Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
51357
View
577
Reply

CERITA2 best & kurang best KENDURI KAWEN

[Copy link]

Author: True-X       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-2-2012 01:44 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by True-X at 7-2-2012 01:48

salam... jom share... criter best dan kurang best

sorii kl x sesuwei kt sini... aku post kt sini sbb aku rase kt sini ramai org dah kawen dan g kenduri sanak sedare same ade jadi tuan umah atau jadi org yg bertandang... soo mebi atau few criter leh dijadikan panduan/teladan/sempadan supaya tak berlaku lagi....

but after all kadang2 majlis diluar kawalan.. mebi susah nak jaga semua mende... hehehe

********************************
ok ni criter aku..... heheheh saje nak share stori

aku ngan kawan2 aku g kenduri kawan aku,.. we all bertandang ke rumah pesangan beliyau....jauh woo... 7-8 jam perjalanan..time ari kenduri.. we all semua bertolak la same2 ngan keluarga pengantin dari homestay.. oleh kerana kami ni bersemangat, soo kami la tukang bawak barang2. ... kami ni 2 keta je... pengantin ngan family 2 keta... overall 4 keta je..

soo sampai kt majlis kenduri,meja untuk family bertandang ade hanye 2 je.. (meja bulat muat 6 org je)... meja yg satu tuh ibu dan keluarga pengantin bertandang dah duduk... we all pon duduk la kt meja satu lagi....

dah duduk ape lagi....we all pon dah selak2 lauk yg terhidang...pewot pon dah lapar... minum air sikit..... a few moment later.. we all disuruh bangun dan makan kt tempat lain.... heheheh.. mak pengantin tuan umah kater ade dato' vip akan sampai duduk situ..

huhuhuuh.. .... ye lah kan.. takkan tuan umah kene cater semua wakil pengantin yg bertandang kan.... kebetulan tuan umah cuma sediakan 1 meja utk 6 org je untuk keluarga penganntin yg bertandang.....

neeway...criter di atas is very2 minor laa.. xde ape pon... just terkilan sekejap je hehehhe...


*******************************************
uolss ade criter nak share...?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 02:00 AM | Show all posts
ade..ade..

pengantin lelaki pengsan kat meja pengantin...sebelum tu ok je..misteri sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 09:20 AM | Show all posts
selalu xdpt beg goodies2 tuh...kalo xbwk present...padahal kite nk bg cash jer...hurmmm xpelah...limited kot...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 09:29 AM | Show all posts
kenduri jauh..dr kota bharu ke pangkor sinun...tp on the way balik...semua rombongan muntah2/cirit birit..keracunan makanan...dah ler highway nye tak lawa..rnr pon susah nk jumpa...seksa gilos
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 09:35 AM | Show all posts
Reply 1# True-X


    Kalau tak salah aku, bila satu2 majlis tu ada perbezaan layanan mengikut darjat, jatuh dosa.

Kalau betul apa yg aku baca la :-)
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 09:37 AM | Show all posts
Penah g weddg, lauk dh abis...hehe padan muka kitorg x dtg awal. Dlm 1 lebih sampai rmh perantin...aku anggap xde rezeki, dan KFc yg murah rezeki ari tu hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 11:38 AM | Show all posts
lauk habis..dtg minum air sirap je
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 12:01 PM | Show all posts
kenduri anak bos aku..padahal pengalaman buat kenduri kawen dah 2 kali...tp kenapa tah aritu anaknya kawen dia buat satu tempat jek untuk lauk - pauk dah jadi beratur panjang org tgu giliran. lepas tu baru la terhegeh - hegeh bukak meja lauk lain....
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 12:02 PM | Show all posts
penah tersilap kenduri sebab kenduri dekat2, tp tuan rumah trus jemput makan alang2 da sampai... so ritu makan dua kenduri
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 12:24 PM | Show all posts
gigih aku carik balik thread ni ...pengalaman kenduri senirik...sedara aku bawak larik gula yg banyak berlebihan......mangkuk polisterin tu pon siap angkut bawak balik pasal minggu depan ada kenduri anak dia...dah amik baru ckp kat bapak aku. nak tak nak redha jelah

goodies bag yang ada lebih tu pon nak rebut...tak paham aku....
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 12:37 PM | Show all posts
drive jauh2 gi kuala selangor..smpai dah lmbat,,ingat pengantin ada sruh fmly dia simpan lauk sbb dia thu kitaorg lmbat sket..smpai lauk dah hbis dia sruh kitaorg tggu kt homestay dia nk bwk g mkn kt restoran...tunggu2 punya tunggu pngantin dok sibuk bergambar..smpai pkol 8mlm tunggu..air mineral pun tak dihidangnya..trus sya ajak suami blah...pengantin siap ckp..ehhh bru nk ajk gi restoran pas maghrib nih..bru nk order lauk...kepala hotakkk ko....apa salahnya order dr petang tuh..ni dok sibuk bergambar..pas maghrib dia siap blik umah bini dia mandi2 dulu bru nk ajak kitaorg gi makan...terima kasihhh je la...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 01:57 PM | Show all posts
kenduri umah abang aku, nikah anak dia last year, menu hampeh, makan ala-ala kat cafeteria tp jemputan 15 ribu org KATANYA, perkida mida punya buatan

kalau arwah ayah aku masih ada teruk abang aku kena sesah
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 02:00 PM | Show all posts
salam... jom share... criter best dan kurang best

sorii kl x sesuwei kt sini... aku post kt sini  ...
True-X Post at 7-2-2012 01:44

aku suka makan kenduri di Penang, lauk best!!!
sekarang aku dok Langkawi, menunya tak sama tapi best jugak, Langkawi ni ada pilihan, kita boleh pergi malam, sebelum kenduri, dah ada kenduri cicah mencicah (daging rebus bakar cicah sambal air asam, ikan masin dan ulam-ulam). Esoknya kenduri besar, boleh pergi lagi....sebab tu belanja kahwin anak dara Langkawi mahal....2 kenduri ohhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 03:38 PM | Show all posts
pengalaman kenduri kawin org..lauk xcukup,banyak dah habis

pengalaman yg paling xbest dan aku mls pikir tentang kenduri kawin aku.aku rasa tu hari buruk dlm sejarah.ayah tiri aku mmg sorg yg panas baran.pengantin laki2 lambat sikit,aku tgah berandam..dia bebel2,buka pintu,marah n tengking aku depan org.pdahal lama lg.aku make up sambil nangis2.aku mmg xtahan.tukang andam tu pun tkejut,dia asik tenangkan aku.sebelum tu masa nikah pun sama,hingga org keliling ckp psl ayah tiri aku ni.tp yg paling best lps kawin aku kuar dr umah tu,bebas dr tekanan yg aku hadap dr kecik.

pengalaman yg paling benci bila kenduri kawin,maaf cakap k..bila mghadap warga mulut longkang pikiran ala2 sakai.dok mengomel tntg kenduri kawin org,warna xcantik,makeup xcantik,pengantin xsesuai.biasanya makcik2 lah.aku nak tegur kang ckp aku menyibuk plak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 03:52 PM | Show all posts
Ada la few occasion yg aku pergi & slalu teringat2 sampai sekarang...

1) Biasa berlaku kot...lauk tak cukup. kebetulan aku & hubby sampai lambat sebab ada 2 lagi wedding yg kita org pergi sebelum tu, al-maklum time cuti skolah. Yg last tu kami pergi jugak sebab mengenangkan office mate hubby, so tak sedap la kalau tak pergi tunjuk muka. Tapi sebab dah kenyang makan kenduri sebelum tu, so tak la terkilan sangat. Tapi yg best..walaupun lauk dah habis...tetapi mcm agak ramai lagi. jemputan yg sampai..tak tau lah keadaan tuan rumah mcm mana waktu tu. Kami pun tak lama situ, just tunjuk muka je...

2) Pergi wedding rumah sepupu aku. terdengar ada la 2-3 org 'makcik2' kg yg tengah syok dok komen2 pasal pelamin lah, cadar lah, langsir bilik perantin lah. pendek kata semuanya tak kena lah dng selera dia org, last aku sound slow aje...'alah mak cik..biar aje lah, dah pengantin tu suka mcm tu...buat apa nak kecoh pulak...lagi pun ini majlis dia..bukan majlis kita'...senyap je makcik2 tu..sambil senyum2 sumbing...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 04:14 PM | Show all posts
pengalaman kenduri kawin org..lauk xcukup,banyak dah habis

pengalaman yg paling xbest dan aku mls ...
fire_place Post at 7-2-2012 15:38
pengalaman yg best tu kita singgah time kije, org baguih punya baju kurung kebaya labuci kita standard unipom! aleh-aleh ada makcik tanya..."Ni mai dari hospital mana? Baju ni macam kat hospital kena duit di tanjung sana"
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2012 04:42 PM | Show all posts
Ikut pengalaman sedara mara aku yg kawinkan anak, biasanya lauk tak ckp ni  sbb terjemput ramai org..kata la auk katering dia order utk 1000 org....kad tempah 500...yg dtg haruslah berpasangan anak bernak, family sumer...kenkadang jenis satu family bagi 1 kad..yg jemput mulutnyer lain...yg mane teserempak kat mane2 lain...sbb tu kene betui2 plannn..

Lagi satu klu kat kampung2...jemputan tak abis dtg lagik, makcik2, sedara mara dok sibuk bungkuskan lauk utk dibawa blk....klu bole, yg tak dtg pun nak dikasinya....anak menantu, cucu sumer laaa....tuan rumAh pun tak bole nak kate ape la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 12:41 AM | Show all posts
makcik hai makcik...bila la nak ubah perangai??
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 01:00 AM | Show all posts
Lagi satu umah org kawin ni tempat makcik2 rewang mengeluarkan segala tok nenek barang kemas utk dipakai...tak tau ape motipnyer...dulu aku selalu lepak kat dapur tlg cedok kuah...makcik2 ni pakai brg kemas mcm ape ntah..klu boleh, ima2 jari nak disarungkan cincin...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2012 01:29 AM | Show all posts
Ikut pengalaman sedara mara aku yg kawinkan anak, biasanya lauk tak ckp ni  sbb terjemput ramai org. ...
syabee Post at 7-2-2012 16:42



    haha...ini pun satu masaelah jugak. berlaku masa time majlis bertunang aku dolu2. family aku sebok kat depan 'berbalas pantun' bagai...org kat dapo dok sebok2 pakat bungkus2 nasik & lauk. bila dah siap hidang kat tetamu...alih2 tuan rumah & family punya makanan tak ada. dah habis. tersipu2 lah makcik2 kat dapo tu bukak balik bungkusan yg dah siap2 semuanya tu...walaupun kami tak lah suruh...tapi sendiri yg malu2 alah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
2.753114s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list