CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 5006|Reply: 2

Sunscreen v Sunblock

[Copy link]
Post time 29-1-2013 02:53 PM | Show all posts |Read mode
Salam sayang forumer sekalian.

I buka thread ini sebab nak bertanyakan tentang produk sunblock yang terbaik di pasaran. Dulu I sangka sunblock & sunscreen membawa maksud yang sama, rupanya I silap. Terms itu berbeza, sunscreen cuma protect skin kita dari kerosakan disebabkan UV rays dari matahari dan sunblock pula elakkan kulit kita dari sunburn dengan cara menapis UV rays. Kebiasaannya sunblock offer more protection than a sunscreen tapi if kita tengok produk kat luar, tak nampak pula perbezaan sunscreen & sunblock, atau memang pasaran kita cuma jual sunblock sahaja?

Any idea produk/brand yang boleh dipercayai, berkesan dan boleh digunakan tanpa was-was? I pakaikan anak I brand "Banana Boat for Kids" tapi rasanya produk ini sunscreen, not sunblock.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-2-2013 10:37 AM | Show all posts
setahu i sunblok pki time pg pantai @tempat berjemur je. hehehe...jahil kn i?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2013 07:45 PM | Show all posts
ar kat tempat aku.. skin specialist ktorg prefer this two brand sunblock..which is jenama sunsense n neutrogena.. dua2 spf50..
satu tu leh apply kat muka jer n satu lagi tu leh apply kat tangan muka semua.. tapi aku x ingat which is which..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 12:06 PM GMT+8 , Processed in 0.271259 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list