Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
7497
View
79
Reply

benci dia!!!

[Copy link]

Author: imah123       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-2-2013 10:40 AM | Show all posts |Read mode
salam..sy orang baru disini..mcm ni ceritanya..sy ada masalah dengan suami sy..dia berlaku curang dengan sy.. dia mempunyai hubungan rapat dengan seorang kawan perampuan di tempat kejenya..mereka selalu bertukar masalah memandangkan perempuan tu ada masalah dengan suaminya..mereka selalu kuar makan bersama..sehingga suami sy sanggup temankan dia untuk pergi ke pasar,beli barang dapur..ada sekali tu dia ajak perempuan tu dengan anak2 dia jalan2..dia kata mereka cuma kawan biasa tp mcm tu kah hubungan sebagai kawan?? dalam i pad dia penuh dengan gambar perempuan tu.. bila waktu x keje dia sibuk curi2 call tanya khabar..mcm tu ke kawan besa?? dan yg paling menyakitkan hati..dia sampai selalu tersasul nama perempuan tu..nak panggil sy tp terpanggil nama perempuan tu..sape yg x panas..dalam tido tu pun kdg2 siap ngigau2 lagi nama perempuan tu..dia dah kene santau ke?? dia siap ckp dengan sy kalau sape2 berani usik perempuan tu dia akan bela perempuan tu.. sejak dorang rapat suami sy selalu sembunyi kan hp time tido..selalu silent phone..memang x pernah berenggang dengan hp mcm dulu2..dlm phone pun ada gambar dia.. sebenarnya sy x tahu perangai buruk suami sy ni sampai satu hari kat tempat keja dah kecoh pasal hubungan dorang ni sampai dorang nak kene tindakan tatasusila kot..dia takot ada kawan dia col sy bg tahu sebab tu dia ckp dengan sy awal2..tp dia mula reka cerita yg dia kene fitnah lah..tu lah ni lah..kami terlalu kerap bergaduh sebab sy memang x tahan dengan perangai dia..dia boleh ckp yg perempuan tu nyawa dia??? hellloooooo sape yg ada dengan masa dia susah dok merempat dulu??? sy memang dah tawar hati dengan sy..dia banyak kali pujuk sy..berkali2 ckp dia dengan perempuan hanya kawan besa..sy pernah nekad nak berpisah dengan dia sebab pada sy buat ape nak duduk dengan org yg menyakitkan hati..tp dia merayu,melutut supaya kami x berpisah..pada dia perbuatan dia tu x salah.. sy nak mintak pendapat otai2 disini..ape yg patut sy buat?? perlukah sy bersemuka dengan perempuan tu?? betolkah suami sy kene buatan org?? actually sy pernah jumpa perempuan tu bersemuka dengan dia dan hb..dorang mati2 kata mereka hanya kawan..mungkin mereke sepakat nak tipu sy..tolonglah hamba ni..dah x tahu nak wat ape ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 12:44 PM | Show all posts
kesiannya ko.... ko tanya laki ko nak ko ker dia? buat pilihan senang. otak aku ni kotor sket.... kat opis line clear ker... ntah2.... hhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 12:47 PM | Show all posts
orang tua tua kata

masakan pokok bergoyang kalau tiada angin

baideway, thread berpindah ke main board
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 01:03 PM | Show all posts
tak de maknanya terkena buatan org...dah perangai laki tu memang lupa diri..dia dah suka org lain...tak yah ler buang duit ...cakap je kat dia..kalau boleh adil..dah gatal nak kawin sangat...kawin jela...hidup bermadu..kalau tak boleh..suh dia buat pilihan...kalau betul nak u..sygkan u n anak2..jadila suami yang baik..bertanggungjawab...jangan buang duit , buang masa ke keseronokan duniawi(perempuan lain)...

fikir2lah dgn tenang dan waras....jangan perkara ni boleh buat hidup kita tak tentu arah selama2nya,....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 01:06 PM | Show all posts
Lelaki bongok je skandal dgn bini org...otak letak kat tapak kaki..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 01:46 PM | Show all posts
cite betul ke bohong
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 01:57 PM | Show all posts
MamaMima711 posted on 16-2-2013 01:06 PM
Lelaki bongok je skandal dgn bini org...otak letak kat tapak kaki..

salahkan pompuan tu ler....

bini olang pun masih nak skandal mendle
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 01:59 PM | Show all posts
lepapilon posted on 16-2-2013 01:46 PM
cite betul ke bohong

citer betul..

kalau tak betul, mod dah delete kan post....
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 02:08 PM | Show all posts
lelaki nk bkwn  ngan isteri org ada batasan ... pompuan nk bkwn ngan suami org jugak ada batasan ... kalo itu pon x tau, x yah jd suami or isteri. husband pompuan tu x tau ke perangai wife dia camne? kot mereka ada prob n si isteri cari lelaki lain yg boleh beri dia phatian ... esp kalo dia ade rupa, n umo pon blom tua sgt lg ... still got market, gitulah ...

kena buatan org or x, x taulah ... tp x heran suami n isteri bskandal ngan org lain sampai mbawa pd perceraian ... biasanya si pompuan skandal yg bcerai sbb nk kwin ngan suami skandal ... si lelaki dptlah caw baru ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 03:20 PM | Show all posts
noor2 posted on 16-2-2013 01:03 PM
tak de maknanya terkena buatan org...dah perangai laki tu memang lupa diri..dia dah suka org lain... ...

Mana blh laki org kawin dgn bini org......

Laki pompuan tu x tau ke bini dia ada skandal? langsung TT x citer pun.....TT x kenal ke laki pompuan tu? X tau nk contact mcm mana?....



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2013 03:21 PM | Show all posts
missus_meow posted on 16-2-2013 02:08 PM
lelaki nk bkwn  ngan isteri org ada batasan ... pompuan nk bkwn ngan suami org jugak ada batasan ... ...

actually perempuan ni ada masalah dengan husband dia..husband dia pun ada skandal dengan org lain..dapat pulak org yg sibuk amik perhatian sape yg x tercuit perasan kan..hb sy ni pun jenis xder agama agaknyer..semua benda bagi dia kawan..benda besa..ape yg patut sy buat ek?? jumpa dia dengan husband dia ke?? sy x tahu nak mengadu dengan sape..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 03:22 PM | Show all posts
Mansk mesti tau nk handle mcm mana...... dia ada pengalaman bini org ngadu kt dia x di sentuh 40 hari katanya........ cer la citer manak......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2013 03:27 PM | Show all posts
mawarika posted on 16-2-2013 12:44 PM
kesiannya ko.... ko tanya laki ko nak ko ker dia? buat pilihan senang. otak aku ni kotor sket.... ka ...

dah tanya dah aritu..siap nekad nak bercerai lagi..dia pujuk mcm nak rak..dia pilih sy tapi pada masa yg same dia dok berskandal dengan org lain..  sy nak wat ape ek?? call perempuan tu??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2013 03:30 PM | Show all posts
MamaMima711 posted on 16-2-2013 01:06 PM
Lelaki bongok je skandal dgn bini org...otak letak kat tapak kaki..

memang bongok!! bila sy pertikaikan ape yg dia  buat tu salah dia boleh ckp sy ni control dia pulak?? dah siap panggil org lain untuk nasihat kan dia..depan org tu dia dok berjanji bagai nak berubah tp sama jugak!!  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2013 03:34 PM | Show all posts
BidAnggun13 posted on 16-2-2013 03:20 PM
Mana blh laki org kawin dgn bini org......

Laki pompuan tu x tau ke bini dia ada skandal ...

bila sy tanya pasal laki perempuan tu hb sy marah..dia kata sy x payah nak sibuk pasal laki dia..kalau ikut kan hati memang nak call jer perempuan tu sebab sy dah amik senyap2 no phone dia..tp husband sy dah sound awal2 kalau perempuan tu dengan husband dia bergaduh and cerai dia terpaksa kawen dengan perempuan tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2013 03:37 PM | Show all posts
lava.panas posted on 16-2-2013 01:57 PM
salahkan pompuan tu ler....

bini olang pun masih nak skandal mendle

actually dua2 tu bongok...kalau tepuk sebelah tangan mane bunyi..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 03:40 PM | Show all posts
korang dah kawen berapa lama?

anak berapa orang?

celah mana nya kawan biasa saja kalau sampai sebut perempuan tuh lah nyawa dia?

tak ada maknanya buatan orang bagai..

dah memang laki ko gatei dan perempuan tuh garu, memang lah jadik.. ye lah kot buatan orang.. buatan dua orang tuh sendiri!..

time dia mention nak bela pompuan tuh, ko ada argue ke macam tuh ke kawan biasa?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-2-2013 03:48 PM | Show all posts
NURMIMIE posted on 16-2-2013 03:40 PM
korang dah kawen berapa lama?

anak berapa orang?

dah lama jugak lah..dekat 10 tahun lebih lah..anak 4 org dah..time dia ckp mcm tu memang bergaduh teruk lah..lepas tu dia boleh ckp dia sengaja ckp mcm tu sebab takot nanti benda jadik besar..dia selalu bg alasan kalo dah jodoh ape boleh buat?? hellloo ckp x pakai otak agaknyer..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 04:04 PM | Show all posts
BidAnggun13 posted on 16-2-2013 03:20 PM
Mana blh laki org kawin dgn bini org......

Laki pompuan tu x tau ke bini dia ada skandal ...

udah dua2 gatai sangat....masing2 tak kesah diri n rumahtangga masing2...buat apa simpan..

Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 04:06 PM | Show all posts
lava.panas posted on 16-2-2013 01:57 PM
salahkan pompuan tu ler....

bini olang pun masih nak skandal mendle

tula hang...letak otak kat kepala lutut...

salahkan dua2 la.,..awat hanya bini orang tu ja salah...kalau tak bertepuk sebelah tangan takkan berbunyi,...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.123653s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list