Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
52487
View
577
Reply

CERITA2 best & kurang best KENDURI KAWEN

[Copy link]

Author: True-X       Show all posts   Read mode

Post time 7-7-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 11-6-2012 01:25 PM
adakah kita sesama generasi

Cmf, kalau time kita kahwin ada lauk berhidang dalam dulang atau meja, sah kita sama kategori. Hahahaha!!! Time akak kahwin dulu memang penanggah angkat satu2 dulang dan mangkuk lauk utk hidangan kat para lauk tu memang banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
truly replied at 13-7-2012 11:26 PM
Saya pun pelik kenapa kenduri kawin tak boleh buat satu masa jer, macam dinner. Lagi satu kenapa ...

Akak memang teringin nak buat majlis anak malam. Tapi still buat kat rumah lah.. Siapa ada experience buat waktu malam? Biasa org buat nikah je waktu malam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2019 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
MamaAzlina replied at 17-7-2012 08:19 AM
Ni pengalaman kenduri kawin saya sendiri.  Sebelum kawin mmg dah rasa mcm mak mertua mcm tak suka sa ...

MIL mama tu sangat bermasalah. Kenapa jadi gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 7-7-2019 07:39 PM
Ada jugak gini gaya ye... huhuhu... Kitorng du hari sebelum nikah dah siap pi bank tunggu berjam2  ...

Eii, kurang Asam tul besan u kak..dapat orang mulut puaka mmg terbalik khemah dibuatnya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kak-Leen replied at 7-7-2019 09:12 PM
Akak memang teringin nak buat majlis anak malam. Tapi still buat kat rumah lah.. Siapa ada experie ...

Kalau buat malam, majlis jamuannya nak stretch dari pukul berapa ke pukul berapa???
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 08:21 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 7-7-2019 07:39 PM
Ada jugak gini gaya ye... huhuhu... Kitorng du hari sebelum nikah dah siap pi bank tunggu berjam2  ...

haisshhhh....teringat memori silam....
dah 7 tahun berlalu...
benih yg disemai pun x menjadi pokok lagi...
mungkin sebab istana dibina di atas keruntuhan mahligai orang lain...

Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 8-7-2019 05:02 AM
Eii, kurang Asam tul besan u kak..dapat orang mulut puaka mmg terbalik khemah dibuatnya..

Nasib baik kami ni penyabar dan x suka bising2. Apa2 pun dah jadi besan jua.. Cucu pun dah nak masuk dua orang dah. Cuma since kami ada dua anak perempuan, so itu jadi ikhtibar dan tauladan buat kami supaya esok2 kami x buat gitu kat bakal menantu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
menakkautau replied at 8-7-2019 06:58 AM
Kalau buat malam, majlis jamuannya nak stretch dari pukul berapa ke pukul berapa???

Pukul 7 x boleh la sebab kang kami pun nak solat Maghrib kan.. Tu yg akak tanya. Kalau majlis tamat pukul 11 malam, ok lagi la kot. Yg penting x nak buat kat dewan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 8-7-2019 08:21 AM
haisshhhh....teringat memori silam....
dah 7 tahun berlalu...
benih yg disemai pun x menjadi pok ...

Monreyes ke?

Dah 7 tahun dah ye... Doa dan usaha medically tanpa putus. Kalau dah dimaafkan oleh yg kena rampas, bagus la..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 01:41 PM | Show all posts
Edited by monreyes at 8-7-2019 01:45 PM
Kak-Leen replied at 8-7-2019 11:37 AM
Monreyes ke?

Dah 7 tahun dah ye... Doa dan usaha medically tanpa putus. Kalau dah dimaafkan ol ...

tragedi tu kan kisah my sis kawenkan anak dia...
dari kes i tak nak bagi duit hantaran tu berlarut2 dendamnya...
once she bang the wooden window kat kampung sekuat hati...
knowing I memang ada kat dalam tu dgn anak tgk tv...
tepi tingkap tu...wow wow terkejut gila masa tu...
i ni mmg panas baran...cuma tanduk jarang keluar je ...
but dat day i terajang semua kerusi meja kat dalam tu...
n i jerit sekuat hati kalau dah tak nak tgk muka I..
x payah lah balik kampung lagi...

dats y I said...mereka bina istana cinta dari keruntuhan institusi keluarga org lain...
takde rezeki nak bina keluarga sendiri pula...
mmg berantakan famili 1 lepas perkahwinan tu...
habes segala skeleton in the closet terbongkar...
btol la bila kita buka aib orang...
aib kita yg selama ni kita sorok baekkkk punya Allah dah x pelihara dah....

paling kesian dekat mak i...
hancur hati dia kot...
tambah2 mmg i yg paling rapat dgn dia...
susah senang dia i yg banyak tau n banyak bantu...so kalau setakat mrk nak buruk2kan I depan mak mmg buang masa je lah..




Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 8-7-2019 01:41 PM
tragedi tu kan kisah my sis kawenkan anak dia...
dari kes i tak nak bagi duit hantaran tu berlaru ...

Oo.. Sorry.. sekejapan akak dah terlupa. Ada baca page depan semalam.. Sampai gitu sekali dendamnya ye.. huhuhu... Berpecah family jadinya...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 04:11 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 8-7-2019 11:35 AM
Pukul 7 x boleh la sebab kang kami pun nak solat Maghrib kan.. Tu yg akak tanya. Kalau majlis tama ...

sy buat kenduri malam kak...start pukul 830mlm-1130mlm..cuma akak kena bajet guest berapa ramai je..2jam dah ok dah..tapi akak kena cari date yg esok lusa cuti..at least guest boleh pilih nk check in hotel, lepak homestay atau mcmana..

kebiasaannya kenduri malam ni, org akan serbu time makan malam..masa kenduri sy tu, jemputan utk malam je nak dekat 500org..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 04:13 PM | Show all posts
satu yg x suke nak pergi kenduri ni bila ada ayat 'ko tak pergi kenduri org, nanti bila ko  kawin, xde org nak datang kenduri ko' .....adeeeehhhh...ikutkan dah jimat la tu kan..p akad nikah kat pejabat kadi je terus, bawa wali, saksi n duit..dah sah, p balik buat kenduri doa selamat...habisssss
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 02:38 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 7-7-2019 08:04 PM
Kami org sambut masa baru sampai je. Time makan semua sendiri. Tuan rumah xde yg melayan. So as ma ...

amboi uols
motep baru nak reply post tahun 2012
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
intan_smsb replied at 10-7-2019 02:38 PM
amboi uols
motep baru nak reply post tahun 2012

Jangan marah.. Tahun 2012 dulu jarang sangat singgah thread lain..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
chikumanis replied at 8-7-2019 04:11 PM
sy buat kenduri malam kak...start pukul 830mlm-1130mlm..cuma akak kena bajet guest berapa ramai je ...

Tang esoknya cuti tu memang keutamaan.. Sebab kami je di Johor ni. Lain2 ada yg sejauh Brunei sana.. Huhuhu

Boleh take note for the tips. 8:30-11:30 tu ok jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:42 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 11-7-2019 11:53 AM
Tang esoknya cuti tu memang keutamaan.. Sebab kami je di Johor ni. Lain2 ada yg sejauh Brunei sana ...

yea kak...nanti bila majlis nya, kak leen tengok masa maghrib n isyak..at least setengah jam lepas maghrib n setengah jam sebelum isyak..

between that time dah boleh mula majlis..at least menu kak leen nanti bukan menu mamak roti canai terbang la kak...menu makan malam yg org kata mak mertua lalu kat belakang pun tak perasan
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:50 PM | Show all posts
ni nak citer la...membawang n bergosip pasal goodies bag or door gift la..

aritu p kenduri kawin, bila salam, door gift tu dapat kat mak je..kami yg datang anak beranak ni tak dapat..tp memang paksa buadak4 ni p amik pek jajan..boleh diorg kasi 1 pek saja untuk anak4..imajin la mcmana memasing berebut..takpelah, p beli kat 99 je terus..

actually bukan la hard-up sangat dengan door gift ni...duit beri masa salam..memang jenis me, salam n blah..bagi ke x goodies pek/door gift tu, belakang citer..tapi, bila dah bagi kad jemputan asing2 dari mak abah, anak beranak, ko kena la standby berapa banyak door gift tu kan..me sejenis nk p kenduri kawin ni, me akan tanya, diaorg jemput mak abah ke atau anak beranak? bila mak ckp, kad untuk ko pun ada, untuk abg pun ada, untuk kakak ada...which means, dia jemput by kad..mesti la door gift tu kena ada kan..tp nan hado..takpelah biarkan situ..

masuk keta je mak tnya, mana goodies ko? me jwb, xde..mak ckp ko x salam ke? me jwb...dah salam dah, tak pelah, salam n bagi duit tu kira mcm makan kat kedai makan jelah, lepas makan, bayar jelah berapa ikut suka ati...mak gelak je..

** jangan nak kecam yea, hempuk kang!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:57 PM | Show all posts
masa kazen kawin 11t lepas, ada sorg kazen ni memang jenis kulit muka biawak..

boleh dia rembat special goodies yg kazen tu dah asingkan untuk rakan sekerja dia..kalo rembat seketul takpe, dia p rembat 5ketul..dahla mahal, ditayang2 nya ikat tepi henbeg..padahal kazen2 lain, makcik pakcik dapat goodies lain..

time kazen makan beradab, dia perasan sbb goodies tu kat henbeg kazen ni masa nak amik gmbar...so dia gamit la me n bisik tanya, mana dia dapat goodies tu? me jwb, dia masuk bilik ko kot n amik..terus kazen buat muka bengang..sudahnya selama beberapa tahun, bila kerabat me belah kazen ni buat majlis2 apa, xde jemput dia sefamili sbb jenis datang bawa perut saja..tak join merewang, tak join membawang n tak join menolong tp laki jenis cakap gebang2..

habis majlis, dia marah la pada pic sbb x jaga goodies tu sbb dia tempah ngam2 utk staff dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080158s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list