Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10417
View
55
Reply

Bersara di US

[Copy link]

Author: elroy@rovers       Show all posts   Read mode

Post time 4-2-2013 11:47 AM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 11:41 AM
salam bro, 23hb sy brangkat , kira jadilah,,
u bila nk migrate?

23 feb ni eh?
wah best tu..
haha

sy tak migrate mana2 kot..rasanya sini je lah..haha

emm.
pasal tu.. no komen..

btw, bleh share tak plan nak migrate ni..
cm menarik..

- family pun ikut sama lah eh?
- anak2 still blaja or sume dah abes study?
- kerja cmne..dah ada ke?
- feb ni musim apa eh kat nz tu..

hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 11:49 AM | Show all posts
yeepi_33 posted on 4-2-2013 11:47 AM
23 feb ni eh?
wah best tu..
haha

im still single
bujang xde anak xde bini,xde girlfrend lagi,
feb ni still summer,
kje biasa2 jer kat sana

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 11:52 AM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 11:49 AM
im still single
bujang xde anak xde bini,xde girlfrend lagi,
feb ni still summer,

owh..
senang lah cmtu

owh..
summer..
okay gak ar..lau datang2 tengah winter..cam susah gak..haha

owh..
okay la tu..janji ada keje..ada duit..

so..sekarang ni masih keje or dah resign and menikmati malaysia seblum fly?
haha
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 11:59 AM | Show all posts
yeepi_33 posted on 4-2-2013 11:52 AM
owh..
senang lah cmtu


summer..
okay gak ar..lau datang2 tengah winter..cam susah gak..haha
winter mmg agak pyh sikit,, power bill jd mahal, sbb bnyak guna utk heating,,

so..sekarang ni masih keje or dah resign and menikmati malaysia seblum fly?
haha
sy kje sndiri yunk, xterikat dgn mne2 org

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:05 PM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 11:59 AM
summer..
okay gak ar..lau datang2 tengah winter..cam susah gak..haha
winter mmg agak pyh sikit ...

owh..
emm..
nape nak migrate..?
just sb politik tu je ke..ke....ada'cite' lain? he he he
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:07 PM | Show all posts
yeepi_33 posted on 4-2-2013 12:05 PM
owh..
emm..
nape nak migrate..?

bnyak sbb yunk,,

living cost
environment
civic minded
bnyak lagi.,.
scenery
xde crime

susah nk explain disini,,
cuba u jgk board NZ, u akan taw

new zealander, kiwi not like asian people,, there are very honest, frendly and respect each others

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:11 PM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 12:07 PM
bnyak sbb yunk,,

living cost

emm..
baru je lepak2 bod ni..
nt yeep baca bod nz tu..

owh..
sb2 tu ke..
igt kan membawa hati ke..


err..
yunk,,
motip dari ''bro'' bertukar ''yunk'' plak ni..
hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:12 PM | Show all posts
yeepi_33 posted on 4-2-2013 12:11 PM
emm..
baru je lepak2 bod ni..
nt yeep baca bod nz tu..

silap, type,,

membawa diri tetap mbawa diri

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:14 PM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 12:12 PM
silap, type,,

membawa diri tetap mbawa diri

bawa diri ngn bawa hati tak sama..

haha..
nway, yeep wish all the best tuk ahmad

semoga dipermudahkan segala urusan
sihat2 saja
dan bergembira di nz nnt

nt dah sampai sana,..
sila update kay..
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 12:15 PM | Show all posts
yeepi_33 posted on 4-2-2013 12:14 PM
bawa diri ngn bawa hati tak sama..

haha..

tq






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2013 04:54 PM | Show all posts
yeepi_33 posted on 4-2-2013 11:44 AM
waalaikummussalam wbt

hai elroy@rovers

salam yeepi.

saya dah nak sampai umur bersara (yang lama bukan yang baru) tapi kalau di suruh sambung, besar kemungkinan tak hendak. dah letih bekerja. tapi isteri kerja gomen mungkin nak sampai habis, lagi 8-10 years. jadi somewhere in between lah kot kalau nak migrate pun. sementara tu, saya ingat nak mengembara atau backpacking je.
lagi pun, process nak dapat green card walau pun ada sponsor lama jugak. nak kena apply dari sekarang lah.
anak sorang dah kahwin dan duduk di ostolia. sorang masih di u. lagi dua masih di sek. men. kalau migrate pun, diaorang ni kena habis belajar kat sini dulu lah lepas tu baru boleh join. tuition university kat sana mahal.
rumah kat sini maintain kot. untuk balik atau anak2 duduk. balik setahun atau dua tahun sekali tu should be ok and affordable. kena pandai2 budget lah.
Last edited by elroy@rovers on 4-2-2013 04:56 PM

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2013 04:59 PM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 12:07 PM
bnyak sbb yunk,,

living cost

salam bro.
my sentiments, exactly.
so jadi juga you pindah.
best wishes.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 05:00 PM | Show all posts
elroy@rovers posted on 4-2-2013 04:59 PM
salam bro.
my sentiments, exactly.
so jadi juga you pindah.

offcorse lh,, visa semua dh aprove, tiket semua dh ada,

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2013 05:12 PM | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 05:00 PM
offcorse lh,, visa semua dh aprove, tiket semua dh ada,

visa jenis apa? skilled migrant ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 05:26 PM | Show all posts
elroy@rovers posted on 4-2-2013 04:54 PM
salam yeepi.

saya dah nak sampai umur bersara (yang lama bukan yang baru) tapi kalau di suruh s ...

owh
nnt anak2 yg abes sekolah tu pun akan further study kat us gak ke..or dorg prefer kat malaysia..

hehe
nt spend old times ngn wife kat sana lah ye
jalan2 kat park..
hehe..

yeep tak penah ag pergi sana..xleh nak imagine..just tengok apa yang kat tv

harap en.elroy ngn family bleh adapt ngn life n cuaca kat sana..
hehe..

all the best..
nt lau rajin..update lah kat sini..



Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 06:17 PM | Show all posts
elroy@rovers posted on 4-2-2013 05:12 PM
visa jenis apa? skilled migrant ke?

work visa.
nti dh duk sana ada lgi cara2 utk apply PR
sbgmana yg diketahui umum lembu dan biri2 adalah populasi yg terbanyak di nz, jd gomen dia alu2kan pelancung utk migrate,

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
AHMADVW posted on 4-2-2013 11:41 AM
salam bro, 23hb sy brangkat , kira jadilah,,
u bila nk migrate?


Hi macam mana life kt nz
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 06:22 PM | Show all posts
arianakhalid posted on 15-7-2013 06:19 PM
Hi macam mana life kt nz

OK GOOD HERE

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 06:39 PM | Show all posts
AHMADVW posted on 15-7-2013 06:22 PM
OK GOOD HERE

eh nak tanya ni..
kat sana senang tak nak dapat kerja

saya plan nak sambung study sana
kalau husband ikut sekali, senang ke nak dpt kerja full time.
skg dia kerja QS kat oil n gas company...

saya ada sorang anak 4 tahun...macam mana dengan education anak kat sana

thank you in advance jika sudi berkongsi


Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 06:47 PM | Show all posts
arianakhalid posted on 15-7-2013 06:39 PM
eh nak tanya ni..
kat sana senang tak nak dapat kerja

sng if ur background is profesional.

educatian for kids is very good compared to malaysia

u boleh bca immi nz for more info

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080762s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list