Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
63745
View
196
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Post time 27-1-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akakmasihvogue at 27-1-2017 11:29 PM

akak pun ader pengalaman masa pi rombongan sekolah ke fraser hill masa tu tingkatan 2...stay kat umah banglo.macam banglo lama dikelilingi oleh pokok2...masa tu dapat  bilik berkongsi dgn 6 orang..masa tu time maghrib sebelum dinner ader sorang budak cina ni jenis senyap...tetiba dia bukak tingkap  ..tingkap jenis tingkap kayu  yg ada daun tingkap...dia duduk kat ataas tingkap yang mengadap hutan...dan dia gelak mengilai...pass tu semua orang lari keluar termasuk akak...akak pun tak tau aper motif  dia...pada akak dia ni mengada2 atau  maybe attention seeker jer...sebab muka  dia selamba jer pass.tu...masa time tu akak takder laa rasa takut..cuma pelik jer sebab dia ni  jenis low profile..bukan jenis kecoh2...
.tapi selepas 20 tahun terkenangkan peristiwa tu baru akak terfikir mungkin pada ketika tu dia kena rasuk.....
baru nak rasa seram...

Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2017 11:12 AM | Show all posts
pergi bercuti ke fraser hill tak dak pulak kena kacau
syukur........
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2017 03:52 PM | Show all posts
Mlm pertama kat Pine Resort ...akak ipar nampak bayang2 tangan hitam  kat dlm toilet
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasa nak g holiday kat Fraser Hill ler..ada saper pernah stay Banglo Glen? Share experience.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:12 PM | Show all posts
my company ada banglo besar kat Mallaig Bungalow FH.dah lama banglo tu..selalu ajak suami tapi dia kata x usah laa..kalau setakat satu famili..seram katanya..unless ada 3,4 keluarga..so dah berpuluh tahun kije..tak penah merasa ke FH
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 02:10 PM | Show all posts

angker ni... mana2 tempat pun ada.. nasib2 sapa yg kena...
sama lah mcm Kg. Tok Senik Resort... kalau baca dlm blog.. semuanya kisah seram... Ada sorang blogger ni pegi... elok je.. tak kena kacau.. tu lah.. nasib2 lah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru balik dr Fraser Hill cuti baru ni. Ala time puasa x bestnya..mcm kitaorang je sekeluarga Melayu..bazaar Ramadhan xde, kedai Melayu pun tutup..oh ye stay kat Punchak Inn..xde apa yg pelik or luarbiasa..semua ok.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru je naik FH semalam. Kesahnya, aku balik kg spouse kat Raub hujung minggu ni. Pastu dia ajak ride naik FH. Kami gerak 5:30pm. Amik masa 1jam jugak dari pekan Raub. Lepak2 chill, snap photo atas tu dlm 30mins. Time balik tu, ko bygkan redah kiri kanan hutan. Rasa macam tak da penghujungnya dlm pekat senja malam tu. Gigil jugak la aku kat belakang. Terbayang dah stori angker dlm MPS lagi tuh.Aku peluk rapat je dia. Dia lak hati kering, maklumlah anak jati Pahang. Sambil ride tu, dia ajak2 borak bagi aku xpikir takot tu sgt. Alhamdullilah lah, tiada bende pelik berlaku sepanjang perjalanan kami turun senja2 tu. Shukur
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara Cameron, Genting & FH,  aku suka sgt FH.. mlm2 dlm kul 9 sejuk & berkabus. Syok dok bilik hisap rokok smbil tgk pemandangan jalan dr tingkap.. pekena kopi o panas..pas tu tido..
mmg tenang, nyaman.. syok tido.. siang atau malam..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 12:00 PM | Show all posts
sy - fraser hill nih mmg tempat yg sangat biasa kami pergi - dari masa kecik lagi - ms tu kalau mama ayah boring boring kat umah weekend tak de apa nak buat... terus naik keta naik smpi kat Gap - ms tu ada rest house situ.. so melepak la kami kat situ sampai lewat petang... makanan pun sedap dan ms tu tengahari pun nyaman dan tak panas langsung cam skrg nih...

now anak pulak kat kuala kubu bahru, so kalau dah tak tau nak ke mana, kami akan naik la ke FH (now Gap Resthouse tu dah tutup dan terbiar saja - sangat-sangat sayang) lepak picnic kat taman permainan tu - anak anak bawak roller blade so bleh main kat situ...

akhir tahun lps kami sewa stay semalam kat bungalow selangor tu seri berkat... bungalow lama besarr.. memalam buat bbq - dah siap ada bbq pit kat laman tu dgn kerusi meja garden - siap ada lampu limpah so xde lah makan dalam gelap.. mmg seronok makan dalam kenyamanan angin malam... dah abih makan kekenyangan naik bilik yg hujung sekali... bilik punyala besar - suami naik lewat sbb nak borak lagi kat hall ..  alhamdulillah xde apa yg seram langsung pun.. bungalow pun quite well kept - walaupun banyak room for improvement dan upgrading.. sayang kalau tak dibela leklok...


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 05:00 PM | Show all posts
Edited by syahoney at 23-9-2019 05:07 PM

Baru balik dari Fraser's Hill....ni salah satu imej yg sempat rakam. Ai nak keluar g amik gambar extra sikit kat depan2 tu tapi dengan lajunya husband aiolls....masuk gear reverse lepas tu dia ckp "jangan nak ngade"
Pfffffffffffffffft!!!!


Ni salah satu hotel yang kena tinggal..cantik. view mmg superb kalau senja..n tempat ni antara tempat bird watching paling best kat FH
edit_IMG_5699_b.JPG


edit_IMG_5700_b.JPG


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 10:32 AM | Show all posts
najib888 replied at 22-9-2019 04:37 PM
Antara Cameron, Genting & FH,  aku suka sgt FH.. mlm2 dlm kul 9 sejuk & berkabus. Syok dok bilik his ...

Setuju! Suka pegi FH utk berehat sebab suasananya yg tenang & nyaman.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 10:41 AM | Show all posts
syahoney replied at 23-9-2019 05:00 PM
Baru balik dari Fraser's Hill....ni salah satu imej yg sempat rakam. Ai nak keluar g amik gambar ext ...

Agak lama jugak tak naik FH, kat mana tu? Run down hotel ke? cantik tapi nampak suram & sayu suasananya
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuti hari malaysia aritu gi camping kt fraser hill ni..camping ngan anak 3taon..alhamdulillah xde pape bende pelik jd..kera besar ade je nk mencurik makanan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 11:14 AM | Show all posts
ceritaceriti replied at 24-9-2019 11:06 AM
Cuti hari malaysia aritu gi camping kt fraser hill ni..camping ngan anak 3taon..alhamdulillah xde pa ...

Iols pernah kena kejar sekawan kera masa kuar dr kereta nak naik ke apartment kat silverpark. Berterabur lari anak beranak
Kuang asam punya kera, kebuloran la tu mengganas yakmat
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 03:54 PM | Show all posts
hatikudus replied at 24-9-2019 10:41 AM
Agak lama jugak tak naik FH, kat mana tu? Run down hotel ke? cantik tapi nampak suram & sayu suasa ...

aah rundown hotel....memula masuk simpang/sampai kat depan hotel ngat masih beroperasi....sbb tgk rumah tnb tu elok je...alih2 dah kena tinggal rupanya. dari jauh leh  nampak lagi ada gambar2 tergantung kat ruang nak masuk lobi. Tapi serius cantik tempat nih...banyak burung singgah & kawasan depan menghadap pemandangan yg lawa.......tapi sayang dah kena tinggal. Dok tulis "dalam baik pulih" tapi sebenarnya tak pun
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru balik drp FH tadi..stay 1 malam je ..unplanned trip..saja nak release tension drp kesibukan keje d kota..mmg tempat ni sunyi takde aktivity sosial mcm CH atau GH..konsepnya back to nature..aku pakai digi..line mmg kejap ada kejap hilang..best la sebab dapat hirup udara segar dan nyaman..rasa mcm taknak balik tapi apakan daya...tugasan di kota sudah memanggil
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080952s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list