Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
106348
View
508
Reply

(koleksi dari pengalaman sebenar)Rezeki

[Copy link]

Author: DumBell       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-12-2012 02:04 AM | Show all posts
punkerzoe posted on 3-12-2012 01:23 PM
member aku pernah jugak kene kacau mase tengah mendekut burung wak-wak tu...
kat kampung aku kat pa ...

cer citer..cer citer..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2012 02:06 AM | Show all posts
edoraixora posted on 3-12-2012 09:52 AM
hakikat apekahh???

best bace citer ko ni dumb...byk experience ko meredah hutan ye...

koi suke kek aok..kas nak kas sebaut...huhuhu..aok pahang jugak ke?..
lokasi koi kt area gunung berantai dan jeram tujuh pelangi..

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:04 AM | Show all posts
DumBell posted on 8-12-2012 02:03 AM
berburu kancil dan kijang...

musim berburu kancil telah dibuka..

dasat gak pngalaman g memburu ni.. nk ikot bole?.. hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 06:24 PM | Show all posts
DumBell posted on 8-12-2012 02:03 AM
berburu kancil dan kijang...

musim berburu kancil telah dibuka..

alamakkk kancil yang melompat keluar dari guni walopun dah di sembelih tu apa kes? siap dengar hilaian lagi seremmm seh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:57 PM | Show all posts
serious mcm cerpen..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2012 01:15 PM | Show all posts
mmg nenek aku selalu cerita, kalau menekut burung wak wak ni mmg mcm berhantu skit.. laa.
napa ya? burung  ni pembawak hantu ke?
bapak aku suka mkn burung wak wak.. tp aku tak lalu la nak masak.. geli.
tu sbb org yg dtg jual, dah siap bersihkan burung tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2012 11:07 PM | Show all posts
Masa aku kecik dulu ada satu abg dkt gak ngan umah...kena sampok masa mendekut wak2 ni la....merah menyala mata dia masa tu...
Seram siot sbb aku tgok depan mata...dah la aku ni pengecut...huhu...trpaksa lalu umah dia sbb umah dia kat laluan nak pi ladang bapak aku......
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2012 11:10 PM | Show all posts
Masuk utan memang la bnyk dugaanya....err dumbell,  bigfoot tu real bigfoot ke atau alam lainnya bigfoot.....
Klu aku la mlm tu jugak dah cha alip but......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2012 02:49 AM | Show all posts
suefai posted on 9-12-2012 11:10 PM
Masuk utan memang la bnyk dugaanya....err dumbell,  bigfoot tu real bigfoot ke atau alam lainnya big ...

kompom-kompom yg real,sbb ade footprint,..
aik kuat menjengah nampak?..
gi la masuk tread brg ilang tu..kot2 leh tlg depa org..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2012 03:17 AM | Show all posts
memasang jebak kancil




tapak kaki badak dan harimau...


Last edited by DumBell on 10-12-2012 03:22 AM

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 03:57 PM | Show all posts
DumBell posted on 8-12-2012 02:06 AM
koi suke kek aok..kas nak kas sebaut...huhuhu..aok pahang jugak ke?..
lokasi koi kt area gunung b ...

ngape pulok aok suke kek koi tetibe.....ahh ye betoi aok ni


'kas nak kas sebaut' tu mende pulok, x paham lah koi....
gunung berantai jeram tujuh pelangi pun koi xtau mane, agok2 nye kt kota tu ker???
nmpak ngat koi ni bukan pahang jati


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2012 10:44 PM | Show all posts
Ilmuku blum penuh didada so x leh nak tolong org....
Cite le lagi misteri masa tt masuk utan.....
Pernah dgr yg gunung senyum pun ada misterinya.....tt pernah pergi tak?
Koi ni nama je anak pahang tapi kurang tau pasal pahang nu...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2012 09:50 AM | Show all posts
DumBell posted on 8-12-2012 02:04 AM
cer citer..cer citer..

itu dah cite la tu dumb...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2012 09:54 AM | Show all posts
edoraixora posted on 10-12-2012 03:57 PM
ngape pulok aok suke kek koi tetibe.....ahh ye betoi aok ni

"kas nok kas sebut" maknenye saye nak saye sebut...

tapi kalo cakap laju2 orang dengo macam saye nak Carls**rg... (jenama arak)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2012 01:27 PM | Show all posts
aritu time cuti... tgh duk taip sambungan citer..tetibe data error...aduihhh
pohpalih...nnti koi smbg time koi senang...

gunung senyum dah gi dah...tp dengar cerita gua jebak puyuh dh xboleh masuk pasal org amik simen mentah kt sana...sayang betul...nnti koi cerita pasal gunung senyum...mmg best tpt dia...bersih...macam ada orang yg bersih kan...kalau xcaya...gi sendiri dan merasai pengalaman tersebut...
try dgn buang sampah di gua pencak dan tidur di situ.esok kompom sampah tu hilang...maap le.. reply pakai henset...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2012 11:09 PM | Show all posts
punkerzoe posted on 11-12-2012 09:54 AM
"kas nok kas sebut" maknenye saye nak saye sebut...

tapi kalo cakap laju2 orang dengo macam say ...

haha...teringat masa dulu2....selalu sebut laju2...begitu la bunyinye
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 09:41 AM | Show all posts
DumBell posted on 11-12-2012 01:27 PM
aritu time cuti... tgh duk taip sambungan citer..tetibe data error...aduihhh
pohpalih...nnti koi sm ...

haa.. bagus amat la gitu.. thread gunung senyum tu pun da lame tak ber apdet.. hehee

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 10:19 AM | Show all posts
punkerzoe posted on 11-12-2012 09:54 AM
"kas nok kas sebut" maknenye saye nak saye sebut...

tapi kalo cakap laju2 orang dengo macam say ...

oooo.....gitu maknenye, lorat daeroh mane tu??? x penah dgr pun....

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 10:38 AM | Show all posts
loghat beloh2 area jerantut khusus nye kuala tembeling kalo tak silap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 02:36 PM | Show all posts
masa sekolah rendah selalu gak makan burung wak-wak ni..p.ngah bear tangkap kat belakang rumah..
tapi ada kawan kata burung wak-wak ni tak boleh makan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110371s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list