Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27553
View
169
Reply

[JOBS AUSTRALIA] keje petik buah dan lain2 keje

[Copy link]

Author: marl_eksyen       Show all posts   Read mode

Post time 29-5-2013 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Hohoho...menarik nya baca psl korang keje kt australia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 12:26 PM | Show all posts
jamalnsx posted on 22-5-2013 09:16 AM
Alamak berkubur la harapanku nak keje melombong ni....

ada caranya utk merealisasikan harapan ko tu sebenarnya....ko kena cari sendiri lah...

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 12:33 PM | Show all posts
sat_core posted on 3-6-2013 12:26 PM
ada caranya utk merealisasikan harapan ko tu sebenarnya....ko kena cari sendiri lah...

Keje secara haram ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 09:52 PM | Show all posts
jamalnsx posted on 3-6-2013 12:33 PM
Keje secara haram ke?

secara haram? boleh juga....klu ko berani....

klu ada duit boleh register english study kat sana selama 11 bulan, boleh study sambil kerja secara sah....dgn visa pelajar.

total kos english study sepanjang 11 bulan tu adalah lebih kurang RM60 ribu....

Last edited by sat_core on 3-6-2013 09:54 PM

Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2013 11:09 PM | Show all posts
sat_core posted on 3-6-2013 09:52 PM
secara haram? boleh juga....klu ko berani....

klu ada duit boleh register english study kat san ...

Mak eh mencekik darah...
Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2013 09:56 AM | Show all posts
jamalnsx posted on 3-6-2013 11:09 PM
Mak eh mencekik darah...

so nampaknya tak ada pilihan lain lah, masuk secara haram jelah....low kos tapi risk tinggi....

nampaknya kita masih dok bercakap pasal benda ni sedangkan org lain dah pun buat dan sedang kumpul duit....hehehe

Last edited by sat_core on 4-6-2013 09:57 AM

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 05:26 PM | Show all posts
plja2117 posted on 29-3-2012 06:56 AM
Reply 82# cari_cahaya

nnt kalo ade keje kosong, bgtau la saya... bidang accounting gak. auditor kat msia ni haa... heheh teringin nak keje kat aussie ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2013 04:59 AM | Show all posts
ramai je malaysian msuk kje illegal kt OZ,
org kbnyakkan yg tak pnh poie oversea jer tak taw,

kje kt oz gaji 3.2 dr curency malaysia,

pling cikai pun boleh dpt 7k sebulan

ramai je kwn2 aku msuk sini,
hati kne kental
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 10:48 AM | Show all posts
AHMADVW posted on 19-6-2013 04:59 AM
ramai je malaysian msuk kje illegal kt OZ,
org kbnyakkan yg tak pnh poie oversea jer tak taw,

mmg ramai kan yg g sn cara illegal. boley bagi cr x sbb ada try tgk immi dorang agak payah jugak heheee
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 02:40 AM | Show all posts
elok sgt ke petik buah tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084463s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list