Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66241
View
497
Reply

ISTERI TAK FAHAM MASALAH AKU..STRESSS!!

[Copy link]

Author: rafiz28       Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2018 10:46 AM | Show all posts
walaupun masalah TT ni dah lama berlalu... tapi, saje nak komen sikit.

orang laki ni, bila dah wife dia dah takde hati, dah nekad nak blah. dan2 je la eh cakap bini ada scandal lah apa lah.

agak melampau di situ tau. tak semua orang ye nak buat perangai curang2 scandal2 sana sini sebelum bercerai. ahhahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2018 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Isteri anda bosan tiada insan untuk hangout dan sembang-sembang.. manusia perlukan certain amount of human interaction setiap hari utk function properly.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2018 10:30 PM | Show all posts
harap nanti dapat berita gembira dari tt dan ex..good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2018 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru khatam.. tu pun skip2 page. Tak larat nak sakit hati baca post tt ni...

Ya allah seksanya tak dpt perhatian dr suami. Laki aku main game sejam dua pun aku dah mintak perhatian. Lagi pulak anggap tak wish birthday and anniversary tu takde pape.. setakat sms je. Stressnya baca. Birthday kot. Huaaa... dah la suruh gi giant sorang2.

Kalau aku la, aku suh laki aku jela pegi beli sendiri groceries tu dr aku kena gi sorg2.

Tabahlah ya.. ex wife tt memang tabah.

Aku nk bersyukur husband ku 100% opposite tt. Kalau aku kt tmpt ex wife tt, sebulan pun tak tahan. Attention is key!
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Gigih aku membaca walo benang lama. Aku sdri pun dh taun kedua pjj ngn suami. Dia sgt bz. Aku pun kdg bz. Lama2 makin renggang. Sambil baca sambil amik iktibar dr kisah ko. Moga masih ada jodoh ko bersama ex wife. Aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2018 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
rafiz28 replied at 5-9-2018 03:51 PM
Pergh lama dahhh sejarah idup aku tu...org mcm aku ni klu dpt can kawin lgi akn jd superb terbaik  ...

Ahhh sedihnya statement tu..
Mungkin hormon, ataupun habuk masuk mata, tapi bergenang air mata ni..
Ai doakan, bersungguh2 doakan semoga ada jodoh tt kembali kepada ex wife dan both of you akan bahagia bersama..
Ya Allah, kau makbulkan la permintaan ini...aminnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 03:29 PM | Show all posts
dah tu bini ko dah ok ke blum?
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
puterichumel replied at 6-12-2018 03:29 PM
dah tu bini ko dah ok ke blum?

Bkn bini lgi. Dh jdi bekas bini.. Tp TT ni msih lgi syg bekas bini dia.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
PuanNab replied at 6-12-2018 04:29 PM
Bkn bini lgi. Dh jdi bekas bini.. Tp TT ni msih lgi syg bekas bini dia.

Haah ternmpk thread dia yg lain.. dok merempan dgn ex dia..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
puterichumel replied at 6-12-2018 04:39 PM
Haah ternmpk thread dia yg lain.. dok merempan dgn ex dia..

Kesian jgk dgn nasib tt ni... Tp nk buat mcm mna kan.. Pmpn kalau dh trauma atau tawar hti, mmg dia akan rsa numb je dgn pujukan atau apa2 harapan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
PuanNab replied at 6-12-2018 04:48 PM
Kesian jgk dgn nasib tt ni... Tp nk buat mcm mna kan.. Pmpn kalau dh trauma atau tawar hti, mmg di ...

Betul kalo sy move on je la. Open new heart to other girls n jgn ulangi kesilapan sama.. mana tau dpt lg terbaik
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
puterichumel replied at 6-12-2018 04:58 PM
Betul kalo sy move on je la. Open new heart to other girls n jgn ulangi kesilapan sama.. mana tau  ...

Tt ni dh nyesal sgt. Kesian jgk... Tp klw kena org yg suka kecam, msti tt kna smash gila talak. Hmm alam perkahwinan ni mcm2 benda pelik. Utk jdi baik cuma 1 je jwpn dia, dgn jln solat dan sbar. Wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2019 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread lama tp akak nak cakap je..
You deserve this, tt!
Dan akak harap ex tt berjumpa dgn orang yg lebih menghargai kewujudan dia dlm rumahtangga & dikurniakan anak2 yg bijak.
Kalau akak di tempat ex tt, akak mmg akan tertutup terus hati utk tt. Husband akak pun workaholic. First 5 years was difficult for me to accept it. Bukan senang. That one I can tell you. Tp dia akan tinggalkan semua masalah kerja di pagar rumah. Kalau sambung buat kerja, akak akan duduk sama2 dgn dia dan belajar apa kerja2 yg dia kena buat tu. Samalah juga dgn pekerjaan akak masa tu. Dia akan tolong akak dgn ABM ke, tlg typekan soalan ke, dll. The sharing ,passion & communication tu sgt penting. Tp bukan bermakna kami x pernah ada masalah besar. Pernah akak nak bercerai dan syarat dia satu je.. Anak2 dgn dia dan jgn cari sebab dia akan pergi jauh dgn anak2. Dia mmg sgt close dgn anak2. Mungkin sebab akak tegas sangat kot.. Tp, masalah selesai bila kami sentiasa berkomunikasi. Dan dia pun hadapi masalah x tentu arah dlm masa tegang tu. Sampai superior dia pun perasan & give him some time to solve whatever the problem is. Tp the effort to make the marriage beautiful, sweet, longing for each other mcm sebelum kahwin tu yg bawa kami ke saat ni.. 26 years and counting.. Alhamdulillah.
Keep on showering each other with love.. Bak kata melayu, cinta kena disiram, dibaja. Barulah segar, berseri & sangat bermakna.

Tt, if ever you find the person to be with you in a marriage, make her your top priority. Make her feel wanted & loved. Care for her. Always long for her and never shut her out like you did before.

Good luck and may you find  your happiness soon.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 10:54 AM | Show all posts
singajantan replied at 11-8-2012 01:43 PM
bai aku rasa macam orang lain cakap bini ko stress... lagi laa kalau tak da anak... patut ko ajak jo ...

Betul2.. bawak dia keje bisnes sekali...baru enjoy. banyak je aku tengok mat2 kaki bisnes bawak bini dia sekali jadi ekor.. mcm seronok tengok diaorang.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 11:22 AM | Show all posts
Haha dia orag dah cerai ke...haha.. elaoklah
bagi aku TT ni bodow orangnya haha
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2019 10:57 AM | Show all posts
udoh dok umah je 3 tahun.. memang lambat laun letup.  kalau dia keje ke, buat online bisness ke, maybe lain sikit la kot. laki salu takde masa utk bini pun boleh buat bini letup jugak. kena balance la, wanita ni suka dibelai2
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap jd pengajaran untuk tt.. benda dah lps, buka buku baru dan move on.. skrg rasa x boleh tp once tt bljr buka hati utk terima cinta baru keadaan mungkin berubah.. 6 tahun dah lama sgt utk tunggu..hidup ni singkat sangat utk bersedih..

Kebetulan tgh serabut gak ngan current relationship ttbe bila baca kisah tt rasa sedih plak.. i mcm akak2 kat sini yg ada masalah dgn spouse yg terlalu sibuk sampai rasa terpinggir cuma i belum kawin.. alang2 i meluah supaya ada akak2 yg bole nasihatkan i..tumpang eh tt

I dah 2 tahun ngan my bf.. so far xde masalah besar pun tapi dia jenis yg terlalu workaholic.. kalau time keje tu, mmg focus dia keje je.. jgn harap dia nk msg ke tny kabar ke dah mkn ke belum.. jenis x brp layan small talk.. dating pun x selalu.. dia jenis suka duduk rumah memerap dlm bilik duduk dpn pc..weekend pun kkdg mcm x wujud.. tp nk tido tu dia tetap la akan wish goodnight..i kdg2 tension i ckp la yg i ni mcm perempuan2 normal yg lain.. x perlu hadiah mahal2 or attention 24 jam tp 2,3 kerat msg utk tny kabar pun dah buat i happy tp kadang tu mcm ckp sorang2.. kalau mood dia x baik abis i kena marah balik dikatanya mengada2..

Tp bab lain i mmg xde complaint.. even skrg i rasa dia mmg tick all the boxes.. i x ragu2 kasih sayang dia kat i.. cuma tu la risau, lack of comm & attention ni akan buat i makin jauh hati.. laki ni pd dia simple je, dia dah luahkan dia sayang kita, dia trust kita, dia x control kita so pd dia dah cukup.. effort tu masa awal2 nk secure the relationship je.. once dah stable, camni la jadinya..

So isu nya skrg, i ni belum kawin.. i rasa ni gambaran hidup i yg akan dtg kalau panjang jodoh.. x rasa dia akan berubah.. so nk mntk pendapat, i pentingkan comm & attention.. tp dia buat x kisah.. perlu ke i terus terang & let go je the relationship selagi belum kawin sbb obviously i x happy dgn situasi skrg? Dia x boleh offer apa i nak, dah i nak undur diri.. atau i selfish? Btw, bila i asyik meroyan je kkdg tu sbb kurang perhatian, dia ada gak ckp jgn sampai dia lost confident ngan i..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 10:05 PM | Show all posts
sweetpea911 replied at 11-9-2019 05:51 PM
Harap jd pengajaran untuk tt.. benda dah lps, buka buku baru dan move on.. skrg rasa x boleh tp once ...

Baik awak buka benang baru.. baru dpt fokus mslh awk ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.956148s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list