Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
44981
View
24
Reply

Seks Semasa Haid

[Copy link]

Author: mafus07       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-11-2012 02:07 AM | Show all posts |Read mode
Edited by mafus07 at 9-4-2019 10:02 AM

Untuk bakal pengantin dan suami isteri. Dapatkan ebook panduan sex Permata Yang Hilang dengan harga hanya RM1.98


Hanya di shopee: https://shopee.com.my/mafus07/1985531751?smtt=0.0.9


Sebab Bahaya Melakukan Seks Ketika Isteri Datang Haid

Haid sebenarnya ialah selaput dalam rahim atau endometrium yang tertanggal dari dinding rahim selepas selesai putaran hidupnya dan menjalani proses hancur lebur dan keluar dari rahim melalui saluran serviks dan faraj.

Ia bangkai yang membabitkan tisu dan sel mati dengan kandungan bakteria dan berbau seperti bangkai. Jika hubungan kelamin dilakukan pada waktu itu, wanita terdedah kepada air mani dan jika ada kuman perosak, tentu kuman itu mudah membiak dengan adanya sel dan tisu berkenaan.
Jika jangkitan merebak ke rahim dan salur rahim, kemungkinan keradangan organ boleh berlaku sehingga menjejaskan alat sulit.

Malah, ada juga kemungkinan jangkitan terbabit merebak terus ke dalam salur darah dan mengakibatkan kemasukan kuman dalam darah menerusi keadaan dikenali sebagai bacteriaemia, yang boleh menjejaskan kesihatan wanita dan mengakibatkan maut!

Hubungan seksual ketika haid juga mengundang risiko berlakunya pendarahan berlebihan sehingga menjejaskan kesihatan.

Kajian Pusat Pengawalan dan Pencegahan Penyakit (Centers for Disease Control And Prevention) di Amerika, pada Perhimpunan kesebelas Pertubuhan Antarabangsa Berhubung Penyakit-Penyakit Jangkitan Seksual di New Orleans yang diadakan pada 27 hingga 30 Ogos pada tahun 1995 melaporkan,  

menjauhi hubungan seks ketika haid ataupun ketika mengalami pendarahan di bahagian faraj adalah penting untuk mengurangkan risiko dijangkiti kuman HIV bagi lelaki dan wanita.

Laporan itu juga menjelaskan, wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid meningkatkan risiko dijangkiti AIDS sebanyak enam kali ganda.

Persetubuhan pada waktu haid juga boleh mengakibatkan pendarahan yang teruk ke atas wanita.

Kajian yang dilakukan oleh Dr. Winnifield Cutler dan rakan-rakannya dari Institut Athena Bagi Kesihatan Wanita di Chester Springs menunjukkan,

wanita yang hampir putus haid atau perimenopausal, yang kerap mengadakan hubungan seks ketika haid sering kali mengalami masalah pendarahan yang teruk daripada biasa.

Cara atasi masalah ini:

Jika si suami ingin benar-benar melakukan hubungan seks ketika si isteri sedang haid? Jawapannya ialah seks secara oral. Seks oral bermaksud menggunakan mulut dan lidah untuk merangsang anggota tubuh seksual suami sehingga dia mencapai kepuasan. Seks oral dilakukan oleh pasangan suami-isteri tanpa melibatkan hubungan persetubuhan penetrasi zakar ke dalam faraj isteri.

Ya, seks oral ini sememangnya dibenarkan. Tanpa ada sebarang larangan untuk dilakukan oleh pasangan suami-isteri. Asalkan ia mendapat persetujuan dan isteri anda selesa dengan perlakuan ini. Ia seharusnya tidak memberi kesakitan kepada kedua-dua belah pihak.






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2012 08:24 PM | Show all posts
aku sangat2 suka kalau bini aku leh buat cara tu bila dia haid... tapi dia langsung tak nak buat... aku sangat2 tertekan... stress.. stress...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2012 09:12 AM | Show all posts
hehehhehe........ade yg main langgar..sebab tu TT bukak thread nihhhh........
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2012 12:59 PM | Show all posts
lain dah puas, bini lak x puas nanti......
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2012 12:54 AM | Show all posts
kadang2 ada jugak nafsuku 'naik' time wife aku period..

tp buat masa ni still leh control lg..

dulu ada jgk buat mcm kat atas tu, tp skrg wife aku mcm dah malas je.. (maybe sbb dia x rasa apa2 kot )

so, solution paling terbaik, kuar dari bilik..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2012 09:11 AM | Show all posts
kalo time i period..i lg rs cpt terangsang & bernafsu..
pertukaran hormon kot..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2012 04:51 PM | Show all posts
Mmm.. ada pompuan yg akan jadi sangat2 terangsang semasa haid... tpi kebiasaannyer.. Nafsu pompuan akan jadi menggebu2 sebelum haid(sehari dua).. selepas haid (sehari dua).... dan juga semasa subur....
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 08:04 AM | Show all posts
redd_07 posted on 5-11-2012 09:12 AM
hehehhehe........ade yg main langgar..sebab tu TT bukak thread nihhhh........

redd plak penah langgar ke hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 12:53 PM | Show all posts
bobo_beck posted on 7-11-2012 08:04 AM
redd plak penah langgar ke hehehe

redd tak pernah langgar..tapi pernah di langgar...tapi bukan masa tengah heavy period...masa tu dah suci dah pon...tapi bila ML...dia kuar balik...keh keh keh...padan muka en. somi kena infection....so beware ye..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2012 03:03 PM | Show all posts
redd_07 posted on 7-11-2012 12:53 PM
redd tak pernah langgar..tapi pernah di langgar...tapi bukan masa tengah heavy period...masa tu da ...

masa ML kuar darah bkn darah haid tp darah pecah dara tuh huhuhuuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2012 09:04 AM | Show all posts
bobo_beck posted on 7-11-2012 03:03 PM
masa ML kuar darah bkn darah haid tp darah pecah dara tuh huhuhuuh

hahahahah................ya la tu....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2012 12:39 AM | Show all posts
kaklehot posted on 6-11-2012 09:11 AM
kalo time i period..i lg rs cpt terangsang & bernafsu..
pertukaran hormon kot..

ya ke... aku setuju tu cz masa tu le dugaan bertambah.. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 02:49 AM | Show all posts
ERM PERNAH LANGGAR MASA AWAL KAHWIN DULU....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 12:37 AM | Show all posts
cmne cara nak check wife punya masih ada red ke tak? sy newbhi. sila beri tunjuk ajar.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 05:04 AM | Show all posts
kalau langgar time bini bendera merah,brkemungkinan anak akan jadi cacat if lekat...#info yg aku dpt la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 11:30 AM | Show all posts
Assalam.. sy baru berkahwin.. baru2 ni sy lambat datang haid.. da seminggu.. mggu lepas sy hanya keluar flek2 coklat je.. sy ingat sy preggy,, sy buat upt test.. -ve .. semiggu lepas tu sy kluar lgi flek2 cklat. selang 3 hari sy kluar darah.. hari pertama sy ingat sy period. hari pertama da keluar ketulan2 besar segumpal.. n smpai hari ni sy dah hari ke4 pun masih keluar darah yg byk.. sy buntu.. sblum kahwin sy haid hari ke4 mmg da xde darah.. tpi hari ni masih ad darah lagi.. nape eyk.. ni sy preggy or darah haid bese.. sy buntu.. ad sesapa tahu  tak???
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 01:24 PM | Show all posts
elmoleena replied at 28-9-2016 11:30 AM
Assalam.. sy baru berkahwin.. baru2 ni sy lambat datang haid.. da seminggu.. mggu lepas sy hanya kel ...

Better ko gi check dgn doktor dik.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2016 01:57 PM | Show all posts
BabeYSHa replied at 6-11-2012 04:51 PM
Mmm.. ada pompuan yg akan jadi sangat2 terangsang semasa haid... tpi kebiasaannyer.. Nafsu pompuan a ...

Ya betul tu it's happen pada diri ku...
Dulu2 masa muda remaja & awal perkawinan xlah camni.
Sekrg aku terasa perubahan bila masuk usia 40an
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 02:28 AM | Show all posts
mini1990 replied at 28-11-2012 05:04 AM
kalau langgar time bini bendera merah,brkemungkinan anak akan jadi cacat if lekat...#info yg aku dpt ...

nak share jugak
dajjal terhasil dr persetubuhan antara ayah n ibu nye semasa ibu nye haid

*MINTAK JAUH LA MAIN MASE BENDERA MERAH..TAKUT2 NANTI DPT HASIL SEKUTU DGN NYE...
NAUZUBILLAH MINZALIK
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2016 08:16 AM | Show all posts
hawk77 replied at 28-9-2016 01:24 PM
Better ko gi check dgn doktor dik.....

yeke kak.. itu laah sy pun risau jgak.. skrg da hari ke5 haid pun darah still byk jugak.. sy konfius ini haid ke gugur.. sbb besenya hari ke4/5 haid sy da tgal coklat2..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092309s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list