Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64251
View
196
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2012 03:50 PM | Show all posts
MelahJanda posted on 8-10-2012 07:37 AM
aku biasa pegi fraser's hill

takde hantu pun. bawak baby pun okay.

setuju sesgt!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:58 PM | Show all posts
manjaredd posted on 8-10-2012 03:38 PM
tau dari mana? share la...

aku tipu je....
untuk menghentikan agenda penipuan ni, aku sudah delete post aku tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:10 PM | Show all posts
manjaredd posted on 8-10-2012 03:50 PM
setuju sesgt!!

pada aku, lebih baik sunyi sepi dan aman damai macam fraser's hill...daripada havoc dan sesak macam cameron dan genting.

aku tak penah suka genting sebab terlalu ramai dan busuk. tak sejuk pun. makanan pun mahal, overpriced sesangat. rides pun selalu tutup. 2-3 rides je sesuai utk kanak2. bayar dahla penuh kan.

cameron pulak, tak sesuai langsung pegi time cuti sekolah atau weekend..aku jadi naik hangen. penah pegi time weekend, bukan cuti sekolah. nak makan..kena menapak dari satu restoran ke restoran lain..sebab lauk habis. for 3 days..lunch kitorg adalah nasi ngan telo campo kicap!
last aku pegi cameron adalah pada raya pertama 2012...ikut sg koyan. time ni ok takde org.hehehe

fraser's best. takde org..berjalan2 dalam dingin anak beranak tapi ngade tak pakai baju tebal.brrrr..sejuk woi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 04:36 PM | Show all posts
adik aku dah 2 tahun ngajar kat FH neh....bkn kat resort, hotel jer haunted...kat kuarters pun macam2 citer ada...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 07:33 PM | Show all posts
MelahJanda posted on 8-10-2012 04:10 PM
pada aku, lebih baik sunyi sepi dan aman damai macam fraser's hill...daripada havoc dan sesak maca ...

Makanan yang semacam ini dipanggil "nasi bujang "  
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 07:50 PM | Show all posts
Kalau saya bagi cerita ada advance payment tak ...?   
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 09:18 PM | Show all posts
Tuan rd
Fraser bwh majlis daerah raub..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 10:45 PM | Show all posts
Oh ... yer ... betul dalam Daerah Raub ... Pejabat dia terletak di hujung Padang Golf .. yang padang tu berhadapan ngan Puncak Inn ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 10:47 PM | Show all posts
Bungalow yang saya ada jejaki dahulu , orang sana panggil Bungalow Red Cross ... kira macam homestay lah ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 10:48 PM | Show all posts
Dah lama tak ke situ ... mungkin banyak perubahan ...
Mungkin akan ke sana lagi dalam masa terdekat ni ...insyaAllah ....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 02:44 AM | Show all posts
rdzaccess posted on 8-10-2012 11:50 AM
Kalau saya bagi cerita ada advance payment tak ...?

payment dlm bentuk minum teh ..makan2 bleh..? hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 02:45 AM | Show all posts
Rafina posted on 8-10-2012 08:36 AM
adik aku dah 2 tahun ngajar kat FH neh....bkn kat resort, hotel jer haunted...kat kuarters pun macam ...

sekolah yg kat bwh bukit tu ke??
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 10:58 AM | Show all posts
Lagi Pasal Fraser Hill0
Wednesday, January 28, 2009 |   Posted in Ubat
Ni citer betul ni, aku ambik dari website set2 kaki pancing

Persinggahan hantu di dalam kereta.

Kisah ni jadik ketika balik dari sebuah trip yg boleh dikatakan agak berjaya dlm trip 4h3m. Dalam perjalanan pulang, lamunan kegembiraan terhenti kerana 5km dari plaza tol lanchang sudah jammed teruk. "Ish susah betul ni". Ingatkan lepas tol dah abih jammed, ya rabbi, keluar tol je dah jammed. Tu blum lagi sampai tol karak... tol gombak????? Ish tak boleh jadik ni... jam ditangan dah menunjukkan jam 1230 mlm. "Ish, ni semue kerje siam... kalo dok, awal lagi aku sampai sini"... ade ke patut, kluar dari kola berang pun dah dekat kul 645 petang. Tertekan nye kepala... Besok nak keje... ish... yg diorang ni, gunalah jalan lain, guna pulak tol... abih macam2 sumpah terkeluar... sesekali, bile tersaing kereta yg awek cun2 di kereta sebelah, saya usha2... ish macam mane ni... peluh sudah membazir keluar... kalo Syabas boleh kutip bil peluh, kaya dah diorang ni... "Ahhhh, simpang ke bentong!"... nanti bole lalu jalan lama ke sungai pusu dan terus masuk gombak!

Saya pun masuk simpang tu... Jalan punya jalan... mana simpang ni??? Lah... dah terlepas! Nak patah balik, jumlah kereta dari gua musang lagi azab dari highway tadik... ish nak buat camna ni? Dalam duk termenung sambil bawak keter, ternampak lah plak simpang ke bkt fraser! Ahhh... lalu je la jalan ni...
Jam dah dekat kul 1 lebih... heran betul, tak de sebuah keter pun yg selisih ngn saya dan yg nak follow tindakan bijak saya ni... biarlah diorang... janji aku sampai rumah tanpa jammed gila tu... jalan tu kejap selekoh kiri, kejap selekoh kanan, pastu kiri balik pastu kanan balik... pusing2 jalan la jalan ni... jalan makin lama makin terang ngan lampu kereta saya... lampu jalan dah tak da... pastu pokok makin lama makin besar... kalo keter tu lalu jer, lampu tinggi saya pasti suluh dahan2 pokok yg hampir2 merentangi jalan.

Kemudian, ahhh... sampai dah simpang ke bkt fraser... ish... ni nak kene berenti tangkap gambar ni... saya pun berhenti dan tangkap gambar dua tiga keping sebagai kenang-kenangan... signboard Selamat Datang ke Bukit Fraser yg terang benderang tu pun saya tangkap gunakan teknik perakam gambar 10 saat. Setelah masuk balik dalam keter, saya usha2 balik gambar yg saya ambik... Hmmm puas hati...

Kemudian, perjalanan diteruskan lagi... sampai di satu persimpangan pula, kali ni persimpangan dari kola kubu bahru C bkt fraser punya simpang plak... Hmmmm, banyak betul projek terbengkalai kat sini atau tak siap2 lagi... diorang ni keje membazir jer... buatlah sungai ke, boleh aku mancing... tak yah gi jauh2...

Tiba-tiba, tak semena-mena... bulu roma tegak berdiri macam nak tercabut2... rambut pun tegang2... pipi2 jadi kebas... bulu tengkuk meremang-remang bagaikan gila... telinga jadi berdengung! AHHHH SUDAHHHH!... ade penyibuk pulak...

Nak buat camne ni??? Dah la dalam kete tu sorang... tak de orang nak usha2 line utk kita... kita dah la terpaksa tengok jalan... salah jalan, masuk gaung ni... saya tau la tepi2 tu gaung, sebab masa awal2 20an, penah lalu situ ikut rombongan opis pi bkt fraser, tapi tu siang ah... Ish...

Hahhhh. Keter saya ada cd yassin... cuba pasang tengok... kang menggelupur penyibuk ni lari, baru padan muka... tunggu punya tunggu, dok bunyi apa2... ish, ape ke hei radio ni plakkkkkkkkkk... LAHHHHH! Angka dah menunjukkan 1 minit tah berape saat... kemudian tukau sampai 3 minit... dok bunyi mende pun! Ish... saya bukak lampu yg tengah2 keter tu... haaaaaaa terang dahhhhh... kan dah tak kalut...

Tiba-tiba, ya rabbbbiiiiiiiiii... Lampu tengah, lampu kat dashboard, lampu depan, lampu belakang ngn lampu brek, semua padammmmmmmmmmmmm! Gelap gelita! Saya pun tekan brek sekuat hati... Shhhrrrettttt bunyi tayar... Eh ada bunyi, sah saya belum sampai ajal lagi ni... Saya godek2 beg sebelah... Ada torch light! Fuhhhh lega... Nyala pulak lampu ni... dengan kuderat yg ade, lampu torchlight yg ala2 nak padam tu, saya teruskan perjalanan... saya bukak tingkap sikit2 sambil suluh jalan pakai torchlight (torselait bahsa utara dan bukannya torkelah)... saya teruskan jalan perlahan-lahan... sesekali terlajak juga sampai makan jalan rumput... baik sebelah jalan saya, mahupun jalan seberang sana... dua dua jenih rumput dimakan tayar kereta saya...

Tiba-tiba lagi... ktuk, ktuk, ktuk, ktuk, ktuk, ktuk terbunyi di atas bumbung atau di belakang... sukar dipastikan di mana datangnya bunyi tu... saya usha cermin, mana tau, ada awek cun belakang keter yg dok ketuk2 tengah malam... tak de sapa-sapa... bunyi tu makin lama makin kuat... makin lama makin terang bunyi tu... ahhhh sudaahhhh... saya hanya mampu zikir kuat2... tu la, pakai lagi seluar pendek drive malam2... kan nampak pelik bila zikir sambil pakai seluar pendek!

Dek makin lama makin berpeluh walaupun dalam suasana sejuk aircond di area bkt fraser, saya yg sudah tidak tertahan lagi, tekan brek sekali lagi... kali ni saya keluar terus kereta dan suluh atas pokok, balakang kereta, bawah kereta dan sekeliling sambil TERkeluar perkataan ni "KO NAK APPPAAAAAAAAAA???, menyusahkan aku je la ko ni... kut ko naik teksi pun ko kene bayar, ni plak naik keter aku. Kurang2 bagi la nombor ekor ker, ape ker... janji ade lah hasil utk aku... bukannya menyusahkan aku, Ko ni bangang tau tak"...

Saya cucuh rokok... Berkali2 petik, baru menyala api lighter, baru lah saya tau yg saya menggigil ketika tu... Takpa, tunggu abih sebatang rokok dulu... "Woi! Kalo nak tunjuk muka tu ko tunjuk yg cantik2, bukan yg huduh mangai... nak cakap ngan aku, suara biar cam siti nurhaliza bukan yg macam anjing menyalak"... "Woi, aku cakap ngan ko ni, ko dengar takkkk? Ke pekak badak???"
"Ko ni langsuir?" Berderau darah tiba-tiba dengan bulu roma ngan rambut2 terpacak! Atau ko ni pontianak? Nenek kebayan? Atau ape-ape je la?" eh turun pulak bulu roma ni kejap...

Kemudian lepas abih rokok sebatang, saya teruskan perjalanan guna torch light lagi... Dalam 30 minit selepas tu, sampai lah kat jambatan besi air terjun yg kat dam kola kubu tu... barulah rambut berhenti terpacak... lampu semua makin terang... lampu tengah, lampu dashboard, lampu depan, lampu belakang menyala2 secara perlahan-lahan... tahulah saya ujian sudah berakhir...

Sampai di pekan kola kubu, saya berhenti kejap di petronas situ... "teruk betul jalan bukit fraser tu yer dik?" kata saya kat budak petronas tu dan dijawabnya "bang lalu jalan situ? Saya orang Raub bang... kalo saya kene balik keje malam, jangan harap saya balik, sanggup saya tido kat stesyen ni dulu dan besok pagi baru balik... orang asli pun tak naik jalan tu malam-malam"... saya jadi mangai bodo kejap mengenang peristiwa yg baru jadi tadik...

Oh ya... masa lampu sudah ada balik dan saya sedar ujian dah berakhir, sementara saya masukkan balik torchlight dan sebelum tutup balik tingkap, sempat saya menunjukkan isyarat jari tengah ke luar...

Kredit kepada www.lubuk.net

Kredit - http://daq8727.blogspot.com/2009/01/lagi-pasal-fraser-hill.html

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 11:01 AM | Show all posts
Ahad, 3 Januari 2010                  Gambar Hantu di Fraser Hill
Oh ye,seperti yang korang tidak tahu,pertengahan bulan Disember 2009 iaitu dari 17hb hingga 20hb aku dan juga seluruh keluarga besar aku pergi Fraser Hill untuk bersama sama menjayakan Hari Keluarga Usop dan Maheran.16 keluarga yang sangat sporting dan sangat free telah hadir dan telah bersedia dari segi mental dan fizikal untuk menghadapi segala ujian ujian yang akan disediakan.Kitaorang sewa satu banglo besar gila kambing punya.Banglo ni dah lama dah.aku rasa since zaman omputih jajah negara kita lagi dah ada.BAnglo ni aku rasa,kalau 3-4 keluarga sahaja yang duduk,memang seram gila ah.Kitaorang yang duduk seramai 16 keluarga pun dah seram siap kena kacau kacau lagi dengan syaitaan jelmaan manusia lagi.



Tapi paling best di sini ialah we all dapat mengeratkan lagi tali persaudaraan kami sesama saudara sedarah sedaging.Ye lah,bila dah selalu kena 'kacau',maka tidur pun haruslah berhimpit.Part paling best ialah dapat mengeratkan silaturrahim dengan mandi bersama sama.Romantik wooo.Kahkahkah.Bilik para para remaja semua terletak dekat tinglat paling atasss sekali iaitu tingkat 4.Tangga banglo tu scary gila kambing doo.Aku kalau nak naik bilik memang tak sah kalau tak ada orang.Mesti kena ada orang teman.Tangga tu sangat panjang dan sangat tinggi.Yang tak boleh blah nya,semua remaja remaja perempuan ni tak boleh sembahyang lah pulak.Dah ah korang 'period' ramai ramai.Aku je yang boleh sembahyang.Oleh kerana aku boleh sembahyang,so aku kena lah 'bersih' kan dulu bilik tidur kitaorang.First first masuk je bilik tu,aku terus solat Maghrib dalam bilik tu + dengan solat sunat.Eh lupa,azan sekali.Lepas tu,aku kibas katil menggunakan kain sambil baca Ayat Kursi.Ye lah,kita ni tiba tiba je datang rumah tu.Mesti lah before ni ada makhluk datang duduk.Dan mungkin kitaorang yang menumpang tempat 'dia' kan.




Dekat sini yang syiok ialah siap ada dewan kuliah,surau,tempat makan yang sangat besar serta selesa dan ruang tamu yang sangat besar.Memang semua akan berkumpul pagi petang siang malam dekat ruang tamu tu lah.sekeliling ruang tamu tu dikelilingi dengan cermin tingkap dan balkoni.Memang aku tak pernah nak keluar duduk ambil angin dekat balkoni time malam malam.memang cari pasal lah kan.Abang abang saudara dan pakcik pakcik aku yang duduk luar waktu malam ni lah yang semua nampak 'benda' tu.Oleh kerana aku malas cari pasal,jadi stay je dalam rumah.Tak kisah lah angin luar lagi nyaman dari angin dalam ke.




Tengah malam malam buta tu,ada ke patut tengah semua berkumpul dekat hall besar tu,tengah bergembira,tengah kami cousin cousin sedang membuat persembahan nyanyian beramai ramai menggunakan michrophone serta alunan petikan gitar,tiba tiba bolehhhhh pula BLACKOUT!! WTFrog ! .'dia' main tutup tutup lampu lah pulaaa.Ni kira salam perkenalan ah ni kan.Budak budak kecik semua bising bising dah.Mulut aku terkumat kamit tak henti henti baca Ayat Kursi.Minta ditenangkan hati.Waktu tu memang rasa nak balik KL malam tu jugaaa.Rasa sangat tak selamat ok sebab mama dan bapak tak ada di sisi.Mama dan bapak tak join sebab ada hal sedikit.Lagipun bapak tak boleh terlampau sejuk dan duduk terlampau atas bukit kerana risau tak cukup nafas.Ye lah,bapak kan ada asthma.




Banyak rupa benda tu yang kitaorang kesan dalam kamera cousin aku,Ashman.Kitaorang start kesan bila dah balik dari Fraser Hill.Selang 2 hari selepas pulang dari Fraser Hill,aku dan cousin cousin pergi tengok cerita Santau dekat KLCC pada hari Khamis jam 9.20 malam dan habis pada jam 10.45 macam tu.Then we all lepak dekat kedai mamak di Ampang dalam pukul 11.30 malam .Waktu tu lah kitaorang skodeng kamera Ashman and zoom setiap gambar.Aku malas nak campur tangan dalam zoom zoom tu.Gila apaaa tengah tengah malam nak dok pi cari gambar hantu.Dah lah malam Jumaat dooo.Aku ni pula kalau dah tengok,confirm confirm akan ajak adik aku teman kalau nak pi tandas dekat rumah.Lemah semangat betul.Rasa diri kitaorang ni macam dalam cerita Seekers lah pula.hehe.Now,gambar semua dah tersebar kepada pakcik pakcik dan makcik makcik.




Kau ingat kita kita je boleh bergambar? hantu pun nak bergambar sakan.Tapi normal lah kan dekat bukit hutan tebal macam tu,sure lah ada benda halus cam gitu.Bukan takat tu je,dekat rumah kita pun ada.Senang cakap,mana mana pun benda tu ada.'Dia' pun makhluk Allas swt juga.



Aku malas nak cerita panjang sebab kalau cerita panjang lelebar pun bukan korang nak percaya pun sebab tak ada bukti kan.Jadi,nih ha aku bagi korang tengok gambar gambar berkenaan.Waktu ni tengah ada Malam Kebudayaan.Ada game yang dinamakan Sehati Berdansa.Ala,macam yang dekat Astro tu.( Aku tak puas hati betul Nana & Sein menang.huh ) Waktu ni memang gamat gila.Semua happy sangat sangat.Pasang pula lagu yang entah apa rentak dia.Memang waktu tu banyak lah benda tu berkeliaran nak enjoy juga.Tapi 'depa' enjoy luar tingkap je lah.Tapi tak tau lah kalau ada yang join sekali dalam rumah dengan kitaorang ke kan.Kalau mahu gambar membesar dengan jayanya,sila klik pada gambar tersebut ok ! Sila fokus pada gambar yang aku buat bulatan merah tu.






okay,now apa yang kau nampak ? Ada tangan dan mata bukan ? Ini bukan bekas tapak tangan or what sebab we all dah buat perbandingan dengan gambar gambar lain.




Ini pun sama macam tadi.Eyin,Uncle Nurud, sorry pinjam gambar kejap.hehe.







[size=130%]BAWAH NI GAMBAR FAVOURITE AKU !



Cepat cepat klik gambar ni.Waktu ni persembahan dari Abang Noli and the geng.Lagu Bunyi Gitar kalau tak silap.Sekali semua budak budak join menari.Lepas tu tengok gambar dalam bulatan tu.Cun see-oat hantu perempuan tu.Gambar ni ah kitaorang zoom dekat kedai mamak hari tu dengan cousin cousin aku.Eyin ah pi zoom.Alih alih masing masing campak kamera atas meja makan bila dah usha gambar ni.Real lah gilaa !


p/s : Kebanyakkan orang Pahang dekat U kakak aku kata,kalau pergi Fraser Hill,jangan lah sewa banglo banglo dekat sana.tolong lah sewa bilik hotel dekat sana even mahal macam mana pun.

Kredit -
http://inibelogperempuanbaik.blo ... di-fraser-hill.html
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 11:04 AM | Show all posts
I tak nak pergi Fraser Hill lagi
Dolls? nak tau kisah hantu tak?

Well dolls, I takde banyak kisah hantu dalam hidup. Sekali nampak dengan jelas sejelas jelasnya dan sekali lagi masa honeymoon kat Fraser Hill oh yes selain daripada itu biasalah bunyi main guli kekeke (gelak gelak gak bila dengar tegak bulu roma dolls! terus zzzzz and suruh Meg peluk kuat kuat - bila I dah tertidur Meg kata I tidur lasak tau tau kaki dah atas badan dia! - ialah tu kan??????????????????? - dah banyak kali dia kata nak rakam how lesak I tidur. Tak rakam rakam  pun......??? so I anggap komplen tinggal komplen tanpa bahan bukti so kes di TUTUP!

Awat cerita hantu? - entah saja kot? sharing is caring katanya? - lagi pun I selalu dengar kisah hantu dari kawan kawan (semuanya dengar dari mulut kakak sepupu kepada kawan mak usu adik nenek belah datuk - ha mcm mana tu?) - so I guess itu semua hear say saja.

Unlike mine memang confirmed dolls - dah empat mata menyaksikan kan? - oh wait itu cerita kisah I dengan Meg balik dari Sogo gelakkan perempuan bonceng kat belakang motor sekali habis gelak itu perempuan gasak tengok belakang (kepala ala ala pusing perlahan lahan macam exorcist tu!) then dia selamba kodok senyum dengan me and Meg. Konfirm doll cantik tapi senyuman dia .....................................................................................................seram! rambut panjang. putih. cantik. hmmmmmmmm waktu senja masa tu balik dari SOGO lepas lepas kahwin biasalah .....ketawa aje hek? auw!

I nak cerita kisah I dengan Meg pergi Fraser Hill. Dolls ala ala pengantin baru khan? nak duduk hujung hujung dunia je!- bilik pun ambil studio apartment tingkat lima! (masa tu boleh la tingkat lima dolls) - cuba sekarang meg suruh check in kat tingkap lima takde lif! - HARUSLA HANGIN SATU BADAN! - khan???? al-maklum dah tua tulang tulang belikat dah start hilang pelincir

Nak jadi kisah dolls. Studio Apartment tu memang awesome. Besar boleh main kejar kejar hokey! - Nak dikirakan memang satu bangunan tu takde orang duduk hanya me and Meg je! hamik kau! dalam otak lain takde la kan? bukan fikir seram pun.....

ha! so malam tu lepas maghrib pergi makan! - oh mak ai dolls I ni memang la naif ya? I picture Fraser Hill tu lepas Mahgrib masih happening macam genting boleh? al-kaedah pergi makan lepas Maghrib jalan semua GELAP GULITA dolls!!!!! - seram tak seram tapi hati ni takde seram pun. Al-kisah boleh bukak tingkap kereta khonon nak merasa angin malam di kaki gunung. layan......

Time bukak tingkap Meg diam je...tiba tiba dia sound I dolls! harus la sentap kan? - boleh tolong tutup tingkap tak? nanti selsema katanya.....pelik gak I khan???? tapi dolls memang gelap kat luar kereta serious gelap! - Oh  yes lupa nak mention makan pun ala kadar je hehehehe mana ada secret recipe or apa apa recipe pun kat atas nun (masa tu la masa sekarang tak tau dah lama sungguh tak pergi! seram) - so makan kat gerai hmm orang orang local yang bukak kot makan maggie ayam heheh (tak pernah di buat orang ek honeymoon makan magie?) apa nak buat itu je yang ada kat gerai tu dolls!


So sampai bilik we all tak tau nak buat apa dah. hmmmmm bukan ada apa pun! kan? so call receptionist mintak tolong bukakkan bilik game. Depa dok layan je ler. bosan dolls main ping pong kejap, main baling baling dat kejap, lepas tu main chess kejap. tiba tiba ploop - api tarak! - gelap dolls!

Malas nak susahkan orang hotel/serviced apartment tu dolls I dengan Meg kata takpelah we all balik bilik je le.  So Dolls? I guess malam tu I was a bit nakal! heehehehehe told Meg that the room has balcony tau. Lagi mengadap HUTAN BELANTARA! - apa kata??????? - dolls? man never say NO tau to something like ********.  But that nite he said NO. I gelak je to me yeah...di luar tabii kekekekkekeke

So esok nya dolls memang we all dah plan nak balik. Jadi I ni jenis freak bab bab mengemas. Malam tu gak I kemas segala serbi barang! siap susun kat tepi sofa! So bellboy tinggal bawak turun je!

Then sebab entah kenapa idea di tolak plus tak tau kenapa mata mengantuk I zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz! Meg? itu nanti I cerita.  Keesokkan paginya bila I bangun.....................................................remember I kata barang barang semua I dah kemas masuk beg siap tinggal bellboy angkat je??? - u know what happened dolls? - HABIS SEMUA TEKELUAR DARI BEG! BERSEPAH SEPAH MACAM KENA GELEDAH!!! - oh mak! I kejut Meg told him what had happened.  

Tau dia kata apa? " tu la you lagi malam tadi ajak I *************** kat balcony"
Oh.......................................... panik I dolls! seram sejuk pun hado! - Ha I kalau seram sejuk confirm la mandi kena berteman.  We all mandi pantas dolls! terus siap terus angkat barang sendiri! terus breakfast terus balik! - sepanjang jalan ke bawah tu we all diam je. Dah sampai kat jalan raya lurus baru le meg kata malam tu dia tak boleh tidur hati tak sedap sampai pukul 3 pagi terkebil kebil! - lorrr kesiannya?! - I tanya kenapa tak kejut I? - Dia kata tak nak kacau I tidur kesian.....ala sebenarnya I tau dia tak nak I panik! kalau I panik dolls I ajak check out malam tu gak? amacam ? hmmm kesian Meg .........

Sejak tu dolls? I tak pernah jejak kaki ke Fraser Hills lagi! - serious seriau! - my mom ajak my kawan kawan ajak. sorry ye......nak pergi genting okey nak pergi cameron okey tapi FH? hmmmmmmm idok le...........

note:  I tanya Meg awatnya 'benda tu marah sangat kat kita?" - bukan kita jadi pun ********* kat balcony? hmmmmmmmmmmm ya allah........so berperangai elok la di mana jua kita berada............alarm bell for me lah

Posted byMs PearlatTuesday, April 05, 2011

Kredit - http://chepearl.blogspot.com/201 ... aser-hill-lagi.html
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 12:47 PM | Show all posts
manjaredd posted on 9-10-2012 02:45 AM
sekolah yg kat bwh bukit tu ke??

kat bukit fraser ada 1 jer sek. keb...kat atas bukit fraser tu la...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 01:12 PM | Show all posts
2 thn lps mmg slalu sgt naik...sbb adik praktikal kat sana...b4 tuh...penah stay kat pine resort...besar2 resort tuh, kami satu family jek...x terfikir langsung mende2 seram neh...so...ilek jek jalan memalam...dok shahzan inn pon penah...tp x selesa...mmg scary sket...tp tu la...x terfikir langsung...so Alhamdulillah ok jek.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 09:10 PM | Show all posts

menarik walau ada unsur2 18sx
Last edited by berrygurl on 9-10-2012 09:11 PM

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 09:52 PM | Show all posts
giler seram gambar2 tu..baru plan nak pegi fraser hill  ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 11:43 AM | Show all posts
Nadyne posted on 9-10-2012 09:52 PM
giler seram gambar2 tu..baru plan nak pegi fraser hill  ...

Tapi seakan flash kamera saja kan?, entah lah tapi kalau tanya pendapat aku disebabkan flash kamera yang menyebabkan tingkap tu bersinar dan keliahatan bekas tapak tangan dan sebagainya yang memang ada kat situ.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090226s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list