CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2515|Reply: 9

Pinjaman Peribadi

[Copy link]
Post time 20-9-2012 11:43 AM | Show all posts |Read mode
aku nak tanye la. Kalo seseoarang tuh da blacklist dengan bank dia langsung tak boleh buat pinjaman dekat bank lain ker?

aku penah buat pinjaman pendidikan dekat 1 bank ni mase aku tengah study. Lepas tuh aku berhenti sebab masalah peribadi aku. Sekarang ni financial aku kire da ok la. aku ingat aku nak buat pinjaman peribadi untuk overlap loan lama tuh. cume sekarang aku risau kalo tak ade bank yang boleh lulus kan aku sebagai peminjam. siapa-siapa dekat sini yang boleh kasi nasihat kat aku ni?

Loan aku dulu dlm 10k. now aku rase da 15k kot.. uhuhuh.. basic gaji aku 2k++ tak masuk OT (overtime).

thanks in advance la yer. Harap-harap ader yang sudi membantu aku
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2012 12:33 PM | Show all posts
bank mungkin susah sebb dah blacklist CCRIS...try koperasi....ko keje swasta or gomen?

p/s: macam salah board je soalan TT ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 01:08 PM | Show all posts
salah bod nih...hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2012 02:05 PM | Show all posts
salah board eh? hahaha.. aku pun tak tau mana nak mengadu sebernya.. tuh yang click masalah peribadi ni. ehehhe.. masalahnye.. aku bukan keje goverment. aku under swasta.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2012 02:06 PM | Show all posts
none88 posted on 20-9-2012 01:08 PM
salah bod nih...hehe

adoi.. salah ker? mna nak cari board betul ni.. ok la sorry salah rumah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2012 02:07 PM | Show all posts
how to delete this board la.. haiyoohh.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 03:43 PM | Show all posts
memang dah confirm blacklist ke?..
dah penah cuba submit borang loan dekat mana2 bank?..
yan penting cuba dulu....jangan main aku rasa...aku rasa...
company ko tu kukuh ke tak....
bank ni bukan semua private company yang dieorang berani bagi loan..
dieorang kena tengok jugak company apa dan kemampuan ko untuk bayar balik....
kalau confirm ko memang dah tak bole buat loan,terpaksa la guna nama orang lain...
adik beradik or sedara mara...
tapi yang tu pn masalah gaks,bukan senang orang nak bagi pinjam nama...ko kena buat cagaran la kat mereka or black n white...
yang penting ko cuba dulu tanya dekat bank ok....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2012 03:46 PM | Show all posts
kaki_palsu posted on 20-9-2012 02:06 PM
adoi.. salah ker? mna nak cari board betul ni.. ok la sorry salah rumah.

rasanya kat informasi..aduan dan pendapat...biasa tgk duk tanya2 kat situ la...
ape2 tuk kepastian tanya la moMOD..hehe...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 20-9-2012 04:45 PM | Show all posts
adieqchomelz posted on 20-9-2012 03:43 PM
memang dah confirm blacklist ke?..
dah penah cuba submit borang loan dekat mana2 bank?..
yan penti ...

ok Thanks for advice.

so far company aku memang kukuh Sebab aku kerja under company BERHAD.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-9-2012 04:45 PM | Show all posts
none88 posted on 20-9-2012 03:46 PM
rasanya kat informasi..aduan dan pendapat...biasa tgk duk tanya2 kat situ la...
ape2 tuk kepastia ...

terima kasih..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 03:05 AM GMT+8 , Processed in 0.086994 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list