Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64438
View
196
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Post time 23-2-2014 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi tak per Fraser's Hill ni kalau berjalan waktu malam menyusuri barisan pokok rhu , amat menyamankan. Tak der gangguan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2014 05:25 PM | Show all posts
dlu aku penah pegi FH masa tahun 2012. pegi dgn bff yg semuanye gegirl.
mmg seram sgt, bayangkan la masa lalu empangan sebelum naik ke FH tu pun dah rase kembang kepala..
pastu bile sampai mmg sunyi ya amat. kitorg stay kat rumah peranginan persekutuan tu, n malam mmg x kua sbb kat lua gelap gile..duduk je dpn tv , ntah ape la naseb mlm tu mmg 2-3 channel duk cite hantu,,kitorg pun tgk jela buat2 berani. ble tgk balik pic2 yg kitorg amik pun still rse seram, pastu 2-3 minggu pun still teringat ingat kat FH.  member pn ckp benda yg same, n aku siap janji yg aku xkan jejak FH lg,, aku rse lpas 10 thn pn belum tentu aku nk jejak FH sebab kesunyian kt FH tu laen mcm la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2014 06:15 PM | Show all posts
seramnya
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2014 11:22 PM | Show all posts
sandha159 posted on 7-3-2014 05:25 PM
dlu aku penah pegi FH masa tahun 2012. pegi dgn bff yg semuanye gegirl.
mmg seram sgt, bayangkan la ...

Sama le masa g sana dan dok kat RPP tu mlm dok tayang citer hantu...hampeh jek...last2 tido bukak lampu sampai ke pg

Kalau uolss penah blogwalking mgkin penah terbaca satu blogger yg ambik gambar kat wakaf dpn RPP tu pastu balik tgk gambar tu ada makhluk yg menumpang enterpreme sekali...ngeeee ngeri siot ...gambar tu diambik pd waktu subuh..

Dan kt depan RPP tu ada satu tempat cam makam yg ditutup dgn kelambu ke kain kuning tak ingat dah...tak tau le plak tempat apa tu...cuma ditulis "Dilarang masuk" tapi nmpak dr luar...iolss takdele rasa seram sgt fraser hill tu tapi rasa mgkin takkan naik lg kot sbb tak berbaloi jln bengkang bengkok tu dgn apa yg ada kt atas tu....tp sape2 yg sukakan kedamaian tu mmg sesuai le g sana...

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Di makam tu aku ada ambil sebilah keris selepas kawan sekerja mencabar aku. Tapi esoknya keris tu kembali ke tempatnya dengan sendiri.maka betullah apa yang diberitahu oleh kawan aku tu.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 04:30 PM | Show all posts
dah lama tak pegi fraser's hill ni. last saya kat sana lebih 10 tahun dulu kot. ayah keje bank dok kat banglo bank lah. malam tu tido kena kacau. dengar ada org jalan hentak-hentak kat bumbung banglo tu. tapi tengok adik nyenyak je tido.

saya peduli apa. takut punya pasal saya lari tido bilik mak ayah tinggalkan adik.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 04:52 PM | Show all posts
teyadani posted on 6-5-2014 11:22 PM
Sama le masa g sana dan dok kat RPP tu mlm dok tayang citer hantu...hampeh jek...last2 tido bukak  ...

gambar ni ke?

IMG_2663_2.JPG

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:22 PM | Show all posts
rdzaccess posted on 7-5-2014 07:48 AM
Di makam tu aku ada ambil sebilah keris selepas kawan sekerja mencabar aku. Tapi esoknya keris tu ke ...

Makam yg dpn RPP tu ke?...makam apa sebenarnya tu?..

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:24 PM | Show all posts
edoraixora posted on 7-5-2014 04:52 PM
gambar ni ke?

A'ah gambar ni le... tak sure betul ke superimpose tu... tapi kami amik gak gambar kat wakaf tu tapi tgh ari bute le
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Makam salah seorang pahlawan yang melakukan serangan hendap pihak British semasa Sir Henry Gurney melalui perjalanan ke Bkt Fraser.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:42 PM | Show all posts
teyadani posted on 7-5-2014 05:24 PM
A'ah gambar ni le... tak sure betul ke superimpose tu... tapi kami amik gak gambar kat wakaf tu ta ...

entitinya yg tngh duduk tu ke?

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:45 PM | Show all posts
Yang tgh duduk tu mmg org tapi klau tgk betul2 cam ada makhluk lain sebelah dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:48 PM | Show all posts
rdzaccess posted on 7-5-2014 05:37 PM
Makam salah seorang pahlawan yang melakukan serangan hendap pihak British semasa Sir Henry Gurney me ...

Yeke...tertanya2 gak sbb takde tulis pape kat situ...ke tak nampak sbb tgk dr jauh je tak berani g dekat..huhu

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2014 05:56 PM | Show all posts
teyadani posted on 7-5-2014 05:45 PM
Yang tgh duduk tu mmg org tapi klau tgk betul2 cam ada makhluk lain sebelah dia tu...

ohhh..ok2 dah 'nampak' dah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2014 01:20 PM | Show all posts
tiap2 tahun mesti lepak fraser atleast sekali.
dok banglo company.
so far ok je.
tenang damai sejuk..tak havoc mcm cameron.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 03:15 PM | Show all posts
rdzaccess replied at 8-10-2012 10:47 PM
Bungalow yang saya ada jejaki dahulu , orang sana panggil Bungalow Red Cross ... kira macam homestay ...

Baru je balik dari FH semalam...tapi balik hari je tak sempat nak bermalam-malam...macambest je kalau bermalam

btw...red cross house/banglow ni skang dah nama smoke house.. hehehee kalau siang mmg breathtaking tapi menjelang senja leh tahan jugak la naikbulu roma
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 01:29 PM | Show all posts
syahoney replied at 5-1-2015 03:15 PM
Baru je balik dari FH semalam...tapi balik hari je tak sempat nak bermalam-malam...macambest je ka ...

Bestnya pi fraser hill

Saya pernah pi beberapa kali stay kat silverpark, ok je takde penampakan.
Kena kejar kera ada lerr

rasanya kat silverpark tu ada block2 apartment yg angker & yg ok. Skrg tak tau lah mcm mana condition apartment2 kat situ.
Masa saya ke sana last 2011, ada block apartment 2 bilik yg not well maintained. Masuk dalam apartment bau hapak sb lama org tak masuk. Lif rosak, tangga  sempit dan berlumut
Tp Fraser Hill mmg tempat yg sesuai utk berehat & menenangkan minda....nyamannnn!



Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 02:50 PM | Show all posts
hatikudus replied at 6-1-2015 01:29 PM
Bestnya pi fraser hill

Saya pernah pi beberapa kali stay kat silverpark, ok je takde  ...

betul tu.....rasanya skang ramai pilih puncak inn sebab baru kot
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2015 03:46 PM | Show all posts
syahoney replied at 7-1-2015 02:50 PM
betul tu.....rasanya skang ramai pilih puncak inn sebab baru kot

Mcm mana keadaan jalan nak naik ke fraser hill skrg? dah upgraded atau masih sama mcm dulu?
Dulu tebing2 jln tu ada yg nak runtuh, agak ngeri sikit drive naik masa tu especially lepas ujan...agak licin
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2015 12:16 PM | Show all posts
hatikudus replied at 7-1-2015 03:46 PM
Mcm mana keadaan jalan nak naik ke fraser hill skrg? dah upgraded atau masih sama mcm dulu?
Dulu  ...

jalan dah one way up n one way down...tapi masih sempit dah berliku2 pai leh mengundang muntah.....tak kena gaya mmg tak nampak jalan sebab kabus tebal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085553s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list