Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27522
View
169
Reply

[JOBS AUSTRALIA] keje petik buah dan lain2 keje

[Copy link]

Author: marl_eksyen       Show all posts   Read mode

Post time 11-2-2012 02:12 PM | Show all posts
kalau buat gini tak dikira PATI ke ? hihih ...ke kena apply utk kerja ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 02:41 PM | Show all posts
aku plan nak gi sane ujung bulan 3 nih..aku tgk air air asia kalau beli return ticket pegi 2803. ...
marl_eksyen Post at 9-2-2012 11:55 PM



    kalau u kata u ada sedara, lagilah dorang nak tenguk ticket balik,
ialah karang dorang pikir, ada saudara, tak da ticket balik
cam bagitau maksud u nak duduk situ terus aje...

so me nasihatkan nak tak nak u memang kena beli
ticket balik... memang mahal tapi lebih baik dari kalau u setakat
sampai kat airport ajekan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 06:47 PM | Show all posts
Sana petik buah bulan 12ke? Tu musim summer..xtau la lain tempat lain bulannya..anak saya di sydney then he drove about 4 hrs from sydney pegi ke ladang2.. Towkeh ladang mostly moslem..jd mrk jd anak emas ...mula keja petik bwg..which is sakit seluruh bdan sbb bwg tu menjalar..then petik cherry..gaji di kira bakul..satu bakul sekian2... Sy x ingat..ada record senior dia kerja dpt rm12k  sebulan..tp dia hari tu x biasa lg dpt lah dlm rm5k..towkeh org lubnan..time cuti bg they all guna his comouter n internet...di sediakan tent, bw sleeping bag..ramai stdn keja buat parttime ms cuti summer tu..sana min gaji aud10/hr..keja sentiasa je ada..blk kutip cherry sementara nk blk bercuti ke malaysia pegi cat rumah..dua hari dpt aud400 katanya...so now dia ni kayo la..dah beli kereta..walau pun br second yr..every minth hntr duit installment..kwn2 lain pun ramai yg sara family sini hidup susah dgn kerja part time kat sana...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 07:24 PM | Show all posts
Reply 40# nafham


   
gold mining kat site mane? curious... hihi ari tu baru pgi QLD - Mackay, Emerald, Moranbah and Rockampton utk keje. sume tu byk coal mining.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 11:58 PM | Show all posts
mak ai jelesnyer aku...stress free gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2012 12:47 AM | Show all posts
kalau aku muda dan single memang aku xpayah pikir banyak2 terus pegi je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2012 12:48 AM | Show all posts
Reply 44# redsinner


    Gold mining dekat Granites, Tanami NT. Tengah2 benua australia. Company sediakn flight dr darwin. Org len gi keje naik kete, aku gi keje naik kapal terbang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2012 01:03 AM | Show all posts
Reply 30# marl_eksyen


    salam saudara...sy berpendapat thread ini tidak sesuai utk berada di thread pelancongan sbbnya anda bertanyakan hal mengenai pekerjaan disana.

sy rasa thread anda sesuai di sini...

http://mforum.cari.com.my/forumdisplay.php?fid=196

maka saya lock utk sementara waktu sebelum dipindahkan ke tempat yang sepatutnya... sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 12:22 PM | Show all posts
Reply 38# marl_eksyen


    salam semua...thread ni aku bukak balik. tetapi akan dipindahkan ke bod overseas/luar negara... sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 01:21 PM | Show all posts
Reply 38# marl_eksyen

Marl_eksyen... nak tanya ko nak g sana under visa ape ye bulan mac ni... sbb aku ada jugak plan nak pegi keje as fruitpicking ni.... bila tgk2 website immi jumpa working holiday visa y bg kita kerja kat sana setahun... tp WHV quota dah full sekarang ni... so aku kene tunggu bulan 7...

ke ko dah apply WHV n tunggu nak fly je?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 01:34 PM | Show all posts
kalau u kata u ada sedara, lagilah dorang nak tenguk ticket balik,
ialah karang dorang pi ...
faraway1 Post at 11-2-2012 14:41



    tulah...mmg nak beli tiket pegi balik le nih ponn...malas nak dorang tanye...sekang tgh pektis depan cemin supaye dorang tak banyak tanye...hahahahhaha....maklumlahh...cite cite pasal immi australia nih strict..takut lak aku...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 01:35 PM | Show all posts
Reply 43# marufie


    ye kee...itulahh...nih pasal nak kuar dr kancah2 utang lah nih...tu pasal nak duk sane kutip buah je...hahahahhah...dapat 6 bulan dah laa...janji leh simpan duet...ye tak???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2012 01:36 PM | Show all posts
Reply  marl_eksyen


    salam semua...thread ni aku bukak balik. tetapi akan dipindahkan ke bod ...
bdk2 Post at 13-2-2012 12:22


terime kaseh...saye nih budak baru..jadi kurang paham siket...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 02:09 PM | Show all posts
Marl_eksyen... nak tanya ko nak g sana under visa ape ye bulan mac ni... sbb aku ada jugak plan nak pegi keje as fruitpicking ni.... bila tgk2 website immi jumpa working holiday visa y bg kita kerja kat sana setahun... tp WHV quota dah full sekarang ni... so aku kene tunggu bulan 7...

ke ko dah apply WHV n tunggu nak fly je?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 08:13 PM | Show all posts
Marl_eksyen... nak tanya ko nak g sana under visa ape ye bulan mac ni... sbb aku ada jugak plan nak  ...
devotedlily Post at 13-2-2012 14:09



   WHV oz berapa kali setahun? dorang nak limit bape ribu eh dlm saving? berminat  jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 08:14 PM | Show all posts
mmg ade kekosongan...tapi pegi ramai2 mmg takleh laa...kang dr tak cek..terus kene cek..ngeh3...bagi ...
marl_eksyen Post at 10-2-2012 12:40



   weh ko update lah..aku berminat gak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2012 09:42 PM | Show all posts
Post Last Edit by devotedlily at 13-2-2012 21:58

Reply 55# Chipsmore88

utk whv quota hnya utk 100 application...n sekarang dah pon full, klau nak july baru leh lodge application.. saving (sufficient fund) kena ada 5k AUD kirenye rm15000 la...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 10:05 AM | Show all posts
Reply  Chipsmore88

utk whv quota hnya utk 100 application...n sekarang dah pon full, klau nak ju ...
devotedlily Post at 13-2-2012 21:42



    pengsan nak cari 15k..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 11:50 AM | Show all posts
Reply 58# Chipsmore88

hehe tu lah salah satu masalah nye...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2012 01:03 PM | Show all posts
Reply  marufie


    ye kee...itulahh...nih pasal nak kuar dr kancah2 utang lah nih...tu pasal n ...
marl_eksyen Post at 13-2-2012 13:35


kiranye ko masuk sbg pelancong je la kan..sbb pelancong ade limit tinggal 6 bulan kan? kalo x salah aku lah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080137s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list