Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1933
View
6
Reply

pinjaman ptpn

[Copy link]

Author: zoy123       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-6-2013 06:42 PM | Show all posts |Read mode
nak tanya sikit la pasal ptpn..
kalau sorang tu dah ambil pinjaman ptpn masa buat diploma..masa dia nak sambung buat degree tu..boleh ke buat permohonan pinjaman ptpn lagi
maksud aku ..terus sambung lepas buat diploma..

camna plak cara bayaran kalau ia dibenarkan nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 07:51 PM | Show all posts
boleh kalau kau anak zahid mc d
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 07:58 PM | Show all posts
boleh.........agaknye...bayar lepas ijazah la........agaknya.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 08:04 PM | Show all posts
boleh jer....kalu dip 16ribu...ijazah 24 ribu...sila kira totalnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-6-2013 05:28 PM | Show all posts
ok tq..kalau cam tu memang boleh la..buat pinjaman study dip n terus degree..ptptn

ada yang pernah buat tak...ada time frame ke  untuk settle pinjaman ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2013 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya..boleh mohon tangguh dulu pembayaran diploma dgn alasan continue study. Lepas dah grad degree, smp la surat tuntut pembayaran balik. Kita kena byr diploma bg habis dulu, baru leh continue byr hok degree. Tp org kata bleh bayar dua 2 sekali tp kne pg byr kat kaunter dia...
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2013 07:40 PM | Show all posts
dah habes byr ptptn... now byr pada mak je sebab pnjam duit die langsaikan hutang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081495s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list