Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64369
View
196
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2015 04:37 PM | Show all posts
syahoney replied at 8-1-2015 12:16 PM
jalan dah one way up n one way down...tapi masih sempit dah berliku2 pai leh mengundang muntah.... ...

Teringin nak pi lagi. Teringat & terkenang suasana damai kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 05:12 PM | Show all posts
hatikudus replied at 9-1-2015 04:37 PM
Teringin nak pi lagi. Teringat & terkenang suasana damai kat sana

meh sini nak belanja gambaq

resize.JPG
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2015 05:45 PM | Show all posts
syahoney replied at 9-1-2015 05:12 PM
meh sini nak belanja gambaq

Tocheh! tocheh!

Kat blkg menara tu puncak inn kan? nak try stay kat situ next time.
Sblm ni pernah stay kat silverpark & shahzan inn
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2015 12:11 AM | Show all posts
Seram jugak tgk gambo kat wakaf tu...

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2015 02:29 PM | Show all posts
hatikudus replied at 9-1-2015 05:45 PM
Tocheh! tocheh!

Kat blkg menara tu puncak inn kan? nak try stay kat situ next time.

betul...betul..mmg puncak inn
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2015 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Best kalau menunggang motorsikal ... peluk erat erat ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2015 08:37 AM | Show all posts

x pakai baju ke tu...mcm pmpn kan

Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2015 12:06 PM | Show all posts
Saya kerap juga naik ke FH nie, so far tak pernah jumpa lagi hantu ke, kak ponti ke Saya pun tak teringin nak jumpa apatah lagi nak ajak sembang sembang. Lagipun saya tak pernah percaya ada hantu dalam dunia nie.
Cuma suasana hutan berbukit di FH nie sesuai untuk Jin Islam dan kafir berkampung.

Saya suka FH sebab suasana yang nyaman, sejuk, tak ada WIFI dan tak ada shopping zone ! Kadang sebulan 2X kami naik ke FH nie, saja saja bawa keluarga beristirehat sambil birding. Anak anak juga suka aktiviti memanah dan sumpit.

Klu terjumpa lelaki berjubah bersama 4x4, jangan pulak kata hantu, sayalah tu, kami naik dan turun tak kira waktu,  siang atau malam. Klu saya penat, saya stop je dimana mana.

Bagi mereka yang tak pernah ke FH, pastikan minyak kereta atau motor, siap diisi, jalan memang licin dan berkabus terutama lepas hujan, klu gerak sebelah malam, kena bawa torchlight, manatau tiba tiba lampu kereta terpadam pulak

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2015 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
shanshero replied at 15-12-2011 11:47 PM
naik sampan kat tasik pn sonok. Sejuk jek tp kira jam. X pueh main kat sini. Sunyi jerk x ramai oren ...

Lawak pulak ayat hujung mcm mak ngah aku pulak... Tgh2 jln pun boleh suruh anak dia berenti nak gunting benih bunga... Anak dia yg menggelabah
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2015 04:49 PM | Show all posts
CrowneGlory replied at 14-3-2015 11:34 PM
Lawak pulak ayat hujung mcm mak ngah aku pulak... Tgh2 jln pun boleh suruh anak dia berenti nak gu ...

pernah buat...dah tak berani nak buat...huuuuuuuuuuuuuuuuuu seram seyy
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2017 11:24 AM | Show all posts
apa yg menarik skrg kat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2017 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. saya nak share pengalaman ringkas. Pada bulan April tahun lepas, kami sekeluarga balik bercuti ke Msia.. balik cuti 2 minggu saja. Kami bercadang bermlm di Bukit Fraser utk 1 malam.. nama hotel Shahzan Inn hotel.. Allahuakbar.. seram tengok hotel tu.. kita pulak sampai dah waktu maghrib.. lepas dah check in, kami keluar untuk makan malam.. waktu makan tu saya dan pembantu rumah saya terhidu bau bunga kemboja.. tapi yang peliknya tak jumpa pun bunga kemboja di sekitar kawasan tempat makan tu.. mujur lah kami berdua tak tegur.. bilik hotel tu plk, sebelum kami keluar makan malam, saya org yg terakhir tutup pintu. Sebelum pintu tu tutup, tiba2x saya terdengar bunyi gelas kaca berlaga.. bila pandang balik, tengok gelas kaca yang ada atas meja tu tak bergerak pun.. saya malas nak tegur, saya terus tutup pintu.. waktu tidur, anak lelaki saya terdengar orang ketuk pintu, dia igtkan saya yg ketuk pintu, bila dia buka tak ada orang. Kami sewa 2 bilik hotel.. 1 bilik untuk 2 org anak saya dan pembantu rumah.. 1 bilik lagi saya dan suami.. masa tu mmg sunyi, mungkin sebab bukan cuti sekolah.. wallahua'lam..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 11:23 AM | Show all posts
VieJane replied at 22-1-2017 03:37 PM
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. saya nak share pengalaman ringkas. Pada bulan April tahu ...

Seram nya...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mleeen82 replied at 23-1-2017 11:23 AM
Seram nya...

Yea sis.. kalau ingat balik memang meremang segala bulu haha.. masa tu pulak sunyi sangat sebab bukan musim cuti sekolah kt Msia.. tapi view waktu siang kat sana memang.. Masyaallah indah sungguh ciptaanNya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 03:45 PM | Show all posts
VieJane replied at 23-1-2017 02:26 PM
Yea sis.. kalau ingat balik memang meremang segala bulu haha.. masa tu pulak sunyi sangat sebab bu ...

Kami akan ke fraser hill hujung minggu ni...
dok kat Pine Resort... CNY ni harap2 ramailah kat sana....
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2017 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu een pernah ikut kawan naik bukit fraser pukul 12malam. Kawan mmg stay sana jadi kira dia dah biasa lah dengan jalan tu. Nak naik tu memang sunyi aje sebab kitorang aje kat atas jalan tu. Een sorang dok belakang, mmg seriau. Sepanjang jalan meremang.

Turun balik pukul 4 pagi. Pun sama meremang jugak. Tapi seriously FH tempat yg best untyk release tension. Nyaman aje.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Mleeen82 replied at 23-1-2017 03:45 PM
Kami akan ke fraser hill hujung minggu ni...
dok kat Pine Resort... CNY ni harap2 ramailah kat sa ...

Oic.. hihi moga selamat dlm perjalanan & moga dijauhi dari sebarang gangguan yea.. aamiin in shaa Allah.. hopefully ramai lah pengunjung kat sana nti.. kalau ada apa2x pengalaman kat sana nti, share lah ngn kita semua..  
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
eenhemo2 replied at 23-1-2017 05:04 PM
Dulu een pernah ikut kawan naik bukit fraser pukul 12malam. Kawan mmg stay sana jadi kira dia dah bi ...

Pukul 12 malam? Aduhh seramnya.. waktu kami naik FH tu petang lepas asar kot klu tak silap, tu pun seram jugak sebab kiri kanan hutan.. huhu
Yes.. FH mmg yang tak havoc mcm genting highland atau cameron highland.. best je..  
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
VieJane replied at 24-1-2017 01:17 AM
Pukul 12 malam? Aduhh seramnya.. waktu kami naik FH tu petang lepas asar kot klu tak silap, tu pun ...

Aah. Pukul 12 malam baru naik. Sebab kawan tu memang orang FH.. jadi dia dah biasa area situ. Lepas naik atas tu, jalan2 kejap area jam tu. Memang sunyi sangat2.. tapi sebab nak ambik gambar punya pasal, tahan la rasa takut tu kejap.    

Tapi memang meremang la time naik & turun tu. Tambah pulak kabus memang tebal gila
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2017 11:01 AM | Show all posts
VieJane replied at 24-1-2017 01:13 AM
Oic.. hihi moga selamat dlm perjalanan & moga dijauhi dari sebarang gangguan yea.. aamiin in shaa  ...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090683s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list