Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
63763
View
196
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Post time 8-10-2012 07:39 AM | Show all posts
Cik_Histeria posted on 7-10-2012 06:18 AM
wOw...!!!! mesti best..aku blOm smpai sna lg,tp ada keinginan nak g jgk..

memang best.. refreshing..!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 07:40 AM | Show all posts
rdzaccess posted on 7-10-2012 05:14 PM
Bukit tu agak tinggi , bukan "bukit tinggi " ... keria tu keris lama ... kalu jual ada jugak lah imb ...

tahu tak apa2 cerita tentang istana selangor di fraser tu..? nampak macam abandoned kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 10:41 AM | Show all posts
salam,
saya pun ade sebuah cerita yang tak pernah diceritakan pada sapa2 kerana ia agak mengaibkan tapi niat saya untuk dijadikan pengajaran.
       Kisah saya nie bukanlah kisah seram atau misteri tapi pengalaman semasa jabatan suami mengikuti family day anjuran pihak disana(xingat dah pihak mana).tak ramai staff jabatan suami sy terlibat sbb ini bukan acara wajib suami hanya nak meramaikan sahaja.di pendekkan cerita saya xdapat sebilik dengan suami jadi saya terpaksa duduk bersama staff wanita yang bujang dan tidak bawak suami. xsalah saya tempat penginapan saya berhadapan dengan pine resort. Jabatan kami antara yang terawal cek in di apartment tersebut jadi dapatlah saya memilih bilik yang agak selesa. 1 bilik boleh muat 2 org kalau bilik master room dia lagi besar.Semua staff jabatan suami semua dah cek in tinggal ade 1 bilik lagi yang xade sapa2 duduk..sementara tunggu program seterusnya kami berbual2 di hall sambil merehatkan diri.tak lama kemudian datanglah 2 org dari agensi lain yang sma2 mengikuti famili day ini. Slh seorg dr mereka berlagak mcm seorg lelaki, tapi kami xkisahlah jnji bukan laki2.hehe

    Malam pertama kami tidur disitu kami diganggu bunyik bising seperti perabot2 yang dialihkan saya malas nak memikir apa2 mungkin bunyik dtg dari org atas yg bawak famili.tapi bunyik mgkin kuat spt bunyik katil bergoyang2.saya pandang member yang sebilik dgn saya ternyata dia sudah lena dibuai mimpi almaklumlah perjalanan kami dari ofc suami ke fraser hill memakan masa hampir 3 jm lebih..

Keesokkannye, saya cuba tnya mmbr sebilik saya kot2 ade dengar apa2..dia kata xde, aduh xkan bnde 2 nak kacau saya kot..emm xpelah saya hanya pendamkan cerita 2 termasuk suami.xlama lepas kami bersarapan ade seorang akak yang duk master room dia cerita mlm td dia tidur lewat dalam jam 12 lbh dia dengar bunyik yang pelik dari bilik hujung(bilik yg diduduki oleh 2 org staff agensi lain)tapi dia buat xtau ajelah..akak yang bercerita nie fizikal dia agak tomboy tapi kalau bercerita pasal tunang dia, dialah paling mnja(xpadan dgn rupa)..bila akak 2 dah bercerita saya pun mengiakan sahaja tetapi yang lain hnya membatu diri sbb sudah diulit mimpi..so ramai2 pakat utk tido lewat malam tersebut untuk mendengar lagi bunyik2 bising tersebut.

pada malamnya kami duduk dalam bilik msg2 dan siap pasang telinga kot2 ada bunyik yang pelik2..jam 10 berlalu tnpa ade sebarang kepelikkan jam 11 pun sama..hinggalah jam 12lbh bila staff agensi luar yang duduk bilik tersebut balik ke bilik barulah bunyik2 pelik kedengaran barulah msg2 sedar bunyik tersbut dtgnye dr mereka berdua..emm rupa2nya pasangan lesbian buat projek(kurang ajar betul)...yang xkwin malu2 kucinglah yg dah kwin 2 phm2 ajelah..

besoknya kami tgok pasangan yang berlagak pmpn dileher dia penuh kesan love bite..yarksss geli betol!!nasib baik kami dah nak cek out xsanggup duduk dgn kaum lessy tersebut..

so itulah pengalaman yg saya kutip bila pertama kali menginap di apartment fraser hill..
   Last edited by inai_Djari on 8-10-2012 11:07 AM

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 11:46 AM | Show all posts
Rasanya pernah ada thread serupa ni, cuba masuk http://mforum1.cari.com.my/forum ... read&tid=619453 mana tau ada cerita-cerita lama boleh di baca.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 01:11 PM | Show all posts
utk menenangkn jiwe yg kaco, fraser hill mmg best....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 02:16 PM | Show all posts
pernah honeymoon kat sana memang best..tp kalo bwk family mcm boring sgt2..xda apa yg menarik..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dr.R posted on 8-10-2012 11:46 AM
Rasanya pernah ada thread serupa ni, cuba masuk http://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread& ...

kan..merge kan je trid ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:13 PM | Show all posts
inai_Djari posted on 8-10-2012 02:41 AM
salam,
saya pun ade sebuah cerita yang tak pernah diceritakan pada sapa2 kerana ia agak mengaibkan  ...

ler... next time pegi dgn family je... jungle trekking di situ best tau..! sesuai sgt bwk anak2 yg dah 2 tahun ke atas.. bg mereka close dgn nature..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:16 PM | Show all posts
dr.R posted on 8-10-2012 03:46 AM
Rasanya pernah ada thread serupa ni, cuba masuk http://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread& ...

terima kasih. saya tak jumpa yang ni . cuma jumpa yang satu lagi citer2 hantu di fraser..  saya memang tgh cari sangat tentang fraser ni specially bungalow2 lama... mistik ok..asal usul yg penting..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:16 PM | Show all posts
edoraixora posted on 8-10-2012 05:11 AM
utk menenangkn jiwe yg kaco, fraser hill mmg best....

setuju sgt!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:18 PM | Show all posts
asher posted on 8-10-2012 06:16 AM
pernah honeymoon kat sana memang best..tp kalo bwk family mcm boring sgt2..xda apa yg menarik..

kalau bwk family boleh buat aktiviti keluarga.. kalau ada org tua..boleh bagi mereka refreshment bwk mereka jln2... feel the green.. theraphy yg sgt baik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:23 PM | Show all posts
stars83 posted on 8-10-2012 06:25 AM
kan..merge kan je trid ni..

tak payah lah.. saya tak concentrate sgt dgn mistik.. link yg u bg tu lebih kepada silverpark, saya tgal di silverpark.  saya sdg mencari bahan untuk penulisan.. sbb tu saya sanggup beli rumah disini dan harap sgt thread ni dpt bantu saya... kalau ada thread yg lain bgtau saya manalah tahu terlepas pandang... setiap cerita dan info penting untuk saya.. terima kasih kepada yang sudi sumbangkan info, links dll. saya sgt perlukan..keep it up!
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:29 PM | Show all posts
pucuk posted on 15-12-2011 03:06 PM
Last year tido 1 mlm kat situ, xde apa2 pun. Biasa2 je. Tahun ni dah 2x gi jalan saje. FH ni sgt 'su ...

nyamuk memang byk..serangga lain byk juga.. bwk ubat nyamuk letak dlm bilik tutup pintu tgkap. setgh jam sblm tido.. buka pintu bwk keluar ubat nyamuk kalau tak padam lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:33 PM | Show all posts
yellownia posted on 15-12-2011 06:07 PM
Fraser's hill dulu dgn skrg lain... 2 - 3 thn lepas mmg sunyi... tempat makan pun ada satu tempat je ...

kena sesuai dgn jiwa baru boleh duk fraser hill ni... terpencil.. takde entertainment, kalau nak give attention pada family time cuti dan berehat tanpa gangguan.. inilah tempatnya. saya suka komuniti kecil yg ada di sini..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:37 PM | Show all posts
aku biasa pegi fraser's hill

takde hantu pun. bawak baby pun okay.
dah penah tido silverpark, shahzan inn. okay je..........
best fraser's hill ni sebab banyak aktiviti macam memanah, naik kuda, golf, jungle walking..minum2...santai je. org pun tak ramai.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:38 PM | Show all posts
edee_91 posted on 16-12-2011 11:40 AM
tapak Fraser Hill Siverpark Resort tu dulunye adelah kawasan perkuburan Kristian....

tau dari mana? share la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:40 PM | Show all posts
Acong posted on 17-12-2011 06:22 PM
bunyi burung tu..............

betul juga tu... dulu memula dtg sini saya takut...tapi bila tau bunyi burung... ok je..
malam2 duk santai dgn family watch tv buka sliding sgt nyaman...no air-cond needed.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:41 PM | Show all posts
rdzaccess posted on 18-12-2011 06:15 PM
Aku pernah tinggal di Fraser's Hill selama 6 bulan.
Cerita seram memang ada. Tapi taklah sadis.
Sa ...

yg ni saya suke nak tahu... bunglow yg mana satu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:41 PM | Show all posts
oh ye
kitorg jalan2 sekeliling fraser's hill dari kul 300 - 600pm.
anak beranak budak kecik besar..
alhamdulillah takde hantu..
cuma ada kesan tapak kaki babi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2012 03:45 PM | Show all posts
rdzaccess posted on 20-12-2011 01:04 PM
Di sini kalau nak panas duduk dalam bilik kalau nak sejuk duduk luar..
Waktu musim hujan lagi best. ...

best kan.. natural je..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082154s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list