Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66228
View
497
Reply

ISTERI TAK FAHAM MASALAH AKU..STRESSS!!

[Copy link]

Author: rafiz28       Show all posts   Read mode

Post time 13-8-2012 08:40 PM | Show all posts
u dah ada point untuk kawen lagi satu.. tahniah!
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 09:28 PM | Show all posts
pisangtanduk posted on 13-8-2012 06:40 AM
u dah ada point untuk kawen lagi satu.. tahniah!

or u bakal jadi duda tidak lama lagi tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 12:37 AM | Show all posts
tu la keje mlm lagi.
baik ko cari keje lain.
sori la aku skeptical skit ngan org2 mlm ni.
ko jangan ckp ko jual lipit lipat sd2 tu dah la............................
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 12:46 AM | Show all posts
Bertabahlah uols..maybe bole tambah cawangan satu lg kalau bini mtk cerai,lari dgn jejanz lain yg lebih caring atau menjadi duda terhangat...ntah2 jd duda yg membosankan...kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 01:21 AM | Show all posts
pisangtanduk posted on 13-8-2012 08:40 PM
u dah ada point untuk kawen lagi satu.. tahniah!

xboleh blah  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 01:22 AM | Show all posts
faraway1 posted on 13-8-2012 09:28 PM
or u bakal jadi duda tidak lama lagi tahniah

isk isk isk  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 01:24 AM | Show all posts
rose_liz posted on 14-8-2012 12:37 AM
tu la keje mlm lagi.
baik ko cari keje lain.
sori la aku skeptical skit ngan org2 mlm ni.

acai berry la syok  
kalau jual mende2 tu bersiaran dari umah je boleh buat keje kot jah
xpyh le bersusah payah ngadap sampai ke malam

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 01:29 AM | Show all posts
auntieagony posted on 13-8-2012 06:45 AM
Hahaha.... setahun cuma 2 kali ikut isteri beli groceries.... Walaupun Giant tu sebelah rumah pu ...

yelah..aku mmg suami yg teruk, dia pun dah xpernah nk soh aku ikut dia pergi, aku pun jejak kaki kt tmpt2 mcm tue setahun sekali je kot, cuba dia ajak..mesti aku pergi..aku kdg2 fikir dia fhm aku penat kot..sbb tue aku xkisah..alahai isteriku..yelah aku setuju gak, aku selalu baca buku2 motivasi jer..xpernah beli atau xpernah ada pun buku psl rumatgga nie, sbb pada aku kawin nie, asal cukup mkn,pakai,batiniah,zahir, xpernah pukul2 dia dah okey kot, kdg2 aku balik kerja aku tgok rumah bersih gila, lantai clean habis, smpai baju2 dlm almari dia susun cantik2, aku faham dia tgh bengang..tapi tuelah..aku mmg teruk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 01:36 AM | Show all posts
poison_paradise posted on 13-8-2012 08:45 AM
byk tak ko bg bini ko duit utk shopping?or ada ko sekat dr segi kewangan..kalau cukup..maybe kurg  ...

nak kata bagi xcukup aku rasa aku bagi lebih dah, kdg2 aku yg xcukup kena mintak dia pulak, siap dia ambil sendiri dlm mybank2u,ambil dlm wallet,beli benda tak pape gatjet2 lah, pastu tersadai je aku tgok..yg aku pelik tue susah nk faham perempuan ni..dia xpuas ati xnak ckp jelas2, just bagi hint2 je,contohnya, dia pun peminat forum nie, aku tahu benda nie sbb aku pernah tgok dia baca pastu dia bagitau aku, ha..tgok nie, sok2 ayg jadi mcm nie (kdg2 aku aser forum nie mcm pengaruh dia jugak bila baca byk sgt mslh org,betul ke kan?), bila aku pun riki2 aku pun ada jugak baca, tapi just utk hiburan semata ajelah, tue pun xselalu.. aku lelaki mana ambil kisah sgt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 01:42 AM | Show all posts
chaintea posted on 13-8-2012 09:50 AM
bro
org pompuan sgt amik berat ttg benda2 kecik nih
besday..annivesary..

terima kasih, aku ada jugak tanya ustad mcmana nak buat kat bini aku nie, dia pun adalah bagi aku ayat2(surah) tok pelembut hati, aku pun ada ceritalah sikit mslh nie kat mak mertua aku, mak mertua aku pun ada ckp, bini aku selalu call mak mertua aku msa aku xada, cerita dia tensen sampai nak terjun dari bagunan umh aku nie tapi mak mertua aku nie xtau nk ckp macamana kat aku, just boleh nasihat jelah dua2..cuma katanya jgnlah sampai bercerai berai..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 01:51 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 14-8-2012 01:29 AM
yelah..aku mmg suami yg teruk, dia pun dah xpernah nk soh aku ikut dia pergi, aku pun jejak kaki k ...

Selamat pagi Rafiz, baru balik drp sesi MLM ker?

That's a good start bila Rafiz mengaku bhw u adalah suami yg teruk... So it couldn't get any worse but can just get better.

Kalau Rafiz dah selalu baca buku2 motivasi, tak payah ler auntie nak menaikkan semangat Rafiz yg dah agak lemah tu... Hahaha... Joke jer....

Well, managing a marriage is just like managing a MLM bizness except u can't ML to your bizness, u can just love it till death, that's what u r doing rite now... If you practise all the concepts in MLM in your marriage, insyallah, you can turn your marriage around... Objective, focus, time management, communication skills, work hard, work smart, consistency, follow up, & blah..blah...blah... Sorry I'm never into MLM, so auntie merapik meraban jer pasal concept MLM ni.....

Kalaulah Rafiz peruntukkan 20% sahaja pun tenaga dan usaha ke arah perkahwinan Rafiz dan sebyk 80% lagi ke atas MLM, auntie percaya perkahwinan Rafiz masih boleh diselamatkan. Kira2 macam Pareto Law ler....

Cuba list down apa2 perubahan yg akan Rafiz lakukan utk membaikpulih situasi dgn isteri... Cadangan2 auntie...
- Memperuntukkan sehari dlm seminggu utk bersama2 isteri - gi jln2 ker atau gi bersantai dan bukannya zzzzz jer...
- Menghantar sms sekurang2nya sekali sehari.
- Menolong isteri di rumah, contoh jika isteri basuh baju, u tolong sidaikan atau lipatkan... Contoh jer...
- Sekurang2 makan malam bersama isteri mungkin 2/3 kali seminggu.
- Pergi groceries marketing 2 minggu sekali dgnnya.
- Tengok wayang sebulan sekali....

Buatler action plan mcm Rafiz buat utk bisnes MLM you.... Byk benda yg u praktikkan di bisnes boleh diaplikasikan di dlm rumahtangga... If you prosper in your bizness, u can even do much better in your marriage....

Last but not least, put your ego aside and seek forgiveness from your wife... Tunjukkan Rafiz betul2 nakkan perkahwinan ini berjaya... Or else adios amigos...

U got a lot to catch up with your husbandry skills.... Good luck to you....

Semoga Ramadhan ni memberi memori indah kpd isteri Rafiz...






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 01:54 AM | Show all posts
addamnor posted on 13-8-2012 11:32 AM
I think you have done more compared to me.. Aku besday bini tak wish, anniversary aku igt tapi aku ...

ko berapa lama kawin? jgn weh, jadikan contoh kes aku nie, aku pun dulu buat mcm tue, xwish, xkisah, kdg2 balik dia cepat2 panaskan lauk bagai,aku pulak tido terus, msk benda yg aku suka, aku mkn sikit je, sbb dlm otak aku, jap g aku nk mkn dgn kwn2, family dia dtg aku kdg2 xbalik, yg aku ingt aku bwk diorg pg mkn kt luar awal bln 1 thn lepas, klu family aku dtg plak ksna kmari aku bwk, tpi dia xpernh nk bnding2kan, aku xpernah cuci pinggan aku sendiri, baju main cmpak2 je, yg aku thu bila aku nk g keje, kemeja,suar,stokin aku sume dah siap,tiap kali aku bwk g outstaion, dia ckp nk singgah situ,sni, kdg dah 4,5 kali pergi tmpt yg sma, tapi aku xpernah singgah sbb xada msa , nak balik kl cepat2, bila fikir balik, apalah salahnya kalau aku singgah 30  minit pun jadilah dan ada jugak time dia xsihat atau demam, smpai dia baik demam baru aku tanya nk pergi klinik tak..sampai satu hari tue dia ckp, "yg, kalau one day ayg mati dlm umh nie abg xtahukan,yelah xnak angkat fone" bila ko jadi mcm kes aku, yg bini ko asyik mintak cerai setiap kali tgok muka ko, baru ko akan ingt satu persatu apa ko buat kat dia..huhuhu..sedih2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 01:58 AM | Show all posts
sunakochan posted on 13-8-2012 10:59 AM
TT, maaf sbg sorg isteri sy rasa TT yg bersalah
Dlm Islam, kita berkahwin utk ketenangan dan rsa di ...

hm..skrg pun rasanya dia akan buat benda yg sma mcm ko ckp tue, aku tgok bila aku bagi duit dia tulis, pastu apa benda lagi tah dia tulis dalam buku kecik, aku takut dia nk jadikan bhn bukti kat mahkamah, aku jadi elert gila dgn tidak tanduk dia..xtenteramnya idup aku ni..aku tgh berusahalah nie, semoga aku berjaya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 02:01 AM | Show all posts
suci_rania posted on 13-8-2012 11:40 AM
haaaaaa..rasakan, itu la akibatnya kalau lama sgt memendam rasa, skali keluar hambek kau..
smayang  ...

halal, sbb aku xmenipu org, yang masuk aku usaha nak bantu, tak tahulah kalau jadi haram sbb ramai yg mati sbb xdpt modalkan, sembahyang setakat ni aku masih mampu mengelakkan dari uzur..cuma aku kadang2 lalai dan xbersyukur..tue aku sedar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 02:07 AM | Show all posts
rose_liz posted on 14-8-2012 12:37 AM
tu la keje mlm lagi.
baik ko cari keje lain.
sori la aku skeptical skit ngan org2 mlm ni.

lipid?? kna dpt lipid? bkn bagus ker sistem dan barg kesihatan dia pun not bad jugak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 02:11 AM | Show all posts
poison_paradise posted on 14-8-2012 12:46 AM
Bertabahlah uols..maybe bole tambah cawangan satu lg kalau bini mtk cerai,lari dgn jejanz lain yg le ...

hmm..bini aku dah suruh aku pasang bena letak satu malaysia cari calon bini baru tok aku..hmm..kalau aku terlebih jahat..aku mesti jadikan itu satu cabaran..hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 02:20 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 14-8-2012 02:07 AM
lipid?? kna dpt lipid? bkn bagus ker sistem dan barg kesihatan dia pun not bad jugak..

sistem yg berkiblatkan $$$
kat blog/fb tunjuk pic briefcase penuh dgn $$$
as if hidup ni hanya utk dapatkan $$$
dengan $$$ dapat pi melancong sana sini
dengan $$$ dapat beli rumah/kete besar2
so nak dapatkan $$$ kena la cari prospek ramai2
close case walo dgn cara menipu

ermmm, i guess u're not lipit lipat punya geng kan?

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2012 02:30 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 14-8-2012 01:54 AM
ko berapa lama kawin? jgn weh, jadikan contoh kes aku nie, aku pun dulu buat mcm tue, xwish, xkisa ...

entah lah, aku tak sambut benda2 yang biasa org buat. birthday ke, anniversary ke, valentine ke.. semua tuh tidak memberi apa apa maksud pada aku, and each of my siblings pon tak pernah bother to celebrate it.

i grew up in the very disticntive background compared to others. that's y bini aku kepelikan banyak tentang aku.

i dont mind being labelled as cold or boring, i believe everybody has their own ways of delivering things.. she just needs time to explore how different i am compared to others.. the odds of me.

to me- benda2 yang bini aku duk celebrate tuh semuanya boring.. its too common.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 02:41 AM | Show all posts
auntieagony posted on 14-8-2012 01:51 AM
Selamat pagi Rafiz, baru balik drp sesi MLM ker?

That's a good start bila Rafiz mengaku bhw u a ...

salam ramadhan, i xbalik lagi, lepak kat office jap, mood nak balik tue kena tunggu,
betullah mcm u ckp tue ada satu ayat yg i ingt
"why learn from your own mistakes when you can learn from others"
thats why i admit dgn mistaken yg i dah buat, i duduk dan count sendiri berapa byk mistake yg i dah buat
dan dgr people advices..i terlalu taksub sgt dgn MLM nie kot,
apa yg partner ckp i follow, mejoroti pun dah kawin, bila i lepak dgn mereka, i terfikir jugk g dia mungkin kt rumah tgh marah2,
tapi i xbuat jht..i kerja je..she should to be happy coz i kerja sendiri,
i have made a comitment to myself,strong and i cant find any others words to explain to see my business goals and my future,
for opening up my mind to what i can achieve..
tapi sebnrnya itulah yg salah, bila join benda mcm nie dan xterkawal,
i lost everything yg patut jadi pariorty jadi yg terakhir dlm list,
prospect jadi no 1, bkn senangkan buat MLM nak smpai thp org yg kt atas,
masuk senang, nk kekalkan subhanaAllah,
kena target top prospect,
set appoiment to discuss,interviews prospects to ascertain values,standarts and need,
surveys prospects and correct any problems, build a mutually beneficial partnership..

susah sbnrnya benda yg tak ikut time kita, bila xkerja duit xada..bila ada aset sikit2 kena maintainkan dan byr..
sbb tuelah jdi mcm nie, lagi satu..i terlalu fikirkan org lain..
kdg2 benda yg i dah janji tapi bertahun2 i tak tunai sampai i terlupa,
nampak gayanya..i kena betul2 slowkan benda nie..
dan fikirkan next option..rezeki ada kat mana2..
apa gunanya ada duit, tapi rumahtangga hancur berkecai..

thanks for ur advice..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2012 02:50 AM | Show all posts
addamnor posted on 14-8-2012 02:30 AM
entah lah, aku tak sambut benda2 yang biasa org buat. birthday ke, anniversary ke, valentine ke..  ...

betullah tue, aku dulu pun rsa apa yg bini aku nak semuanya bosan, boring, nk smbut2lah, nk mkn2lah, msa birthday aku dia buat suprise, dari pukul 11 dia soh aku balik, pukul 6 ptg baru aku smpai, tetamu pun dah balik,adik beradik aku pun semuanya kerja keras punya org, enjoi nie no2,tgo wyg pun xada aku rsa, gaduh2 kecik tue biasalah, aku xtaulah nk komen ko mcmana..sbb mcm kes aku, bini aku dah thp benci tgok muka aku terus..mcm ko mybe bini ko faham dan xkisah..hadapi ajalah katanya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.166193s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list