Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
33446
View
36
Reply

hotel berhantu di sabah

[Copy link]

Author: tumit_tinggi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2013 10:13 AM | Show all posts |Read mode
salam semua! nda tau la ngam ka nda thread ni di sini....sorry la kalau nda sesuai k....

aku org kk, dan suka pegi overnite d hotel2 dengan hubby....belum ada baby la katakan..
walaupun suda 1 tahun plus kawen....so masih dalam mood honeymoon....
nak tanya la kat sapa2 kalau ada yang penah terkena d hotel2 di sabah ni so dat we ol bole hati2 bila duduk d sana...
so far alhamdulillah kami blom penah terkena lagi....

tp ada kawan yg duk kat satu hotel ni, hotel tu dkt2 area cinema besar yg lama d kk tu.... lupa pula apa namanya...

ok sambung....

kwn aku stay kat 1 hotel ni ngn kwn dia, then malam2 tu dia tbangun n dalam mamai2 tu dia  nampak ada amoi bdiri dpn pintu toilet lepas tu terasa
macam ada org baring d antara dia n kwnnya tu (dorg amik double bed)...dorg tidur berjarak n membelakangkang antara 1 sama lain.
pastu dia rasa macam ada org menulis2 d belakang badannya guna jari..time kena tulis2 belakang tu dia terasa cam panas2..
kwn aku tu mendalami btl2 tu gerakan tulisan, dia cakap mcm tulisan cina...

huuuuu menakutkan....

ada lagi org yg alami benda macam ni???
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 10:18 AM | Show all posts
apa nama hotel tu? skeri nya noks
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2013 07:55 PM | Show all posts
hotel raffelesia  atau ruby inn....tu yang dekat ngn GSC lama..

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2013 02:55 PM | Show all posts
ka itu shangri- la tmpt datuk kena bunuh tu... hehehehhe..

aku pun pernah kena time di langkawi. time tu aku kursus di sana seminggu. so aku dikasi bilik di tingkat 3 hotel grand continental ka namanya tu. then, bila sj habis  kelas atau mesyuarat, aku musti balik bilik sbb mls mo keluar. jd asal sj di bilik, mesti di luar banyak suara budak2 berlari2 atau org berckp2. jd, time hari last, aku sempat sembang2 sama adik2 kaunter tu dan aku pun ckpla ramai juga ya org menginap di hotel ni, tingkat 3 pun meriah selalu dgr budak lari2 n org bckp. terus lain ba muka adik2 tu dan sorang ckp dgn aku, dlm seminggu tu langsung x ada org yg check in di tingkat 3, cuma di tingkat 1 sj. rupa2nya aku sj yg tinggal sekor di tingkat tu... Last edited by kuppit on 23-5-2013 02:56 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2013 05:02 PM | Show all posts
abangmacho posted on 21-5-2013 10:18 AM
apa nama hotel tu? skeri nya noks

skeri kannn....

skg lebih berhati2 pilih hotel takut tkena macam kawan tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2013 05:04 PM | Show all posts
zi_nan posted on 21-5-2013 07:55 PM
hotel raffelesia  atau ruby inn....tu yang dekat ngn GSC lama..

mungkin la tu...

lama suda nda tejumpa kawan tu since pindah tempat keja ni...
tp dia ckp mmg 1st time masuk umah tu suda rasa seram sejuk....suda la time masuk langsir terbuka luas, and menghadap pula bukit and pokok....apa nda kembang bulu member...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2013 05:08 PM | Show all posts
kuppit posted on 23-5-2013 02:55 PM
ka itu shangri- la tmpt datuk kena bunuh tu... hehehehhe..

aku pun pernah kena time di langkawi.  ...

macam bukan shang ri la coz kawan cakap bilik tu menghadap bukit...rasanya yang di area belakang2 sikit tu....

pasal dengar budak2 berlari and bermain ni memang biasa juga ni...aritu kena bawa pigi tempat BTN di kundasang tu, kami stay di hostel ka chalet tu, kena jalan turun bawah lagi....tidur bukak tingkap sebab mau bagi udara masuk, di luar tingkap tu corridor...pastu tengah malam ayah pigi tutup tingkap sebab terdengar macam budak2 bermain, belari2 and main skipping.....makkk aih, anak sapa pula yang pigi bermain tengah2 malam...sejuk2 lagi...memang confirm bukan anak manusia la....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2013 05:10 PM | Show all posts
sapa lagi ada pengalaman seram time tinggal d hotel especially area kk? mari kongsi2 kita...sambil minum2 kupi o
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 07:01 PM | Show all posts
dulu dulu semasa saya kerja di Sabah, ada satu hotel yang menakutkan. Dekat dengan kompleks karamusing. lupa sudah nama hotel tu tapi terletak di atas bukit la. Saya masih ingat lagi semasa saya dah kawan saya berkursus dan ditempatkan di hotel tersebut. Malamnya kami kena ganggu. Ada bunyi orang mandi di bilik mandi. Satu malam saja saya tinggal di hotel tu. Hari kedua lagi scary. Kebetulan semasa tu saya tidur di rumah makcik saya di Likas, kawan saya bilang dia Nampak perempuan berbaju putih terawang awang dalam bilik tu. Punyalah dia takut. Esoknya, dia cakap mo check out dan terpaksa dia menyewa di hotel lain dengan duit sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2013 07:02 PM | Show all posts
zi_nan posted on 21-5-2013 07:55 PM
hotel raffelesia  atau ruby inn....tu yang dekat ngn GSC lama..

Sepanjang saya menetap di Ruby Inn tiada pula pernah kena ganggu cuma kena ganggu sama lipas la. Tapi ada juga saya dengar, kawan kawan saya kena kacau semasa tinggal di Ruby Inn.
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sy pernah stay di deleeton, raflesia n citytel...so far ok sj...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 02:02 PM | Show all posts
onnabila posted on 1-6-2013 07:01 PM
dulu dulu semasa saya kerja di Sabah, ada satu hotel yang menakutkan. Dekat dengan kompleks karamusi ...

bangunan hotel tu warna putihkah...klu ndak silap saya yg dekat dgn kompleks karamunsing ialah The Palace Hotel...

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2013 09:01 PM | Show all posts
woooo...dkt cinema lama lg tu...alama

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2013 10:25 PM | Show all posts
yang sa dengar hotel berhantu itu hotel promenade yang dekat api2 itu. tapi nda pastila betul ka tidak, dorang cerita, ada saturang ni dari kl stay sana, malam dia kluar, skali dia balik dia nda dapat cari nombor bilik dia....tapi itula cerita-cerita urang saja bah betul ka tidak nda taulah
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2013 11:39 AM | Show all posts
asmieyz posted on 19-6-2013 02:02 PM
bangunan hotel tu warna putihkah...klu ndak silap saya yg dekat dgn kompleks karamunsing ialah The ...

kalau di palace hotel tu, sy biasa sdh tidur....tp nda pernah pula kena kacau......tp best bah tu hotel.....jauh dr org ramai.....

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2013 10:30 AM | Show all posts
yarid posted on 23-7-2013 11:39 AM
kalau di palace hotel tu, sy biasa sdh tidur....tp nda pernah pula kena kacau......tp best bah tu  ...

mgkn ko biasa tdo kat sana....sb tulah ko ndak kena kacau...klu yg baru2 dtg pg ni hotel mestilah hantu tu mo perkenalkn dri sbg tanda perkenalan yg tkkan dilupakan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2013 10:59 AM | Show all posts
asmieyz posted on 26-7-2013 10:30 AM
mgkn ko biasa tdo kat sana....sb tulah ko ndak kena kacau...klu yg baru2 dtg pg ni hotel mestilah  ...

lol.....hehehe.....sedap bah sarapan pagi disana.....ada gym lg......tu yg sy suka pigi sana.....lgpun terpencil dr kesibukan di KK.......

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2013 11:39 AM | Show all posts
yarid posted on 26-7-2013 10:59 AM
lol.....hehehe.....sedap bah sarapan pagi disana.....ada gym lg......tu yg sy suka pigi sana.....l ...

brapa ba harga stay d palace hotel tu?mcm teringin pula setelah dgr menu bfast dia sedap2....hehee sambil2 tu bole pigi ghost hunter...eeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 03:32 PM | Show all posts
tumit_tinggi posted on 31-7-2013 11:39 AM
brapa ba harga stay d palace hotel tu?mcm teringin pula setelah dgr menu bfast dia sedap2....hehee ...

klau rate biasa dlm RM234 kalau sy nda silap....klau guna gov rate dlm RM174. Bila lg mau  pigi kn? Hehe...dekat bah tu mau pigi karamunsing.....

Last edited by yarid on 31-7-2013 03:34 PM

Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2013 03:35 PM | Show all posts
pnh bha aku stay di hotel ni..di tawau..aku snap pic..bila tgk kaki ku jd panjang.. ndak tau la hotel tu ka yg bhantu atau ada hantu ikut aku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104638s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list