Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1832
View
1
Reply

GPS Navman

[Copy link]

Author: che-cikL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2013 01:53 PM | Show all posts |Read mode
Salam forumer semua...

Saya nak tumpang tanya jika ada sapa2 blh tlg saya utk dptkan / download map Malaysia ke dalam GPS Navman saya?

Backgroundnya begini...
Saya ada GPS Navman (alahai masa type ni tak de pulak code product ni, nanti2lah bila saya dapat saya edit) yang saya beli masa duk kat Australia.  Bila bw balik Msia baru nak download Msia, kononnya nak beli melalui web rasmi Navman, only to find out Navman tak ada map Malaysia or rather hanya support map negara2 tertentu, spt Europe countries, Australia dan NZ sahaja.  Sy dh hubungi Navman AUS for advice, dan mereka kata memang takde, dan cadangkan saya tanya Navman yang lain, misalnya Navman Europe.  Memandangkan saya dah browse webs mereka dan saya dapati mmg takde map Malaysia pun.

Seorang kawan kata cuba cari di Low Yat, mungkin ada kedai yg blh tlg buatkan.

Saya pun pegi ke LowYat.  Tanya2 bbrp booth, takboleh, sehinggalah sampai kat satu kedai ni (kedai Garmin).  Attendance tu kata blh masukkan yang piratenya, bagi dia masa 1.5 jam.  Bbrp minit lepas beredar tu, dia call kata tak boleh unlock GPS, or else dia mmg blh masukkan map Malaysia dengan OS yang baru, tapi pada masa yang sama kekalkan OS yang sedia ada, supaya map Australia dll yg ada kat dalam tu tak terhapus.

Dengan kekecewaan, saya teruskan mencari lagi, tapi tiada satu pun kedai/booth yang boleh tolong.

Oleh itu, soalan saya, ada sesiapa yang di sini boleh bantu saya?

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 05:27 PM | Show all posts
beli yg baru je la i tengok sini murah je
https://www.facebook.com/media/s ... 48677809&type=3
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086441s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list