CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234
Return to list New
Author: auntieagony

Perlukan petua mengelakkan kucing2 melepas hajat di laman rumah.

[Copy link]
 Author| Post time 2-8-2013 03:26 PM | Show all posts
pestol posted on 2-8-2013 03:11 PM
dah takdir kak

Salam pestol.

Agak2 makhruh tak puasa auntie bila tengok ketiak avatar pestol?

Takdir yg lebih menyayat hati ialah apabila jiran sebelah auntie yg baru pindah membuat rumah2 kucing 2/3 tingkat (2 unit) berhampiran dgn storage area auntie! Ujian buat auntie di bulan Ramadhan dan cabaran yg berulang semula... Ya Allah swt, tabahkanlah hati ku mengharungi dugaan ini.

Adakah patut auntie membela ular python kuning berjalur2 sbg binatang peliharaan dan letakkan rumah ular berhampiran rumah kucing tu?

Kucing2 gebu berketurunan asing tu membuat pagar2 akak sbg lalulintas expressway dan suka beramas-mesra di tmn auntie. Kdg-kala meninggalkan poop2 yg sungguh berbisa baunya...

Pestol, tolong pinjamkan ketiak tu supaya boleh auntie jadikan pendinding semoga kucing2 ketakutan utk dtg ke kawasan rumah auntie... Plz...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-8-2013 03:36 PM | Show all posts
aunty. nnti adam bg pump gun adam. aunty tembak je kucing2 tu semua.. aunty pasang sign board kawasan larangan buang air besar mahupun air terkecil.. kalau buang anda boleh ditembak sampai bersepai

xpun aunty upah guard scooby doo bydoo.. nnti kucing takut nak berak plak..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2013 03:45 PM | Show all posts
auntieagony posted on 2-8-2013 03:26 PM
Salam pestol.

Agak2 makhruh tak puasa auntie bila tengok ketiak avatar pestol?  

pg la rumah jiran bawak berbincang.. jiran pun satu xda tgung jawab lgsung.. sy pun bela kucing.. tp latih poo dlm bilik air..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2013 03:48 PM | Show all posts
oni313 posted on 31-5-2013 09:09 PM
kalau kucing jiran sy lepas jugak kat besi tu, maka tibalah masa saya pakai yg ni pulak -
...

wow dasyat! ada pagar electrik! berapakos nk pasang ni? sedap la klu pnyagak cuba masuk
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2013 10:33 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 2-8-2013 03:36 PM
aunty. nnti adam bg pump gun adam. aunty tembak je kucing2 tu semua.. aunty pasang sign board k ...

Adam, belum sempat auntie nak gunakan pump gun Adam tu, dah satu batalion tentera udara, darat dan laut menyerang rumah auntie nanti.... Jiranku itu "olang-busat-tentela" woooo.... don't pelay2, u noe.... Batman, superman, spiderman semua berbakti kat rumah dia... Ada paham...

En suami baru cakap kat auntie tadi, dia nak sound direct jer kat TS tu.... Boleh tahan gak en suamiku itu... dia takder nak peduli protokol ker haper... dia belasah jer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-8-2013 10:46 PM | Show all posts
pestol posted on 2-8-2013 03:45 PM
pg la rumah jiran bawak berbincang.. jiran pun satu xda tgung jawab lgsung.. sy pun bela kucing..  ...

Thks for the suggestion.

Mmg en suami berura2 nak cakap direct jer kat jiran tu. Diaorg bukannya tak berpelajaran, drp golongan berkedudukan & elite lagik. Auntie berharap mereka memahami alahan auntie terhadap bulu2 kucing dan lebih2 lagi alahan-tahap-kronik terhadap poop2 kucing...

Laman rumah dia sama jer keluasan dgn laman auntie ni. Apesallah kucing2 dia suka sgt nak melancung-sambil-melabur ke laman auntie!

Kucing2 auntie dulu pun auntie toilet trained kan... issyyyyy.... dugaan betul....
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2013 07:06 PM | Show all posts
Saya ikut tips dalam cari iaitu jirus tempat kucing berak dengan clorox original.. Lepas tu, no more popooo by kucing. Cubala..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-8-2013 11:28 PM | Show all posts
dellashrill posted on 4-8-2013 07:06 PM
Saya ikut tips dalam cari iaitu jirus tempat kucing berak dengan clorox original.. Lepas tu, no more ...

Salam Dellashrill.

Terima kasih utk tips tu... Hmm... clorox - bagus tu sbb mmg stok sentiasa ada kat rumah.

Kalau curahkan clorox kat rumput, nanti ada efek tak kat rumput tu? Sorry soalan agak kurang cerdik tapi auntie terpaksa tanya sbb tak pernah curah clorox kat rumput. Pd pemikiran auntie, kalau clorox boleh melunturkan tompok2 warna, maka ia MUNGKIN boleh mematikan rumput. Fyi, auntie baru tukar rumput baru... Masih terasa lagi, ke"nyilu"an pengeluaran kewangan utk tujuan tersebut!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2013 11:42 PM | Show all posts
auntieagony posted on 4-8-2013 11:28 PM
Salam Dellashrill.

Terima kasih utk tips tu... Hmm... clorox - bagus tu sbb mmg stok sentiasa a ...

Aunty janganla jirus seluruh rumput aunty. Jirus kat poo poo tu je.. Nanti, kucing xberak dah sebab kawasan yang ditanda dari najis dia dah hilang.. Selamat rumput aunty dan poket aunty. Hihi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2013 12:04 AM | Show all posts
dellashrill posted on 4-8-2013 11:42 PM
Aunty janganla jirus seluruh rumput aunty. Jirus kat poo poo tu je.. Nanti, kucing xberak dah seba ...

Thanks dear.

Lagi satu usaha drp en suami ialah dia "mencalitkan" minyak kibash kat laluan highway kucing2 dgn harapan kucing2 tersebut terhidu bauan minyak itu dan tidak lagi menggunakan lalulintas itu.

Results => Hampeh kelapa jer. Kucing2 tersebut dgn sesuka hati, riang ria, gelak ketawa (dlm imaginasi auntie ler) memasuki laluan2 yg telah dicalitkan dgn minyak kibash tu. However, my en suami is in denial, he claimed that the cats lari-lintang-pukang bila terhidu minyak tu. Yeah rite... lari-lintang-pukang menuju ke rumah auntie... Hailah.... kucing2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 12:07 AM | Show all posts
auntieagony posted on 5-8-2013 12:04 AM
Thanks dear.

Lagi satu usaha drp en suami ialah dia "mencalitkan" minyak kibash kat laluan high ...

Rumah  saya sekarang selalu jadi persinggahan kucing terbiar. So far lepas jirus clorox kat najis dia, dah xde dah poo poo.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-8-2013 12:16 AM | Show all posts
dellashrill posted on 5-8-2013 12:07 AM
Rumah  saya sekarang selalu jadi persinggahan kucing terbiar. So far lepas jirus clorox kat najis  ...

Yeah.... rasanya efek clorox ni sama mcm efek dgn menggunakan minyak hitam. Kucing2 tersebut tidak akan melabur di tempat yg sama.... tetapi.... jeng-jeng-jeng..... dia mencari "tandas" baru di kwsn laman yg sama... Then rumput2 yg dijirus minyak hitam (auntie gunakan minyak lebihan service kereta suami) itu akan berwarna brownish-blonde dan bertapuk2.

Kucing2 terkini yg menjadi regular customer kat laman auntie ni adalah kucing2 peliharaan sbb gebu2, sihat2 dan siap ada loceng kat leher lagi. Suspek yg amat disuspekkan adalah jiranku.... Lepas bulan Ramadhan al-mubarak ni, terdetik di hati mcm nak "pinjam sekejap"@kidnap kucing tu selama beberapa jam. Saja nak test samada pembantu rumah/pemilik kucing heran tak dgn ketiadaan kucing2 tu.... Patut tak auntie jlnkan operasi ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2013 12:19 AM | Show all posts
auntieagony posted on 5-8-2013 12:16 AM
Yeah.... rasanya efek clorox ni sama mcm efek dgn menggunakan minyak hitam. Kucing2 tersebut tidak ...

Boleh juga aunty buat operasi macam tu. xpun, apa kata aunty pinjam ular sawa sape2? Confirm kucing tu akan dikurung.. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 01:03 AM | Show all posts
dulu ada juga kucing2 jiran suka buang sisa mereka luar rumah ai
boleh dikatakan hari2 kena basuh sebab mereka memerut di atas simen
pakai serbuk cili pun tak jalan
memang tension sebab kucing2 tu memang dah aim situ tempat mereka lepas hajat
last2 curahkan minyak bekas goreng ikan kat kawasan2 yang berisiko tersebut
sampai ke sudah they oll tak memerut kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2014 02:46 PM | Show all posts
Macih sekelian wanita. Banyak dapat tips. Nanti nak cuba semuanya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2014 04:32 PM | Show all posts
kitul posted on 16-1-2014 02:46 PM
Macih sekelian wanita. Banyak dapat tips. Nanti nak cuba semuanya

Kitul nak cuba method yg mana? Yg pagar letrik tu ker? Pantas dan berkesan sekali. Sekali kucing melintas, terus rentung....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2014 09:12 AM | Show all posts
auntieagony posted on 16-1-2014 04:32 PM
Kitul nak cuba method yg mana? Yg pagar letrik tu ker? Pantas dan berkesan sekali. Sekali kucing m ...

Wah. Jadi bar be quecing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 11:11 AM GMT+8 , Processed in 0.097575 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list