Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
109982
View
516
Reply

(koleksi dari pengalaman sebenar)Rezeki

[Copy link]

Author: DumBell       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-5-2013 02:48 PM | Show all posts
AznieBunnie posted on 14-5-2013 02:44 PM
soalan lagi:
nak buat berapa kali ni?

sekali pun takpe,
dulu saya minum 2 kali je,saya ni jenis malas nak makan ubat ke ape ke lama-lama..
tapi kalau macam batu karang tu,memang amalan makan tembikai atau air lebihan beras tu tak tinggal...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 02:54 PM | Show all posts
AznieBunnie posted on 14-5-2013 02:44 PM
soalan lagi:
nak buat berapa kali ni?

selalunya,badan wanita ni kuat baunya...
untuk mengelakkan bau tengik dan kuning di celah ketiak...
amalkan makan kulit limau,limau nipis ke,purut ke,kasturi ke...

amalan mengunyah sireh pula untuk menuetralkan bau mulut...
dan bagus untuk mencuci kotoran di rongga tengkuk...

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:55 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 02:31 PM
ada orang kata,menjelma...
sesetengah orang kata belalang tu tunggangannya....
tapi aku rasa leb ...

aku rasa tunggangan cam logik gak kalo jelmaan cam nampak je tapi xboleh pegang n tangkap.
kalo tunggangan makna kalo kita tgkap n kurung belalang ni tadi, adakah terkurung sekali dgn si penunggang???
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 02:56 PM | Show all posts
DumBell posted on 11-5-2013 03:50 PM
umo saya bawah 30 kak....muda rumaja lagi ni..

umo ko bwh 30an hujung 20an kan???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:00 PM | Show all posts
AznieBunnie posted on 14-5-2013 02:44 PM
soalan lagi:
nak buat berapa kali ni?

sekadar berkongsi petua lagi...
anak kecil yg menyusu...kalau anak kecil berak dalam pempers,jangan beri minum susu,nanti xikut cakap makbapak
anak kecil berak dalam pampers,jangan dikucup manja pipinya,nanti melawan cakap ibubapa
kalau nak putuskan susu badan,calitkan sahaja benda pahit diputing,ulang sampai anak tak mahu..selalunya seminggu putuslah...
...sekadar petua orang lama...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:02 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 02:55 PM
aku rasa tunggangan cam logik gak kalo jelmaan cam nampak je tapi xboleh pegang n tangkap.
kalo t ...

haah,mungkin kut..sebab bab tu aku tak belajar..huhuhu
cuma petua tu aku dah cuba..dan menjadi...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:03 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 02:56 PM
umo ko bwh 30an hujung 20an kan???

lebih kurang la..
kalau ikut muka...macam 18 tahun
kalau ikut umur macam tak percaya umur dah 20'an tapi muka cute
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:07 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 03:03 PM
lebih kurang la..
kalau ikut muka...macam 18 tahun
kalau ikut umur macam tak percaya umur dah 20 ...

wooo wooo wooo dgr sini aku nak pesan,ko balik nnt ko pg beli bakul2 besar2,pastu ko masuk dlm lift masuk tu pastikan ko masuk dlm bakul tu,pastu baru ko tekan lift naik ke atas hahahaha.lawak gak ko ni.


alhamdullilah beruntung la bini ko dpt laki muka cute..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:08 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 03:02 PM
haah,mungkin kut..sebab bab tu aku tak belajar..huhuhu
cuma petua tu aku dah cuba..dan menjadi... ...

selalu kalo belalang ni masuk umah aku bakar je pastu buang kt luar umah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:19 PM | Show all posts
hari ini saya nak kongsikan tips mandi bunga..D.I.Y

1.kerna tahu sebab apa nak mandi bunga,
2.ada 2 jenis mandi bunga
i.bunga campuran...
semua jenis bunga yg wangi dan mempunyai khasiat dicampur dalam air mandian
kalau pakai air panas,kesegaran bunga itu tiada..
ii.bunga pilihan..
bunga pilihan ni..mcm orang habis berubat atau berubat kiranya
contohnya:
  hanya petik bunga pokok menjalar
  hanya petik bunga pokok berduri
  hanya petik bunga beracun
  hanya petik bunga satu jenis warna atau lebih....

selalunya untuk menyegar dan meningkatkan tenaga
mandian jenis( i.) itu diguna pakai
pilihan bunga terletak pada minat dan pemerhatian..
jangan ambil bunga yg beracun sudah la...
selalunya campuran bunga terdiri dari beberapa jenis bunga:
1.rose
2.bunga cina
3.bunga kertas
4.daun selasih
5.bunga senduduk
6.bunga jenjarum
7.bunga kiambang ungu
semua method bunga ni terdiri dari pelbagai warna..
dan warna memainkan peranan dalam emosi dan pandangan...

tu jela petua yg aku dapat dulu-dulu...selalunya mandi untuk anak-anak yg kurang keyakinan diri...mandi sebelum nak kawin..huhuhu
entah le..tapi amalan ni amalan nenek moyang kita dahulu..mereka buat sendiri je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:25 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 03:08 PM
selalu kalo belalang ni masuk umah aku bakar je pastu buang kt luar umah.

oh begitu ke,
semasa membakar tu,ade bace ape-ape tak?
selalunya orang yg bako(bakar) ni,pandai turus mata..mungkin sahabat salah seorang kut...
selalu sebelum bako(bakar)..ada sehelai rambut dan bahan isimnya..macam beras kuning untuk penyakit kut,kemenyan untuk satu rumah kepanasan,besi untuk pertengkaran,kaca untuk rezeki sempit kut...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:27 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 03:07 PM
wooo wooo wooo dgr sini aku nak pesan,ko balik nnt ko pg beli bakul2 besar2,pastu ko masuk dlm lif ...

siapa lagi nak angkat bakul...huhuhu...
gurau je sahabat...

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:33 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 03:25 PM
oh begitu ke,
semasa membakar tu,ade bace ape-ape tak?
selalunya orang yg bako(bakar) ni,pandai  ...

ooo ada isi ke?setiap isi ada maksud dan tujuan,ermm baru aku tau,sblm ni xpenah plak spotcek mayat belalang itu, main bako2 je.hehehe..kalo baca ayat n bako agaknya tuan dia kepanasan x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:36 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 03:33 PM
ooo ada isi ke?setiap isi ada maksud dan tujuan,ermm baru aku tau,sblm ni xpenah plak spotcek maya ...

entah la..saya tak tahu tentang itu sahabat(cewah...bahasa teks ni..)..
selalunya orang yg baca-baca tu nak turus mata je,,boleh nampak benda yg macam tu dan menzahirkannya...kalau dia seorang je nampak..susah la dia nak tunjuk bukti

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:36 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 03:25 PM
oh begitu ke,
semasa membakar tu,ade bace ape-ape tak?
selalunya orang yg bako(bakar) ni,pandai  ...

nnt sebelom bakar n buang nak try buat post motem tgk ada isi x.hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:38 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 03:36 PM
nnt sebelom bakar n buang nak try buat post motem tgk ada isi x.hehehe

wow..terbaik...
bila dah buat bedah siasat tu..post la gambar..buka thread baru...best-best..

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:42 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 03:36 PM
entah la..saya tak tahu tentang itu sahabat(cewah...bahasa teks ni..)..
selalunya orang yg baca ...

xtau la turus mata ke hapa,tapi org umah aku kalo dia dpt tgkp belalang ni n suh aku buang,dia akan nmpk la bayangan sapa tuan empunya penunggang itu.

effect belalang masuk umah ni kena kt org umah dulu selalunya.

umah panas tu ada juga la.skrg ni mmg musim panas,xtahan panas sampai nak tdo mlm pun xleh,sampai kena pasang ekon.
kt deretan umah aku semua dah pasang ekon,umah aku je last sekali boh ekon.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 03:43 PM | Show all posts
DumBell posted on 14-5-2013 03:38 PM
wow..terbaik...
bila dah buat bedah siasat tu..post la gambar..buka thread baru...best-be ...

tu pun kalo belalang tu berani singgah lagi,nak tgk juga tuan dia mai melilau kot umah aku cari kucing hahaha.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2013 03:49 PM | Show all posts
Fariz07 posted on 14-5-2013 03:42 PM
xtau la turus mata ke hapa,tapi org umah aku kalo dia dpt tgkp belalang ni n suh aku buang,dia aka ...

tu turus mata la tu...cuma bacaan untuk menzahirkan dia tak belajar...tapi lebih baik tak payah belajar kut..kang takut ada yg pengsan mulut berbuih.....
tangkap pelesit ada 2 jenis petua yg saya tahu setakat ini la....
1. bakar dan buang/lepas(petua orang perak kedah)
2.kurung danbuang /lepas(petua orang melaka johor)

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2013 08:35 PM | Show all posts
tt..
tak pahit plak nak makan kulit limau tue?
nak keringkan dulu ke ape?
ni refer to petua utk perempuan tue..
walaupon badan dah wangi bau perfume chanel tp mcm best petua nie.
eh..
haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077874s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list