Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66232
View
497
Reply

ISTERI TAK FAHAM MASALAH AKU..STRESSS!!

[Copy link]

Author: rafiz28       Show all posts   Read mode

Post time 11-8-2012 04:42 PM | Show all posts
  1. aku nie buat MLM, tak dalah byk sgt income, tapi org kata nk byr apa2 tue lepaslah xadalah sengkek sgt, cuma masa tue xada
Copy the Code
kalau buat duit pun biase2 je seperti yg ko katakan, berbaloi ke ko abaikan bini ko tu??
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 04:44 PM | Show all posts
addamnor posted on 11-8-2012 12:02 PM
jgn lupa beli gelang emas rm 5 riban untuk bini

abaikan bini selama 3 tahun..beli gelang emas 5 riban je? kalau aku jadi bini tt aku pandang sepi je gelang emas tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 04:56 PM | Show all posts
sobsob posted on 11-8-2012 04:44 PM
abaikan bini selama 3 tahun..beli gelang emas 5 riban je? kalau aku jadi bini tt aku pandang sepi  ...

eleh pandang sepi konon...

dah bukan laki kau belikan, cuba laki kau beli seutas hari neh, entah2 siap hapload jadi profile picca kat pesbuk
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 05:41 PM | Show all posts
ish kesian kesiaaann...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 05:45 PM | Show all posts
keje MLM ke PM ni, bz sampai takde masa langsung...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 06:05 PM | Show all posts
addamnor posted on 11-8-2012 04:56 PM
eleh pandang sepi konon...

dah bukan laki kau belikan, cuba laki kau beli seutas hari ne ...

aku xde fesbuk..xdapat haplod gambo gelang emas
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 06:07 PM | Show all posts
senyap ja tt, bz MLM ka
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 07:08 PM | Show all posts
best oh tak kije
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 08:21 PM | Show all posts
parah gak TT nie..... harap nanti aku kawen tak jadik macam nie gak...... sbb aku pung giler kerja......
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 08:27 PM | Show all posts
Aku dulu pun ada masalah mcm ni gak tp bukan la dgn hubby tp dgn bf masa tu. Ada sekali tu smp 5 bulan tak contact aku langsung, pas keje dia da settle baru terhegeh2 cari aku balik. Lepas pk pjg, aku tak rasa aku boleh hidup mcm ni kalau ditakdir kan kitorang kahwin. So end of story, aku tinggal kan dia! Padan muka dia!
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:09 PM | Show all posts
aku ckplah selama nie aku kerja, tok dia, family dia, family aku, mcm2 nk kna byr, dia knalah fhm, dia xkeje, aku pnt kerja MLM bukan kerja office, bnda nie ada turun naik, dia bidas balik mmg mcm profesor dgn student lah kiranya..skrg nie keadaan makin rumit sgt

bc blik yg ak bold kan nih...ko x bg dier keje, plak tu ko ungkit psl dier xkeje...mmg le xd maaf bg ko ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:09 PM | Show all posts
sobsob posted on 11-8-2012 06:05 PM
aku xde fesbuk..xdapat haplod gambo gelang emas

cepat create satu.. mana tahu laki kau balik esok tiba tiba .." yang surprise, gelang emas satuh!"

gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:18 PM | Show all posts
juju_amin84 posted on 11-8-2012 07:09 AM
aku ckplah selama nie aku kerja, tok dia, family dia, family aku, mcm2 nk kna byr, dia knalah fhm, d ...

apalah busy sangat, me tenguk abang ipar me, tuan punya syarikat ok aje layan
bini dia, selalu angkut bini dia bagi happy selalu... camnilah rezeki baru berkat..
ni mlm kata tidak seberapa dapat, mungkin sebab duk abaikan bini,
rezeki pun tersekat
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:19 PM | Show all posts
faraway1 posted on 11-8-2012 09:18 PM
apalah busy sangat, me tenguk abang ipar me, tuan punya syarikat ok aje layan
bini dia, selalu an ...

tu ar..pelik btl .....perdana menteri yg bz pun de ms nak jln ngn rosma
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:21 PM | Show all posts
juju_amin84 posted on 11-8-2012 07:19 AM
tu ar..pelik btl .....perdana menteri yg bz pun de ms nak jln ngn rosma

ah ah betul..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:28 PM | Show all posts
lelaki mmg gitulah, ambil mudah...ingat bini tu brg ke apa dok simpan dlm balang kaca ..kasilah bini tu buat apa yg dia suka...tp kennn, lelaki ni kekadang cukup tak senang hati kalu bini asyik resap dari rumah...sms berpoloh2 kali..sedangkan bini gi lepak kat starbuck jah
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:31 PM | Show all posts
MN saper lah ni

bini tt kesunyian, sila cari kan 'kawan' utk dia
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 10:04 PM | Show all posts

MLM apekah yg uolss join tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 10:35 PM | Show all posts
kerja yg busy tu bayaran dia masyuk x?
kalau masyuk, xyah le join MLM tu. weekend mmg masa utk sama2 korg laki bini berehat sama2, bukan sorg rehat sorg kerja. assuming korg xde anak, kalau ada anak nnt boleh meroyan bini sbb dia sorg je kena ngadap anak tu.

kalau x masyuk, cari kerja lain. x berbaloi buat side income yg cukup2 nak bayar bil, sedangkan kerja hakiki ko yg patut boleh cover sume tu. pastu abaikan family.

ataupun full time MLM. pastu setkan satu hari as off day, kalau weekend ko nak guna utk cari prospek.

pompuan ni lembut ati by nature... kalau kena cara pujuk, boleh cair tu. cara ko x betul lagi kot cuba lagi
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 10:36 PM | Show all posts
1 solution: bagi dia keje.. x kira la keje apapun, but let her work.. ko simpan dia kt rumah, otak dia x berkembang, macam2 pikir, tu yg jadik lain macammm.. bagi je dia penuhkan waktu dia tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100888s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list