Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34443
View
279
Reply

Laki aku gila, tak lama aku pun gila.... dah mintak cerai tapi (update: PG 7)

[Copy link]

Author: watie_na       Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2016 05:32 PM | Show all posts
watie_na replied at 10-2-2016 02:45 PM
TQ
maybe utk permulaan, kena guide dia cari kerja
sy dah cakap dgn dia

Ex TT itu dah tua bangka, sudah ada anak pun. Cukup-cukup la bodohkan diri nak bimbing si tua bangka pulak. Diri sendiri pun terumbang-ambing ada hati nak guide orang lain. Baik fikir diri sendiri dan anak-anak. Biar dia guna akal dia sendiri, kalau dia sudah insaf (konon-kononnya), biar dia fikir apa tindakan yang patut dia buat. TT tak payah nak beri tongkat, suap makanan ke mulut bagai. Tak payah!

Jadi bodoh sekali, dua kali tak apa, jangan berkali-kali!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2016 05:40 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 10-2-2016 05:32 PM
Ex TT itu dah tua bangka, sudah ada anak pun. Cukup-cukup la bodohkan diri nak bimbing si tua bang ...

TQ for the advice
sy dah buat keputusan pun
dia takkan gunakan sy lg
tapi apa salahnya membantukan
sekarang sy dah tak selemah dulu
dulu tu takut, sebab dia pandai mainkan emosi sy
sekarang sy dah tahu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 10:23 AM | Show all posts
watie_na replied at 10-2-2016 05:40 PM
TQ for the advice
sy dah buat keputusan pun
dia takkan gunakan sy lg

Okay TT, semoga berjaya.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 10:27 AM | Show all posts
Salam wbt TT,

Dari pengalaman saya, tidak semudah itu suami TT boleh berubah ...

To cut short, nasihat saya .. Kalau TT nak tolong suami, bawa suami ke Pusat AADK terdekat, daftar kan dia .. Masuk ke C&C (Care & Cure) Centre ... Maximum for 2 years .. untuk hilangkan ketagihan n rawat masalah dadah dia ... Its Free (except utk kos menghantar ke pusat2 yg available).

Suami x mudah berubah jika dia masih di tempat dan persekitaran yang sama .. Mende Dadah ni ada di sekeliling dia ... Bila da pulih ketagihan dan dah ada keyakinan diri, baru dia boleh bekerja ... believe me.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2016 11:55 AM | Show all posts
Loh_83 replied at 11-2-2016 10:27 AM
Salam wbt TT,

Dari pengalaman saya, tidak semudah itu suami TT boleh berubah ...

TQ for the advise
betul juga tu
since dia nak berubah. nanti sy tya dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 12:00 PM | Show all posts
ko tanya la laki kesayangan ko tuh..
drp pemerhatian org sekeliling..takdanya org dadah ni nak ofer diri pi pusat rawatan bagai tuh..

melainkan secara paksa..yakni pi buat repot..
minta AADK mai tangkap then sumbat ke C&C...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 12:28 PM | Show all posts
koko2 replied at 11-2-2016 12:00 PM
ko tanya la laki kesayangan ko tuh..
drp pemerhatian org sekeliling..takdanya org dadah ni nak ofer ...

hi Kak Koko2...

Ada juga penagih yang willingly nak berubah and sukarela mendaftar diri ... & x kurang ramai juga yang kene tangkap ..

Tapi yang penting, bila da ade perasaan & detik hati kata nak berubah tu .. jangan tangguh2, tengok2 dah ... siap kain baju bawak je p AADK ... Dalam pemerhatian saya, C&C Sungai Besi antara pusat yang terbaik & disiplin dia much more better compared to others ...

Lain2, berserah & Tawakkal pd Allah ... doa lah banyak agar suami TT bersungguh2 nak berubah ...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2016 01:53 PM | Show all posts
Loh_83 replied at 11-2-2016 12:28 PM
hi Kak Koko2...

Ada juga penagih yang willingly nak berubah and sukarela mendaftar diri ...  ...

pernah la few months back masa tu dia tengok iklan, dia ada suruh sy tanya
dia mcm nak try pergi sana
mlm ni sy cuba tanya dia, since dia pun dah slow, dah down.

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 07:28 PM | Show all posts
dan pastikan dia tak bergaul dengan kawan2 dia lepas keluar dari pusat..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh ex dh..tp TT masih lg nk tlg die...dh bertahun2 dh masalah TT..x pnt ke Tt?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 08:41 AM | Show all posts
Lain orang lain tahap kesabarannya ...

Usaha & Tawakkal ..

Good luck TT ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 09:05 AM | Show all posts
pichee replied at 11-2-2016 11:12 PM
Dh ex dh..tp TT masih lg nk tlg die...dh bertahun2 dh masalah TT..x pnt ke Tt?

depa dah cerai ya?
tak pasan plak kat post mana TT ada citer
bel heran ni...
masa masih somi isteri gigih nak berpisah...kira nak hidup sendiri tanpa lelaki tu
tp bila betul2 pisah...gigih plak nak tolong itu ini bagai
nak tolong tu mcm alasan paling lame lah...

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 10:37 AM | Show all posts
beldandy replied at 15-2-2016 09:05 AM
depa dah cerai ya?
tak pasan plak kat post mana TT ada citer
bel heran ni...

dh...ade kt post blkg2..die ckp ex..tp still lg nk tlg konon2 laki tu perlukan seseorg utk berubah...

mne blh berubah sbb org...kne berubah sbb diri sendiri...kte manusia ni x blh bergantung pd manusia hatta suami sendiri...kte kene bergantung pd Allah..itu yg sebenarnye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2016 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 15-2-2016 10:37 AM
dh...ade kt post blkg2..die ckp ex..tp still lg nk tlg konon2 laki tu perlukan seseorg utk berubah ...

Owwwhhh gitu kesahnyer
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 12:37 PM | Show all posts
pichee replied at 15-2-2016 10:37 AM
dh...ade kt post blkg2..die ckp ex..tp still lg nk tlg konon2 laki tu perlukan seseorg utk berubah ...

Setuju sangat!!! baca 1st page dan last page saja. EX dia tu dah tak ada sesiapa yang nak ambil peduli sama ada hidup dan mati, tu pasal dia menangis merayu menyembah pada TT. Orang dalam keadaan terdesak boleh buat apa saja untuk lepas kan diri dan ada back-up. Kalau nak tolong sgt sumbat dia kat pusat pemulihan lepas tu kau jangan ambik kisah dan peduli. Selagi kau kisah kan dia selagi tu lah dia jadi parasit dalam hidup kau walaupun kau kata kau dah tak selemah mcm dulu.
Please la nisbah 1:10 penagih yang kata insap bagai berapa sangat yang boleh percaya?



Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 12:49 PM | Show all posts
penagih dadah ni pandai berlakon.. berlakon jadi baik.. konon nak berubah..

lagi satu.. penipu .. apa yg depa cakap .. semua tipu  
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 01:04 PM | Show all posts
ipin replied at 16-2-2016 12:49 PM
penagih dadah ni pandai berlakon.. berlakon jadi baik.. konon nak berubah..

lagi satu.. penipu .. ...

betoi...cukup pandai menipu...
aku ni geram jgk sbb jd kat fmly aku la...
aku yg dgq crita dia mmg mls nk pecaya, tp mak aku pecaya la...
last2 songlp duit mak aku, br mak aku tau...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2016 01:11 PM | Show all posts
tt ni dh bercerai ke belum???
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2017 06:35 AM | Show all posts
achik84 replied at 16-2-2016 01:11 PM
tt ni dh bercerai ke belum???

dah  kot
hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 03:55 PM | Show all posts
kalau TT dah bercerai la kan (JIKA) dan dah habis edah ada la peluang untuk mendapat suami solehah dan tinggi ilmu rumahtangga ala2 mr perfectman tak lain tak bukan si abang serbatau manakautau

#donebagitau

#kelassgittewwww
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.855618s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list