Bila ku hadam, Sejibik sejibun dengan masalah abang haku. Ke deme ni abang aku..?haaa..sudah!

Memendam rasa tak membawa anda ke mana. Berbincang. Tak leh slow talk, kita loud talk. Buatlah apa-apa yang patut kalau bini dah too over and too much. Jangan sampai patah riuk sudah.Jangan sebab sayang, malas nak bertekak malas nak layan benda yang salah 'diizinkan' jadik betul..take action before its being too late..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 02:27 PM | Show all posts
shamtodak76 posted on 20-6-2013 06:55 PM
salam..mntk maaf ari ni baru smpt tgk komen2..pndpt2 u all..job byk cmnila..hmm..sory gk x citer agk ...

posting tu wat perenggan la skit dik..sakit mata nak baca..dah la eja cam budak2 lom baligh
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 02:29 PM | Show all posts
maxim posted on 21-6-2013 02:27 PM
posting tu wat perenggan la skit dik..sakit mata nak baca..dah la eja cam budak2 lom baligh

wa baca okay je...

iq tinggi banyak la tu...kan.?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2013 03:43 PM | Show all posts
shamtodak76 posted on 20-6-2013 06:55 PM
salam..mntk maaf ari ni baru smpt tgk komen2..pndpt2 u all..job byk cmnila..hmm..sory gk x citer agk ...

cuba ko jerkah sekali masa dia baran. bagi dia terperanjat pula. mungkin selama ni ko pendam, dia naik tocang. tapi ko jangan sampai naik tangan/kaki pulak. tak sihatlah gaduh depan anak2. pelik tul bini ko ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list