CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: bluberi

Nombor negara mana nih?

[Copy link]
Post time 8-1-2013 01:14 PM | Show all posts
bluberi posted on 8-1-2013 12:01 PM
takde makna nye
dulu penah gak buat camtu..aku pick up the phone
pastu dekat 2-3 minit gak la ak ...

boleh mendrem ke? ko pasang lah anti virus kat handphone ko. kalau jin tu manderam dh kena fire wall setting dah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-1-2013 01:23 PM | Show all posts
penah dpt kol dr indon kot..sbb yg ckap tu slang indon
soh tuko nombor maxis ke nombor celcom postpaid
aku tanye awat no tepon ni pelik sgt, dari mane ni
die bleh jawab no tu dh di centralise kan
aku cakap sowi ler, aku x prcaya...trus aku cut offf
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2013 02:16 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 8-1-2013 01:14 PM
boleh mendrem ke? ko pasang lah anti virus kat handphone ko. kalau jin tu manderam dh kena fire wa ...

aku cuma mampu pakai nokia zaman biasa2 je bro
tak bleh pakai tepon canggih2 nih..sbb aku ganas
hok ni pun dh 5-6 kali jatuh..sib baik tak pape
henpon aku cuma mampu block number aje
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2013 03:39 PM | Show all posts
bluberi posted on 8-1-2013 02:16 PM
aku cuma mampu pakai nokia zaman biasa2 je bro
tak bleh pakai tepon canggih2 nih..sbb aku ganas
...

xpe.. nnti ko bg no. hp ko. aq 3G dgn ayahpin mnta tlg install anti JIN NOTTY. kalau jin duk menderam , geng2 ayahpin akan tangkap jin tu masuk teko lipton
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2013 07:43 PM | Show all posts
dulu pernah dapat nombor pelik.pastu terus macam taknak angkat.tapi ku angkat juga.rupanya mak yang call dari Mekah.
nasib baik ku angkat.

tapi ada jugak nombor pelik macam ni gak penah call banyak kali.tapi indon mali.yang tu bila dah kena nombor lepas tu tak angkat dah
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2013 09:24 PM | Show all posts
Ade guna card credit tak?

Kalau ade, ade gak nombor pelik2 ni datang dari bank, nak verify lepas kita swipe CC dalam amaun yang agak besar @ swipe di kedai yang biasa2 @ diaorg saje2 nak verify.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2013 08:11 AM | Show all posts
mhh4554 posted on 8-1-2013 09:24 PM
Ade guna card credit tak?

Kalau ade, ade gak nombor pelik2 ni datang dari bank, nak verify lepas  ...

kes sy ni jd sebelum sy guna cc lg
kalau call dr bank, takkan la sampai byk sangat nombor tepon nye


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2013 03:06 PM | Show all posts
bluberi posted on 9-1-2013 08:11 AM
kes sy ni jd sebelum sy guna cc lg
kalau call dr bank, takkan la sampai byk sangat nombor tepon n ...

Saya just bagi info berdasarkan pengalaman, sebab kalau pakai cc bank luar negara, mmg mcm tu nombor yg keluar. Selalunya dari fraud department. Sbb ade fraud department diaorg bukan kat Malaysia...

Kalau xde pakai cc, abaikan je call dari nombor2 mcm ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 04:00 PM GMT+8 , Processed in 0.111904 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list