CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 20341|Reply: 10

Repair sofa di JB... ada sesiapa boleh rekmen ?

[Copy link]
Post time 5-6-2013 12:57 PM | Show all posts |Read mode
I nak repair sofa, nak jahit fabric baru. Asalnya leather sofa with 7 years warranty untuk frame & cushion dia but not include  the leather. Nak buang sayang sebab frame masih kukuh, cushion masih cantik berbonjol gitu cuma leather dah pecah menjadikan rupanya tak cantik. Sebab itu nak jahit cover dengan pilihan fabrik.

Ada sesiapa yang tahu di mana nak hantar? I sudah tanya 2 tempat, satu di Tun Aminah sederet dengan Telekom. Kedai itu tak ada service lori dan charge pula RM2.5k untuk 3+1+stool .. Material cuma leather sahaja.

Tempat kedua I tanya di Uda, belakang kedai kain baru Jakel. Yang ini range harga RM1.6k++ tapi dia nak tengok dulu sofa. So I dah set dengan orang ini minta datang rumah, dari bulan May sampai ke sudah dia tak datang. Call kata nak datang hari Khamis, hari Khamis call dia bagi tau tak ada transport so nak datang hari Jumaat pagi. Jumaat pagi tak datang juga, sibuk katanya so dia kata nak datang Isnin. Hari isnin tunggu tak datang juga, hari selasa call dia reject kita punya call pula . Nak business ke tidak ini? Orang Melayu memang macam ini kan berniaga.

So I dah give up dengan orang Melayu di Uda ini, I nak cari tempat lain. If ada sesiapa yang tahu di mana I boleh hantar repair sofa ini, sila beritahu ya.

Thanks in advance.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-6-2013 07:48 PM | Show all posts
tinggal area mana?
kebetulan saya pon tgh mencari org yg boleh repair sofa.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2013 09:33 PM | Show all posts
ada 1 tpt dekat2 dgn kuaters JMF.. lupa nama kedai die...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2013 09:57 PM | Show all posts
ZabedAmin posted on 5-6-2013 09:33 PM
ada 1 tpt dekat2 dgn kuaters JMF.. lupa nama kedai die...

Kuarters JMF di mana? If tahu area maybe boleh round sana jumpa la kot kedainya.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2013 09:58 PM | Show all posts
aziz79 posted on 5-6-2013 07:48 PM
tinggal area mana?
kebetulan saya pon tgh mencari org yg boleh repair sofa.

Tak kisah area mana, yang penting di mana kedai ada repair sofa itu. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 12:55 PM | Show all posts
Ada satu kat Taman Universiti...kedai dekat area bazar ramadhan kat belakang sekali...
cubalah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2013 09:16 AM | Show all posts
mazihron posted on 10-6-2013 12:55 PM
Ada satu kat Taman Universiti...kedai dekat area bazar ramadhan kat belakang sekali...
cubalah..

Bazar ramadhan Taman Universiti di mana ya?

If area Maybank tu I tahu tempatnya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2013 12:54 PM | Show all posts
sarahmirza posted on 18-6-2013 09:16 AM
Bazar ramadhan Taman Universiti di mana ya?

If area Maybank tu I tahu tempatnya.

okeh ,Taman Universiti tu shoplot kat jalan kemuliaan 5.....

2nd option, ada lagi satu kedai Jalan emas puteh 4, Taman Sri skudai....

kalau tak jumpa, rerajinlah tanyak uncle google
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 19-6-2013 08:33 AM | Show all posts
mazihron posted on 18-6-2013 12:54 PM
okeh ,Taman Universiti tu shoplot kat jalan kemuliaan 5.....

2nd option, ada lagi satu kedai Ja ...

Ok, thanks much!

InshaAllah jumpa...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2016 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
assalamualaikum, sofa pn dh repair?bole kongsi no fon kedai yg pn antar sofa pn tu x? sy  pon nk repair cushion, sent no fon  tukang repair ke no sy 0127434383
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-6-2016 02:01 PM | Show all posts
CyborgWar replied at 27-6-2016 01:53 PM
assalamualaikum, sofa pn dh repair?bole kongsi no fon kedai yg pn antar sofa pn tu x? sy  pon nk rep ...

Salam.
Iols dah jual pun sofa tu kat orang.Tak repair pun.
Ada dapat FB orang repair sofa tapi tak try contact.
Jual terus.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 11:48 AM GMT+8 , Processed in 4.487625 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list