Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66406
View
497
Reply

ISTERI TAK FAHAM MASALAH AKU..STRESSS!!

[Copy link]

Author: rafiz28       Show all posts   Read mode

Post time 12-8-2012 08:28 PM | Show all posts
Aku tak rase wife uols ada affair... Cume die buat2 kasihnyer sudah beralih arah..stil ingin perhatian dr ko..jd masih tidak terlambat utk mu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 09:38 PM | Show all posts
selama bertahun2..like u said ' dia pernah cuba meluahkan' so aku rasa selama 3 thn dia cuba meluahkan, ko buat dek aje.so at the end, dia meletup dan mengamuk2 sbg tanda protes.mungkin dgn cara tu, ko akan bg perhatian pada dia..and its true..skarang baru ko sedar kan.baru terhegeh2 nak ambik hati dia..
senang citer...ajak dia duduk face to face pastu tanya apa dia nak dan bagi peluang dia lepas perasaan dia....ko dengar aje.
iye..mmg ko akan rasa sedih, sakit hati dgn luahan dia tapi at least bagi dia lepaskan apa yg terbuku di hati..

aku faham perasaan wife ko bila mana suara dia tak pernah didengari..cakap elok2, bagitahu elok2 tapi buat dek aje.bila jerit2, time gaduh2 baru nak ambik pot..
mcm tu je kot caranya nak 'ajar' suami yg tak pernah peduli perasaan/jeritan batin isterinya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 09:41 PM | Show all posts
bukan isteri tak paham masalah ko..ko yang tak cuba nak paham masalah isteri ko
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 10:37 PM | Show all posts
rottberry posted on 12-8-2012 07:37 AM
bini ko stress mcm ko gak kot jah
ni stock2 wanita yg nature dia nakkan perhatian 'lebih' dpd somi
...

..uols dh kawen ke blm ni ..
mmg nature sumer pompuan  nakkan perhatian dr en hubb...x kira la betapa independant nye sorg pompuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:01 AM | Show all posts
juju_amin84 posted on 12-8-2012 10:37 PM
..uols dh kawen ke blm ni ..
mmg nature sumer pompuan  nakkan perhatian dr en hubb...x ki ...

anak dah beso pun dik non..korang leh panggil makciks gitu  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:18 AM | Show all posts
asslm semua, baru dapat ada masa nak taip2 nie hukk..okeylah semuanya hentam aku..aku admitlah mmg aku mmg salah gila, dan dia pun ada ckp yang dia sbnrnya tak kisah pun ada aku ke tak, aku dah cuba nak duduk semuka dgn dia, tapi apa aku dapat??? dia baling aku dgn remote astro..so aku rasa buat masa nie aku kena biarkan dulu..mana tahukan dia akan slow sikit dan bolehlah aku ckp baik2 dan berbincang dgn dia..kadang2 aku rasa mcm dia nie dah kena bomoh pun ada, sbb bini aku nie punyalah ramai peminat sblm kawin dlu..yelah sbb dia benci dgt dgn akukn..ugutan2 pun dah mula, dia kata nak keja lepas raya nie dan dia akan mulakan hidup sendiri..xtaulah ugut ke tak..tapi cara dia ckp yang tak pandang aku langsung, ckp sambil tgok cermin dan sikat2 rambut..pada hemat aku..dia mmg serius..hm..dahlah nk raya nie..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:25 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 12-8-2012 11:18 AM
asslm semua, baru dapat ada masa nak taip2 nie hukk..okeylah semuanya hentam aku..aku admitlah mmg a ...

salahkan bomoh
musim pasal dibomohkan kat peribadi board
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:30 AM | Show all posts
aku rasa takut nak balik rumah, bila dia tgok tivi ker, kat dapo ker, takut oo nak tegur dia..sbb aku pernah tgok dia baling mangkuk dan ugut aku nak hiris tgn dia..aku rasa dia dah saiko..hmm...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:30 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 13-8-2012 01:18 AM
asslm semua, baru dapat ada masa nak taip2 nie hukk..okeylah semuanya hentam aku..aku admitlah mmg a ...

cuba ko ajak sembahyang jemaah sama2 kat rumah..lepas abis solat tu bersalam ckp baik2 n try pujuk minta maaf dgn dia...lps solat kan hati tenang sikit...sure dia x baling remote astro kat ko time tu...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:32 AM | Show all posts
PEPPERMAN posted on 11-8-2012 08:48 AM
cuba tanya balik apa dia nak....n just listen to her... tak payah respon

aku dah tanya..dia ckp "ko bkn gilakan? aku dah penah bagitaukan?" haa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:33 AM | Show all posts
silica_SiO2 posted on 11-8-2012 09:55 AM
nape ko tak ajak die join sekali projek MLM ko tuh
bio sama2 bz gitu haa..
bio sama2 paham..

aku xkasi dia kerja bersebab..nanti kalau dua2 kerja umh tgga jadi apa..tapi skrg dia dah nak kerja lepas raya dia kata..tapi lepas tue dia xnak jmpa aku lagi dah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:38 AM | Show all posts
addamnor posted on 11-8-2012 11:28 AM
kau ada curang dengan bini kau tak?

biasanya si bini, kalau laki kaki kerja, tak curang, insya  ...

income aku idoklah besar sgt..tapi okeylah tok hulur kat bank, hutang n poket2 sikit..aku xcurang, xpernah ada org lain..lagi satu aku rasa yg buat dia betul2 xtahan..sbb bila aku balik aku terus tido..kdg2 aku nk lyn dia berckp..tapi masa tue dah pagi..bila lama2 aku perasan yang dia sbnrnya dah tunggu aku balik kerja hari2  smata2 nak beli "masa " aku..aku pernah jugak beli bnda yang aku tahu dia suka..tapi aku tgok dia smpan jer dlm kotak..:@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:44 AM | Show all posts
auntieagony posted on 11-8-2012 11:51 AM
Salam.

Auntie sependapat dgn Faraway... Isteri TT dah terlalu lama memendam perasaan. TT tulis bh ...

hmm..rasanya dlm setahun 2 kali jer pergi shopping brg dapur sma2..yelah giant jln kaki 5 minit, dia boleh pergi sendiri xpayah naik kereta pun, birthday wish, i think benda2 mcm tue xperlu nk present mahal2 cukuplah stkt wish on fone yg kita ingt, just kad birthday je terlupa nak kasi selama 4 bln, sampai 1 sweet day dia kasi kertas A4 lipat dua, dia soh tulis besday dia kt situ, dia kta nk wat kngn2..hmmm..tapi xnmpk pun mcm stress..rasanya org lainpun xstress benda mcm nie, yelah bkn mslh besar pun..kad jer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:48 AM | Show all posts
imma2010 posted on 11-8-2012 12:03 PM
sedihnyer jd istri TT...terase terabai giler...
dahla duk umah je...husband plak xde kat umah manja ...

sbnrnya MLM nie mcm xberapa nk syok ajak wife sekali, sbb xnaklah dia nmpak mcm kita nie jumpa pmpuan ke apa..lagipun kerja dgn wife sekali kan rasa agak terkongkong..mungkin kena ajak dia sekali joinkan..mungkin buat dia rasa diperlukan..lagi satu apa yg i perasan dia mcm stroker sikit, suka belek2 resit2 dlm wallet, dlm kereta..dia maybe jeles..hmmr risau jugaklahkan..even dia xpernah pun tanya dgn siapa keluar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 01:54 AM | Show all posts
MinyakAngin posted on 11-8-2012 01:04 PM
apa la tt... aku faham perasaan dia sbb aku penah duduk dlm keadaan yg sama. bg aku, tt yg tak faham ...

hm..i xadalah abai sgt, apa dia nk i kasi duit then dia beli, cuma masa dia beli i xdgn dia, mcm i selalu outstation sna sni, tpi dia knalah fhm,diapun sihat mkn sedap2 kat rumah, i kerja 12-18 jam sehari, balik opkoslah nk tido, balik dari outstation drive sorg2  penat gilakan, rumahkan tempat rehat, hari minggu keluar jugak pergi tgok mid nite pukul 12 mcm tue even sebulan atau 2 bln sekali..kan ini semua demi msa dpn dia jugak..xfahamlah dgn perempuan nie..nak perhatian cmana..i bkn xcall langsung, ada gak call, sms pun ada gak, tapi kurglah, xkanlah nk kena roger jer kat mana i pergi..alasan dia sbb risau, dia pun boleh finder i kat mana..kan jumpa kat rumah..lainlah awek2 mmglah kena selalu..hehehhe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 02:03 AM | Show all posts
addamnor posted on 12-8-2012 10:43 AM
Mlm bukan income puluh2 riban ke sebulan? Ke tuh semua mitos sahaja suruh org lain join jugak?

MLM yg aku buat nie mmg sgt populer sekarang nie..xtaulah dulu masa memula buat dia kata parttime, skrg nie bila dah lama lebih dari full time, opkoslan nk jaga org bwh pulak,  pastu asyik meeting2, leader2 meeting je kejenya, kat kedai mknlah kt oficelah, bkn skjp2 plak tue, xkan nak blah mcm tue jer, kitakan ada tanggungjwb pda org yg kita bwk masuk..tak taulah pening..xada rasa pun nak tarik org kat forum nie..yang aku pelik tue, org yg buat kerja mcm aku, byk jer yg dah kawin..bini diorg oke jer..xtaulah kalu sebaliknya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2012 02:06 AM | Show all posts
poison_paradise posted on 12-8-2012 07:14 PM
Kenape ye ko bole mkn sama client ko,tp dgn bini ko tak boleh?nape ko boleh spend mase dgn kwn2 tp d ...

bini aku ada kwn2, kwn dia byk yg bujang and hot2..hehehhe, aku mcm kurg percaya, sbb bila aku kawin, bini aku pakai tudung n solehahlah...berjayalah kiranya aku bentuk bini aku tue..bkn aku xnak bwk dia pergi ikut aku, tapi aku rsa selesa bila keluar sendiri..sbb ini kerja bkn fun2..hmm..salah aku kot..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 06:45 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 13-8-2012 01:44 AM
hmm..rasanya dlm setahun 2 kali jer pergi shopping brg dapur sma2..yelah giant jln kaki 5 minit, d ...


Hahaha.... setahun cuma 2 kali ikut isteri beli groceries.... Walaupun Giant tu sebelah rumah pun, tunjuk2 ler sedikit gestures utk meringankan beban isteri... Sekurang2nya bila ikut isteri beli groceries, boleh lah tolong angkat brg2 yg tlh dibelinya.... Musykil, kalau isteri beli sekampit beras - siapa yg angkat brg2 tu, takkan masih jln kaki ke sana? Kang takut lak, isteri terminat kat mamat Bangla atau abg Nepal kat Giant sbb diaorg tolong angkatkan brg2 groceries....

Lupa bagi birthday card kat isteri sampai dia bagi A4 paper utk anda catatkan kenangan.... HAHAHA.... Mmg ler kamu ni kurang prihatin atau takder perasaan! Isteri dah bagi clue "sikit punya obvious" mcm tunjuk gajah depan mata pun takleh nak get the hint.... HAHAHA..... Are u for real? HAHAHA...

Bukan setakat isteri TT yg stress, auntie yg baca pun stress tahap gaban.... Dan serta merta bersyukur.... Walaupun en suamiku kekurangan vitamin R utk Romantik De Amour tetapi amat prihatin ttg diriku ini...

TT, kamu sgt memerlukan banyak pertolongan di dlm isu memahami hati isteri.... TT tak ada adik beradik perempuan ker sehingga tak peka langsung ttg hal2 menjaga hati mereka.... Auntie fikir isteri kamu ini merasakan bhw dia cuma objek utk menyenangkan hidup TT shj sbb TT tak pernah cuba utk menyenangkan hati isteri....

Bagaimana nak berubah ke arah kebaikan? Tengok, lihat dan contohi suami2 yg hidup bahagia spt abang TT, bapa TT, kawan2 karib.... Berbincang dgn mereka bagaimana mereka menjlni kehidupan berumahtangga. Byk membaca buku2 ttg tanggungjawab suami dan bagaimana nak menzahirkan kebahagiaan di dlm rumahtangga.... Belajar2 lah ilmu utk memikat hati isteri dan bukan perempuan lain.... Good luck....







Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 08:22 AM | Show all posts
auntieagony posted on 13-8-2012 06:45 AM
Hahaha.... setahun cuma 2 kali ikut isteri beli groceries.... Walaupun Giant tu sebelah rumah pu ...

setuju!...yg me tak tahan tu bab kertas A4 soh tulis hepi besday!!!warghhhhhh...tahap petala langit ke-7 dia punya hints.......TT dok buattak paham gak......TT yg tak paham binik dia nihhhh

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 08:45 AM | Show all posts
rafiz28 posted on 13-8-2012 02:03 AM
MLM yg aku buat nie mmg sgt populer sekarang nie..xtaulah dulu masa memula buat dia kata parttime, ...

byk tak ko bg bini ko duit utk shopping?or ada ko sekat dr segi kewangan..kalau cukup..maybe kurg kasih syg...hmmmm..aku takut lama2 die bole cintan sama laki org lain yg lebih caring..or sangkut dgn mana2 anak hekan ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.116645s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list