Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
64418
View
196
Reply

Kisah-kisah Misteri Di Fraser's Hill

[Copy link]

Author: yunz_02       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-12-2011 03:06 PM | Show all posts |Read mode
Hi!
Just nak tau kalau ada siapa-siapa experienced kisah seram di hotel silverpark resort, fraser hill. Saya plan nak pegi next year and bawak baby but ada dengar-dengar cerita yg kurang menarik..

Please share yer.. Last edited by Santeira on 20-10-2012 10:30 AM

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 04:26 PM | Show all posts
apa kata awk pegi dulu then share ngn kiter2 kt sini plak....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2011 04:30 PM | Show all posts
pnh smpi fraser hill..tp dh lm sgt,ms skola rendah..
ms tu dok banglo bank **** ..kwsn tu byk banglo milik company2 besar..skang xtau la..
banglo yg kami duduk tu mmg sgt2 besar,ade 8 bilik..walaupun siang ari,keadaan dlm banglo
sgt seram..ade 1 keluarga yg tgl di banglo tu ..diorg ni penjaga banglo tu..anak2 diorg rsnye ade 3@4 org..
perkara2 aneh yg jd kt banglo dan sekitarnye mmg dh jd kebiasaan pd diorg,smpi anak yg kecik pun x kisah kalau keluar sorg tempuh kwsn semak..
ari terakhir sblm kami sekeluarga blk baru la makcik ni cerita mcm2 psl banglo yg kami duduk tu.. bkn banglo tu je,banglo2 kt sekitar tu pun ade kisah tsendiri....
fraser hill waktu sy pegi tu sunyi je (x bz mcm genting @ cameron) ..skang xtau la kalau dh berubah..utk relax mmg sesuai,sbb damai je..tp bile mlm,huh...xyah tunggu mlm,
petang pun dh rs seram sejuk...
baby bape bulan?..jgn bwk kuar mlm la kalau bole bile kt fraser hill tu...
sentiasa bacakan dia ayat-ayat suci,hembuskan ke ubun2..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 03:20 PM | Show all posts
baik g cameron kowt...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 03:30 PM | Show all posts
pernah sekali jer pg ke fraze hill..takde aktiviti sgt nak buat kat sana..sunyi sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 03:45 PM | Show all posts
penah tdo sane tawon 96 @ 97 cam tu laa...
ngan kengkawan, time ct.
sewa 2 appt, satu bebudak pompuan & satu bebudak lelaki
yg bebudak pompuan x der dengo pe2
tp yg bebudak lelaki kt diorang dengo memacam2. x taw laa aper yg diorang dengo
gamaknyer ade diantara diorang yg terlepas ckp kot, sbb tu laa mlm tu diorang dengo mcm2...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 06:34 PM | Show all posts
adik aku penah kije sana sekejap kat resort tu kan..mmg angker la sana
adik aku la kata umah dia duduk kira asrama kot tuk pekerja tu pun angker..
xigt sgt angker yg cemana nnt aku nak tnya adik aku apa yg menakutkan kat sana..sbb dia pun kije sekejap je sebulan dua je kot
tp mmg biasa dengar kat sana cerita2 yg xbest ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 07:14 PM | Show all posts
baru dua minggu lps nona sklrg dduk kat sana  apt. block A2,  takde apa2 pun yg scary...ok jer...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 08:33 PM | Show all posts

bobo pernah nginap kat silverpark ni... dia adalah apartment yang pada pandangan bobo bercampur dengan apartment yang dimiliki pihak lain... in term of service, bobo rasa worst la... time sarapan pagi pun macam huru hara kelam kelibut...

berapa awak bayar satu malam...

bobo stay satu malam... so far tak de mende la... fraser hill ni tak de la sunyi sangat kecuali kawasan2 banglo / rumah rehat yang terpencil kat belakang...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 09:28 PM | Show all posts
Hi!
Just nak tau kalau ada siapa-siapa experienced kisah seram di hotel silverpark resort, fraser h ...
yunz_02 Post at 14-12-2011 15:06


Dalam tahun ni saja aku dah pergi 2 kali menginap hotel yang sama, maklumlah aku beli voucher murah saja melalui online iaitu semalam sekitar rm60. Tiada apa-apa yang menyeramkan di sini, kecuali nyamuk yang banyak saja yang akan menghisap darah kamu sekiranya terlupa menutup tingkap. Tahun depan pun aku ada 2 voucher lagi, 1 voucher murah rm60 semalam dan 1 voucher rm135 siap ada breakfast + dinner + 1 jam jungle trekking dengan pelatih + 1 jam basikal juga di hotel sama Fraser's Silverpark Resort.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 10:47 PM | Show all posts
pernah pegi tahun lepas tapi tak dok kat silverpark. fraser hill ni sgt sunyi berbanding highland2 park yang lain. kebanyakan kawasannya pun sangat gelap pada waktu malam sebab takde lampu jalan. tapi cuacanya boleh tahan sejuk. fraser hill ni biasanya disukai oleh pencinta2 alam sekitar atau backpackers yang suka wat aktiviti macam jungle trekking.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 11:06 PM | Show all posts
Last year tido 1 mlm kat situ, xde apa2 pun. Biasa2 je. Tahun ni dah 2x gi jalan saje. FH ni sgt 'suci'. kalo nak honeymoon mmg best tapi malam byk nyamuk. Beso2 lg.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2011 11:47 PM | Show all posts
naik sampan kat tasik pn sonok. Sejuk jek tp kira jam. X pueh main kat sini. Sunyi jerk x ramai oreng. Nk curi bunga2 kat jalan pn boleh
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 01:54 AM | Show all posts
baru minggu lepas rasa macam nak ke Fraser Hill lepas terlepas simpang nak ke Bukit Tinggi, tapi tak jadi masuk simpang ke Fraser Hill sebab rasa tak sedap hati...terus drive balik kampung
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 02:07 AM | Show all posts
Fraser's hill dulu dgn skrg lain... 2 - 3 thn lepas mmg sunyi... tempat makan pun ada satu tempat jer...kalau duduk 3 - 4 hari mmg org2 kat gerai makan tu boleh kenal dah muka.,

rasanyer kat fraser's hill ni tak de apa2 sgt kot...kata hantu kat mana2 hotel pun ada...

1st time naik fraser 's hill dlm thn 07... pergi time bukan cuti sekolah...so mmg sunyi... sbb 1st time kat sana so kitorg dok servey 2 - 3 tempat nak duduk....siap minta tgk dulu bilik la..dsbnyer.... ada satu apartment tu...3 bilik...masuk2 jer mmg rasa mcm tak sedap...rasa seram sejuk...tak ingat apartment apa...samada silverpark ker pine resort.....cakap kat hb kalau mcm ni gaya nama jer sewa appt 3 bilik...tapi mlm nanti semua berlunggok tido depan tv...hehe... last2 ktorg anak beranak pi duduk kat shahzan in..... time tu mmg tak de org...kitorg satu family dgn group jepun pencen main golf.... so ada satu hari tu sy naik seorg kat bilik...nak ambik barang .... naik jer lift rasa semacam jer.... pastu keluar dari lift berjalan ke bilik..( jauh gak la dari pintu lif tu ke bilik..) rasa mcm sunyi giler...pastu rasa mcm ada yg memerhati....eeeh...time tulis ni pun bole rasa mcm mana seram nyer.....

Tapi....dlm bulan 10 -11 thn ni....kitorg satu famili naik fraser hill dlm 5x dlm tempoh 2 bln tu...sbbnyer ikut hb birding..(photograph burung)... 1st  tu duduk shahzan inn.... tapi kali ni rasa mcm ok jer pulak... 2nd time dok puncak inn..(hotel baru...cantik lagi..)...pun ok...dan yg seterusnyer ktorg dok kat Jelai resort....sbbnyer kat Jelai Resort ni ktorg dapat discount sket...hehe...so dapat la kitorg dok berhari2 lamanyer sekali trip....dan antara special kat Jelai resort ni pagi2 bukak jer mata dah nampak mcm jenis burung cantik2 pelik2...siap bole makan kat tangan lagi sungguhpun burung liar....hehe...plus yg my hb paling suka mlm2 bole karok sampai kul 2 - 3 pagi dgn budak2 hotel tu...hehe.. mmg enjoy and sporting..

So far tak de apa2 rasa seram dah...hehe..(mungkin dah kenal kot...hehe) kitorg siap berjalan kaki kat area banglow2 lama.... alhamdulillah ok jer kitorg turun naik bukit...

kat fraser's hill mmg tak banyak activiti.... sbb tempat tu mmg utk relex...tak mo buat apa2 activiti melain kan melayan perasaan dan utk jauh kan diri dari org ramai dan hiruk pikuk bandar...

nak kata Cameron Highland ok...tak gak.....mmmm kat hotel baru kat tepi jalan...tak ingat la apa nama hotel tu...tapi mmg hotel 3 star tepi jalan ms tu dlm thn 2009...satu mlm tu sy dgn hb kuar minum berdua...budak2 dgn baby , 4-5 bln (tido ) tinggal kat bilik....tak sampai lagi kat kedai kopi anak yg besar tu dah call kata adik nangis...mmg dlm hp pun bole dengar dia menagis kuat....patah balik kat hotel....kat parking lagi dah bole dengar baby menangis.... mmg teruk gila nangis nyer...teresak2 terpekik2...mcm kene picit2....esok pagi kitorg check out tgk2 kat sebelah hotel tu ada kuil hindu...mmmm apa lagi...terus black list la nak dok kat situ kalau kat cameron...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 09:39 AM | Show all posts
silver park x penah duduk. tp penah duduk kat the pines resort 3thn lps. pegi ari biasa, so x ramei org. rasanye kami n satu famili chinese jek yg menginap kt blok tu. sy berdua je, so nk sewa blk je la. tp diorg bg umah yg 3 blk dgn 2blk tu diorg kunci katanye. tp x kunci pun. bole jek we all bukak tgk2. view dr master bedroom mmg cantek giler.ada sliding door smbung ke beranda. dgn angin2 nyaman nyer.pehh.. mmg besh la. tp mlm2, sgt sunyi n dah start seram2. x berani bukak sliding door dah. mlm2, belum tdo lg dah kena kaco. siap ada ketuk2 pintu umah. bila bukak xde sape. then ada bunyi mcm2 kt hall. ketuk2 sliding la.. then nk tdo, rasa mcm dah tutup tv, tp terjaga nk g toilet tgk tv terbukak. cadangnye duduk 2 mlm kt situ. tp esok pg2 dah cabutttt.. nasib bole claim duit blk.
so my pendapat, bkt fraser mmg sesuai utk rehat2kan minda. mmg xde aktvti sgt pun bole buat kt situ. hutan jek suma. tp kalo nk pegi tu, pegi la ramei2. kurg la sket rasa angker nyerr..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 01:07 PM | Show all posts
sy pernah stay kat sana 3h 2mlm

ok jer... alhamdulillah... x dr apa2

suasana mgg sunyi tp mendamaikn
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 03:29 PM | Show all posts
apa kata awk pegi dulu then share ngn kiter2 kt sini plak....
melia_star Post at 14-12-2011 16:26


stujuuuuuuuuuuuu.................................... ala...kengkadang menda2 camni ble nk tgk xde..ble x espect bru di muncol...lg pn kalu kadang2 kte x perasan pn melainkan ble da lepas bru tepikir..ek..bkn smalam mase kua blek tu....jeng..jeng..jeng...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 03:53 PM | Show all posts
kadang2 takde menda tapi perasaan kita kuat sangat sebab asek teringat2 n terpikir...  tu yang takde menda jadik ada menda...

banyakkan baca ayat suci al-quran...  insya Allah...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2011 06:01 PM | Show all posts
tu bukan tpt pembunuhan ker TT????
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092868s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list