Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66239
View
497
Reply

ISTERI TAK FAHAM MASALAH AKU..STRESSS!!

[Copy link]

Author: rafiz28       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2012 11:18 PM | Show all posts
apa cerr skrg...ntah2 tt dah kawin baru..??
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 11:47 PM | Show all posts
Thanks mod juju_amin for the credits given...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 12:51 AM | Show all posts
kenape setiap kali ade masalah dr newbie asyik ade je tanye "MN sape la ni"...bio la diorg...dah nak cite masalah, diorg create la MN baru...dah org tu cakap baru daftar pon korunk x pecaye...lantak la deme...no issues pon..

utk tt..tu la nak sangat isteri matang kunun...kire ok la ko dah senang2 3 taun dapat isteri yg faham...matang sangat kan...so rasa in la...cer pujuk cakap baik2...entah le org selalu cakap communication tu penting....org moden katekan...org dulu2 isteri sume patuh taat kat somi...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 06:09 AM | Show all posts
Sian bini hang...sunyiii woooo dok rumah sorang sorang tunggu laki..klu laki balik awl takpe..ni tak bgn tido lg laki dh keluar..nk tido pon laki x balik balik lg...abis tu sehari tu nj baut apa? Bkn semua pompuan suka layan mesyuarat tingkap ngn makcik jiran sebelah....

Apa kata uols ambik cuti sat. ?nnt pesan ngn org ofis ke downline jgn call langsung...bwk bini g cuti..pastu suh dia luahkan perasaan time cuti tu..jgn menjawab! Terima je apa die bebelkan..jgn mengungkit yg uols keje utk dia utk family bla bla...diam dan terima dan mintak maaf!!!

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 06:12 AM | Show all posts
Aah..bg je la sheols keje...melangut kt umah sorang sorang bokpee...nk kemas ru,ah pon mcm la umh tu bersepah sbb dok sorang kannn
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:00 AM | Show all posts
Try hantar councelling di Jabatan agama islam...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:03 AM | Show all posts
addamnor posted on 11-8-2012 12:02 PM
jgn lupa beli gelang emas rm 5 riban untuk bini

mamat ni xdak income sebanyak ko diknon  
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:31 AM | Show all posts
mushroomsup posted on 11-8-2012 05:45 PM
keje MLM ke PM ni, bz sampai takde masa langsung...

keje org kita xtau jah. kdg tu dia keje dari umah je, online biz gitu
tapi bz nye kemain lagi
pakcik pm pun sempat tido tau  
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:34 AM | Show all posts
kbyne posted on 12-8-2012 07:00 AM
Try hantar councelling di Jabatan agama islam...

hak ni aku setuju..tapi dua2 kena pi kaunseling sama

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:37 AM | Show all posts
bini ko stress mcm ko gak kot jah
ni stock2 wanita yg nature dia nakkan perhatian 'lebih' dpd somi
nak2 bini ko tu dok umah je, boring gamaknye xde teman nak gaduh2
sekali dia qada' semua gaduh dia, haaa...lagu tu la kot jadinye  
aku perasan yg ko ckp bini ko ni amatlah memahami, xpyh ko cakap sume dia bleh setel punyer
masalahnye ko tu plak memahami bini ko sedalam2nye ke tak?
dia pun dah ungkit berkolah2 semua benda yg dia xpuas hati selama ni kan, keje ko dh senang sebenanye
xdelah ko sangap sgt nak main teka teki bagai dok mikir apelaaaa yg bini ko nak ni ye tak?
ko kena bykkan 'force touch element' dlm misi menawan hati bini ko balik
pompuan yg tgh marah mmg akan menepis apa je pun bentuk pujukan dpd lelaki
tak kira la verbally ke ataupun physically
TAPI!! kalau ko xmudah mengalah, depa surrender gak nanti..lumrah pompuan la ye
so, pepandai ko la nak aplikasi kan camane bentuk force touch yg ko nak cuba
asalkan semua tu tak bertentangan dgn hukum and norma kehidupan kita
tapi kena pandai tgk situasi ye jah, jgn plak time dia sebok libas katana time tu gak la ko nak peluk dia bagai  
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 09:17 AM | Show all posts
tt, aku nasihatkan tt pegi kedai bunga, beli bunga sejambak, dan kalau ada duit lebih beli cincin sebentuk
tt balik rumah, dan bercakaplah dengan dia
dia sebenarnya rindu ada orang yang pujuk rayu dia, manja-manjakan dia
dia rasa she's being taken for granted sbnrnya
bila dia listkan baik buruk ko, sbnrnya dia tengah menimbang
dan tolong, sesibuk mana pun ko
tolong call dan sms dia selalu
sejam tu hantar lah 5-6 sms, dua tiga jam sekali call dia utk 3-4 minit
cuba curi masa, bawak dia jalan-jalan
kalau ko betul sayang bini ko la

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 10:12 AM | Show all posts
baru ko tau tensen skang ni perempuan mmg gutu.. selagi depa bleh sabar..bersabar. tp bila dh tak sabar once dh meletop legu tu la.. TT try la pujuk bini.. romantik2 la skit. bawak g shopping..jejalan.. TT yg kena berubah sebenarnya. jgn gila keja sgt. of course la boring dok umah.. xdak teman... anak pun xda lagi kan? last choice ko bagi ja dia keja... setel..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 10:43 AM | Show all posts
rottberry posted on 12-8-2012 07:03 AM
mamat ni xdak income sebanyak ko diknon

Mlm bukan income puluh2 riban ke sebulan? Ke tuh semua mitos sahaja suruh org lain join jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 05:00 PM | Show all posts
addamnor posted on 12-8-2012 10:43 AM
Mlm bukan income puluh2 riban ke sebulan? Ke tuh semua mitos sahaja suruh org lain join jugak?

aku rasa la jah..sbb makcik borneo kata untung xbyk
produk2 mlm ni baik guna sendiri je, kalau berjual cam dpt penat semata
tapi tgkla mlm mcm mana plak kot
wallahualam

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 06:08 PM | Show all posts
bini ko tension sbb terabai selama 3 taun..bkn sbb ada affair ngan mamat lain..titik!
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:13 PM | Show all posts
aku taksir, TT ni yg ada masalah utk menyeimbangkan kerjaya dgn keluarga..
Dan kenyataan TT ni menggambarkan mentaliti TT dan aku sebagai lelaki bersetuju TT ni mmg patut disembor oleh binik dia..

statement ko bersifat egois, menganggap isteri hanya utk tempat mencelup tote ko....
ko beranggapan ko berhak dilayan seperti raja. Balik rumah semua ada.
Makanan tersiap sedia..

Sedangkan

Bini ko tak diberi kebebasan..

Raja-raja zaman dulu, isteri nak apa, bagi, nak jalan pun diberi..
So, ko kena paham laa..

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:14 PM | Show all posts
Kenape ye ko bole mkn sama client ko,tp dgn bini ko tak boleh?nape ko boleh spend mase dgn kwn2 tp dgn bini tak boleh? Lg satu bini kau ni takde life ke?takde kwn ke nk gi lpk,gi facial,gi shopping...atau duit yg kau bg limited utk die berbuat demikian atau kau kongkong die?........ Da lama sgt terabai kot..anak2 mcm mana?.... Bile suami dah saku pinggirkan  isteri..satu tahap isteri hilang hormat lgsg pd kau... Kalau die dah tak masak, basuh baju kau tu die dah benci sgt kat kau tu...cubelah bwk die gi honeymoon..tanpa babitkan keje kau tu..ni gi holiday tp tgn masih gigih sms dgn kwn keje..bole rosakkan mood....bukan nk ckp bini kau selfish..sekali sekala bglah perhatian pd nye...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:23 PM | Show all posts
addamnor posted on 11-8-2012 12:02 PM
jgn lupa beli gelang emas rm 5 riban untuk bini

harus senyum smpi ketelinga bini... hihi..pakej dgn handbag channel or lv kikiki..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 07:24 PM | Show all posts
rasenyer ade kot pompuan yg masalah lebih kurang sama mcm bini ko luahkan perasaan kat FD dulu ... pompuan siap ada bf sebab bosan laki die gila kerja dan jarang berkomunikasi ... main pun tk best, sebulan sekali pun payah ... dah bercerai dan dah kawin ngan bf jadi 2nd wife ...

bekas MOD FD pun ada yg penah kena tinggal ngan bini sbb gila kerja ...

ko kena buat pilihan ... bagi wife keje bukan solution, bahkan akan meluaskan dunia dia dan kemungkinan jumpa lelaki lain yg lebih caring adalah tinggi ...

pilihan pertama ialah ... korbankan kerja MLM ko dan cari kerja yg normal ... make sure wife ko sedar tentang pengorbanan yg ko buat nih dan spend more time dgn die ... INGAT! ko kerja utk keluarga, bukan kerja hingga korban keluarga ...

pilihan kedua ialah ... teruskan MLM ko, penuhi permintaan wife utk bercerai dan cari wife baru yg boleh jadi patung cendana kat rumah ...

Selamat Maju Jaya ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 08:27 PM | Show all posts
Kekdahnye isteri heols adalah trophy wife... Huwaaaaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088732s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list