Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27547
View
169
Reply

[JOBS AUSTRALIA] keje petik buah dan lain2 keje

[Copy link]

Author: marl_eksyen       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-2-2012 11:58 AM | Show all posts
aku rasa better ko beli gak return ticket....jgn cari sebab utk dorang soal siasat ko masa ko smpai  ...
Denco Post at 10-2-2012 11:39


aku pon rase gitu...huhuhuhu...mane nak tau kalau2 aku kate ade relatives kat sane pehtuh beli one way tiket..n kate ngan die aku nak gi bali dari sane...itulah plan gile aku...aku bukannye ape..geram tengok tiket balik lagi mahal dr tiket pegi...huuhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 12:28 PM | Show all posts
wahh bess. jika ade kekosongan sila rekomen kepada sy . tqtq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 12:40 PM | Show all posts
mmg ade kekosongan...tapi pegi ramai2 mmg takleh laa...kang dr tak cek..terus kene cek..ngeh3...bagi aku gi sane dulu...ade kekosongan je..aku akan update dan bagi care2nye..aku akan update selalu post nih..don weri..kite senang same2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 01:10 PM | Show all posts
berikut adelah PLAN2 yang ade dalam kepale otak aku nak lepas dr imegresen australia yang agak ketat2 manje tuh :

PLAN 1 : beli pakej dr malaysia 4h3m ke gold coast (sekali accomodation n flight rturn pegi balik)..pehtuh fly gi melbourne(sebab keje kat sane dan ade org tunggu kat sane) dan bekerje..

PLAN 2 : aku fly ke gold coast beli one way ticket dan claim ade relatives kat sane..(aku bawak alamat org yang stay kat sane..)n mintak sesape yang dah ade kat sane..sesape je lah yang sudi utk tunjuk muke kat airport kekonon relatives n kitorang bagilah duet siket upah tunjuk muke..supaye imegresen tak biseng pasal fund yang kitorang bawak tak banyak..(ini aku dapat tips dr member aku keje tourism kat malaysia nih)so terus lepas..n gi kat airport yang bedekatan amik flight gi melbourne..pehtuh kerje ngan senang hati..

PLAN ke 3 : takde lagi..takat nih sampai plan ke 2 je...

ade sape2 leh bagi pendapat plan mane 1 yang ok dan tak ok....*kaki aku dah tak benti2 menari nak ke sane nih*...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 01:37 PM | Show all posts
yg masuk berita mggu lepas kes kena tipu ni keja fruit picker la kan?sian berduyun2 terkandas...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 01:42 PM | Show all posts
Reply 23# marl_eksyen


    seronotnyer..
nak gi jugakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 01:46 PM | Show all posts
gaji mcm tu, mcmn plak taraf hidup kat sane? makan, tempat tinggal? mesti kire dlm bentuk aud jugak kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 01:46 PM | Show all posts
yg masuk berita mggu lepas kes kena tipu ni keja fruit picker la kan?sian berduyun2 terkandas...
nashrudean Post at 10-2-2012 13:37


diorang pakai agent bro...agent mmg banyak kencing...tapi tak semua ehhh...ade yang betull...tapi kalau nak selamat....cari contact kat sane..n pegi sendiri..rugi pakai agent...tu sebab aku tanak gi pakai agent...takutt!!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 01:49 PM | Show all posts
oke terbaek lah . bile nk g sane ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 01:50 PM | Show all posts
gaji mcm tu, mcmn plak taraf hidup kat sane? makan, tempat tinggal? mesti kire dlm bentuk aud jugak  ...
hanazz_88 Post at 10-2-2012 13:46


ini yang telah diberitahu...utk beginnner...(selo melo buat keje)rm 1500 seminggu (lepas tolak tax dan tempat tinggal)..kalau pegi sane berempat...kongsilah beli barang2 mentah kat pasar berempat...jadi murah lah...mmg sume pakai duet sane..tapi mcam telah diberitahu..(ini pon sebab org lain yang bagitau)...kalau kat sini rm 100 belum cukup satu troli giant tuh...kalau kat sane aud 100 boleh dapat 2 troli..huhuhuhu...kat sane pikir nak keje jeeeee!!!nak merayau sangat pon tak reti...cuti seminggu sekali kan..(ini jugak yang diberitahu)...huhuhuhuh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 01:53 PM | Show all posts
ini yang telah diberitahu...utk beginnner...(selo melo buat keje)rm 1500 seminggu (lepas tolak t ...
marl_eksyen Post at 10-2-2012 13:50



    owh...bestnye..macam nak keje sane je...harge tiket ke sane brape
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 01:53 PM | Show all posts
Reply  marl_eksyen


    seronotnyer..
nak gi jugakkkk
cari_cahaya Post at 10-2-2012 13:42


hikhikhik...seronot kalau dengar kan...jom!!!(terus shafel)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 01:55 PM | Show all posts
oke terbaek lah . bile nk g sane ?
loslocos Post at 10-2-2012 13:49


aku plan nak gi sane ujung bulan 3 nih..aku tgk air air asia kalau beli return ticket pegi 2803..balik 1104 rm 1576...kalau beli one way je..tak sampai rm 500..huhhuhuhuh...tu yang aku nak tanye kalu2 ade org kat sane (org malaysia espeseli) yang leh acah2 jadi relatives...kui3...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 01:57 PM | Show all posts
hanazz...tgk kat air asia..sekang kan tgh promo...huhuhhuhuhu...ni sebab kawan dah kat sane nih lah aku tegedik2 nak gi sane gak nih...huuhuhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 02:35 PM | Show all posts
aku tengah research pasal nak cari keje oz/nz ni..berminat gak kalo ade member best sket..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 02:56 PM | Show all posts
aku tengah research pasal nak cari keje oz/nz ni..berminat gak kalo ade member best sket..
Chipsmore88 Post at 10-2-2012 14:35


nz aku takmo..sebab rege gaji nye lebih kurang singapore je...n keje tak banyak cam oz..huhuhuhu...sile2 lah research.... pehtuh kongsi kat sini...aku nih kalau ko nampak keeksaitedan aku nih...kalau gi oz tuh leh jalan kaki..mmg aku jalan kaki je..biorlah bebulan..wakkakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 03:09 PM | Show all posts
risiko kerja sane ialah cuaca, makanan dan rase kesunyian...x ramai orang melayu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2012 03:41 PM | Show all posts
risiko kerja sane ialah cuaca, makanan dan rase kesunyian...x ramai orang melayu...
pazi Post at 10-2-2012 15:09


cuaca..mac insyaallah tak berape panas...
makanan..kat area situ ade pasar2..masak sendiri sudeyy
x ramai org melayu ..takde masalah..sebab yang pegi nih pon melayu..huhhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 04:41 PM | Show all posts
Reply  leylapple


    dah tak keje dah kat supermarket tu. berenti hujung bulan 10 ritu... seba ...
nafham Post at 9-2-2012 23:00


owh..lagi bagus keja tu..ingatkan keja SH..takla terdedah sangat dgn hazardous coal dust kalo buat keja mcm tu....

berbaloi bekerja kat aussie kalau mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2012 11:31 PM | Show all posts
Reply  nafham

tu lah bro..tu yang plan nak gi sane...kawan saye dah kat sane..n dah selamat dapa ...
marl_eksyen Post at 10-2-2012 10:18


Darwin. Darwin tak banyak sangat keje. Hari tu pun hampir2 pindah ke Queensland. Tapi rezeki datang, dapat offer keje Fly In Fly Out dekat gold mining site dengan wages AUD63.3k setahun. Flight, accommodation, meals semua disediakan. Memang dapat simpan duit banyak lah. Ni baru 3bulan keje, sekarang tgh cuti 2minggu, balik Mesia terus beli condo harga RM290k. gitu.... syukur sangat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084277s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list