Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
63366
View
195
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Post time 17-12-2011 05:28 PM | Show all posts
Saya pernah terdengar satu suara sewaktu di Shahzan Inn.
Masa tu saya tengah main laptop. Line pula tak berapa elok.. jadi saya pun bukalah pintu balkoni sikit.
Masa jam dah pukul 12 mlm, saya terfikir baik tutup pintu tu sebab dah lewat malam sangat kan.. Tak lama lepas tu, terdengar la satu suara.
Tapi saya tak pasti suara apa tu. Bunyinya macam 'uuuuuuuuuuuuu'. Agak lama jugalah bunyinya. Saya pun terus la kejut adik saya
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2011 02:22 AM | Show all posts
bunyi burung tu..............
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2011 02:50 AM | Show all posts
oooh...tu mungkin bunyi burung hantu...mmg mlm2 ada seko selalu ada kat area tu mlm2...

kadang boleh nampak dari roundabout dia bertenggek kat tiang lampu jalan bawah Shahzan Inn dekat depan kedai cenderahati area depan padang golf....
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 12:29 AM | Show all posts
Post Last Edit by AlienGurlz at 19-12-2011 00:32

Reply 23# Acong
Reply 24# yellownia



Oh, yeke.. Saya tak tahu pula bunyi burung hantu itu sebegitu..
Akhirnya terungkai juga misteri suara tersebut.. Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 02:15 AM | Show all posts
Aku pernah tinggal di Fraser's Hill selama 6 bulan.
Cerita seram memang ada. Tapi taklah sadis.
Satu peristiwa terdapat di bungalow.Di mana waktu malamnya terlihat titisan darah dari ruang tengah menghala naik ke atas melalui tangga.
Jadi management tutup pada waktu malam.Pelanggan tidak di benarkan bermalam.

Lelain tak der lah pulak walaupun aku selalu merayau di sekitar kawasan pada waktu malam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 02:17 AM | Show all posts
Air terjun dia tuh memang dingin dan agak unik tapi pada  kali terakhir aku pergi dah cetek sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2011 08:52 AM | Show all posts
fraser hill ni sesuai untuk pasangan baru lepas nikah...
24jam pakai kain je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2011 04:47 PM | Show all posts
Saya amek dari online.. 2D 1N RM58 jer.. Murah sangat.. Tapi tu la tak tau condition sana macam mana. Kalau takde baby maybe boleh consider kot. Anyway, kat mana-mana pun memang kena berhati-hati..
Thanks korang for the feedback. At least boleh dirujuk..

Kalau ada experience lagi sila la share yer..
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 05:00 PM | Show all posts
Saya amek dari online.. 2D 1N RM58 jer.. Murah sangat.. Tapi tu la tak tau condition sana macam mana ...
yunz_02 Post at 20-12-2011 16:47


Aku beli 3 voucher, tiada apa-apa syarat tambahan hanya perlu booking awal saja contohnya ianya beli pada bulan oktober 2011 tapi hanya valid dari januari hingga jun 2012. Tapi lain deal lain syaratnya, macam aku dulu Everyday tiada apa syarat kecuali tiada breakfast dan sebagainya. Tapi deal yang baru melalui Everyday juga dalam rm120++ siap ada breakfast, 1 jam trekking dan 1 jam basikal, sangat-sangat berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 05:14 PM | Show all posts
takde pape la...jgn risau...pegi dgn niat nak berehat...bukan niat nak bermaksiat..
insyaallah takkan ada benda2 tu sumer... kalau aderpun takyah takut...patutnya benda2 tu yg takutkan kita...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 09:04 PM | Show all posts
Di sini kalau nak panas duduk dalam bilik kalau nak sejuk duduk luar..
Waktu musim hujan lagi best....sejuk giler pabila larut malam...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2011 11:34 AM | Show all posts
Reply 20# hydrick


   TT tu aper??
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2011 11:36 AM | Show all posts
Reply  hydrick


   TT tu aper??
yunz_02 Post at 21-12-2011 11:34



   tuan tanah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2011 11:49 AM | Show all posts
penah pegi tahun 2003 dan 2010. Alhamdulillah semuanya ok.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2011 11:56 AM | Show all posts
Reply 21# edee_91


   eh seriously??? kalau dah tau tapak perkuburan kenapa bina hotel? sabar jer la.. isk
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2012 12:35 AM | Show all posts
bln 11 hari tu baru1st time naik FH....mungkin sbb baru nak kenal tmpt tu, rase cam x menarik utk naik kali yg ke2...dan seterusnyer.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 11:50 AM | Show all posts
errrrr...sebenarnyeb korang beli voucher percutian murah2 ni kat mane eh?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 11:51 AM | Show all posts
Reply 33# yunz_02
tuan thread..ngeee
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2012 01:14 PM | Show all posts
2 tahun lepas...company dura ada buat projek naiktaraf rumah peranginan di fraser hill ini.  skop kerja ganti floor tiles dan tandas baru... ada seorang pekerja ni berkenan sangat dengan floor tiles asal rumah tersebut dan bawa balik sekeping floor tiles  ke rumah dia di KL untuk kenang-kenangan.  malam tu, pekerja tu bermimpi ada satu lembaga hitam yang minta dikembalikan floor tiles tersebut.  keesokan hari pekerja tu demam panas dan terus hantar floor tiles tu kembali ke stor rumah tu.. sanggup drive kembali dari kl ke fraser hill...  {:4_193:}

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-1-2012 03:53 PM | Show all posts
Reply 38# muteq


   banyak boleh dapat. kat groupon.com, mydeal.com, everyday.com, milkadeal.com.. ok la price dia..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077988s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list