Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
66385
View
497
Reply

ISTERI TAK FAHAM MASALAH AKU..STRESSS!!

[Copy link]

Author: rafiz28       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-8-2012 07:56 AM | Show all posts |Read mode
asslm dan selamat berpuasa semua..aku dah lama sgt jadi sailen rider kat tread ni, mcm cerita baik yg best, kdg2 xbest, mcm2 kes dlm nie, menunjukkan manusia begitu byk masalah baik kaya ato tak kaya..so far aku xtaulah masalah aku ni besar atau tidak, aku pun xpasti, tapi makin hari, mmg sgt menakutkan utk aku hadapi, aku dah kawin 3 tahun, wife aku byk umur 5 tahun dari aku, mmg kawin dgn wanita yang lebih tua nie cukup hebat, memahami, tahu kehendak dan sgt2 caring, xpayah suruh dia tahu semua benda, xpayah ckp dia dah tahu apa yg aku nak,sbb aku tahu kerja aku mcmana so aku kena cari perempuan yg betul2 faham dgn keadaan aku,aku sendiri pun tak nak kawin dgn wanita sebaya sbb pada aku wanita lebih tua nie lebih matang (mungkin) okey berbalik pada masalah aku, aku nie buat MLM, tak dalah byk sgt income, tapi org kata nk byr apa2 tue lepaslah xadalah sengkek sgt, cuma masa tue xada, contoh mcm hari minggu aku kat office, dari pagi sampai ke pagi, hari biasa plak aku nk relek2, tido,dan mlm pulak keluar jumpa prospek, aku pun faham jugak dia bosan, sbb aku xkasi dia kerja, yelah kalau dia kerja aku rasa agaknya lagi cepatlah pinggan mangkuk silap hari bulan lesung batu naik kat muka aku ni,nak jln2 aku mls sbb aku penatkan, kalau aku bawak dia pergi jln pun sbb aku nk jumpa org luar kwsn, tpi just drop dia kat hotel, lepak sejam dua, pastu aku siap2 nk keluar, nanti pagi baru jumpa dia, benda nie dah mcm rutin selama 3 thn tue, sampailah dia meletoooooppppp!!! time dia meletop nie mmg dia bwk keluar semua satu kolah apa yg dia pendam, aku rfikir balik byk jugak sblm2 nie dia luahkan tapi aku xambil serius, sampai satu thp dia mintak cerai (tang nie aku mmg sedih gila) sampai merayu2 dan melutut2 sbb dia kata dia dah lama sgt sbr dgn aku, tapi opkoslah aku xmungkin lepaskan dia, dan bermulalah penderitaan aku dgn sikap dia yg mula pasif terus dgn aku..

panjang ek cerita aku..okey..start tue, dia dah xnak call aku, sms aku langsung, bila aku sms dia bls,k,ok,hmm atau entah je..bila aku tanye knp nie, dia akan bls, eh dah bertahun2 sms xnak balas, call xnak angkat, kenapa tanya kenapa, aku balik tgok dia xmasak dan xbasuh baju aku, ada ajelah jwpn dia yg menyakitkan hati aku, kdg2 aku tgh tido dia kejut ckp nak keluar,bila tanya nak kemana, dia kata selama nie dia xpernah pun tanya  aku kemana pesal sibuk2, serius aku mmg gila tekanan, ckp dgn aku pun xmanja langsung, siap maki2 aku,jerit2, aku cuba ambil hati dia, balik awal sikit tapi nak tau apa jadi, dia tanya pulak aku pesal aku balik awal,siap suruh aku pergi kerja lagi kalau aku lewat2 pergi kerja, aku call ajak dia mkn kat luar, dia kata mls nak tido, aku rsa dia mcm ada bf baru ke, skandel ke apa, tapi aku tanya sekurity guard rumah aku, dia xpernah pun nampak bini aku turun, ke dia sengaja nak bls dendam, byk lagilah hal2 pulang paku buah keras yang xboleh nak dipulihkan lagi..

baru2 nie, aku ternampak dia dok menulis2, esoknya tue aku curi2 tgok, rupanya dia senaraikan buruk baik aku, aku xterfikirlah sejauh mcm tue, dan mcm2 lagilah dia tulis, aku rasa dia sengaja nk aku curi2 baca, aku pulak gatal mulut nak tanya, mula2 dia xjwb, xsampai 5 minit dia lempar remote tivi, mengamuk mcm org gila, aku ckplah selama nie aku kerja, tok dia, family dia, family aku, mcm2 nk kna byr, dia knalah fhm, dia xkeje, aku pnt kerja MLM bukan kerja office, bnda nie ada turun naik, dia bidas balik mmg mcm profesor dgn student lah kiranya..skrg nie keadaan makin rumit sgt, aku rasa dia dah xsyg aku lagi ke, xnak lagi ke hidup dgn aku nie,mcmana aku cuba nak pujuk aku tgok xada respon, yang lagi perit tue, bila aku lawan balik dgn xcall langsung dan xkisah pasal dia, aku kerja dan buat tak tau, dia pun sama, siap kunci aku kat luar dan xnak bukak pintu..bila marah tanya kenapa xbukak pintu, xkan xdengar pintu dan call, dia jwb apa tau..aku kisah ke?? stress gilalah aku mcm nie, aku syg gila bini aku, pesal dia mcm nie..camana aku nak pulihakn dia supaya dia jadi yang dulu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 08:48 AM | Show all posts
cuba tanya balik apa dia nak....n just listen to her... tak payah respon
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:48 AM | Show all posts
aku x rasa isteri ko ada bf baru or scandal lain...maybe dia hanya sunyi, tertekan sbb suami busy & x memahami kehendak dia...pergi lah bercuti sehari dua & perbaiki hubungan tu balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 09:55 AM | Show all posts
nape ko tak ajak die join sekali projek MLM ko tuh
bio sama2 bz gitu haa..
bio sama2 paham..
die sururumah n tak keje kan??
lg la die boring asik2 duk umah je
duk umah pon bukan ade sesapa pon
ke uols dah ade anak?

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 10:06 AM | Show all posts
me rasa bukan isteri u tak faham masalah u..
me rasa lebih dia sudah lama rasa terabai rasa tidak dipedulikan masa u busy bermlm
so dia dah biasa tak dapat apa apa layanan.. so kaedahnya sudah rasa sebati
tidak diperdulikan oleh suaminya...

kaedahnya terpaksalah u tawan hati dia balik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 10:07 AM | Show all posts
wife TT STRESSSSS selama 3 tahun dah...dia nk TT baya balik 3 tahun tuh!......
sabarnya wife TT smpi 3 tahun bru nk meletup...me rasa nak bagi setel TT kene ngurat dia balik cam masa belum kawen dolu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 11:13 AM | Show all posts
kau macam kongkong hidup die sgt jer....
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 11:28 AM | Show all posts
kau ada curang dengan bini kau tak?

biasanya si bini, kalau laki kaki kerja, tak curang, insya allah di akhir adjustment phase dia akan memilih untuk redho kan saja, ala ala pasrah menerima laki beliau sangat busy bekerja untuk cari pendapatan menampung kesengangan keluarga..


aku harap bini aku tak meletop macam bini kau 3 tahun lagi.. kalau meletop macam ni jugak, aku bukak thread kat cari.com.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 11:51 AM | Show all posts
Salam.

Auntie sependapat dgn Faraway... Isteri TT dah terlalu lama memendam perasaan. TT tulis bhw isteri sgt memahami keadaan TT sebelum ni... Ini menjadikan TT terlalu alpa dan took things for granted... TT ingat dia tak kisah tetapi sebenarnya dia kisah cuma terpaksa bersabar dgn keadaan itu...

Isteri2 mmg inginkan perhatian dan kasihsayang suami walau mcm mana sibuk pun suami, mestilah luangkan sedikit masa utk menguatkan lagi kemesraan hidup berumahtangga. Bayangkan selama 3 thn, isteri TT bersabar dgn "kesibukan" TT... 3 thn @ 1,095 hari.... So bila perasaan dipendam sekian lama, sekali meletup, mmg mcm gunung berapi mencurah2 lava mengalir....

Jika sayangkan perkahwinan ini, duduk berbincang, pujuk dan rayulah isteri tu kembali. Bincang semula bagaimana nak memulihkan keadaan dan apa yg harus TT korbankan utk menggembirakan isteri. Kewangan yg stabil mmg penting tetapi wang bukanlah segala2nya...

Sepanjang 3 thn berkahwin, ada tak membawa isteri bercuti? Ada tak belikan apa2 hadiah, i.e. brg2 yg digemarinya? Ada tak menyambut hari lahirnya? Ada tak TT menyertai aktiviti hobi isteri? Ada tak TT cuba luangkan sekurang2nya sehari dlm seminggu? Ada tak TT bawa isteri pergi makan dan bersantai2? Bila penat balik drp MLM, ada tak sweet gestures spt memberi pelukan atau peck on the cheek atau kiss her, bila TT pulang ATAU TT terus masuk bilik dan zzzzzzz?

Cuba tanya isteri TT, apa yg membuatkan dia rasa terpinggir dan tidak dihargai? Kalau TT tak perasan ttg perasaan terpinggir isteri selama 3 tahun dgnnya, mungkin TT tidak prihatin dgn keadaan rumahtangga sehingga isteri anda MALATOP....

Insyallah di bulan Ramadhan ni, lakukanlah ibadah bersama2 dan renung2kan kembali tanggungjawab suami-isteri dan jalankanlah mengikut kemampuan.... Pohon doa kpd Allah swt dan insyallah, semoga berjaya....

Pesanan penaja - lain kali jgn abaikan isteri tu lagi.... Amin...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 12:02 PM | Show all posts
jgn lupa beli gelang emas rm 5 riban untuk bini
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 12:03 PM | Show all posts
sedihnyer jd istri TT...terase terabai giler...
dahla duk umah je...husband plak xde kat umah manjang...cube TT duk kat tempat die plak...mesti TT pun tension..
kalo ade anak, xdela bosan sgt...

istri TT 2 nakkan perhatian...TT kenela bagikan mase family ngn kerja...memang TT keje yang agak xde mase, tapi skali skala 2 ajakla wife bercuti...kalo cuti 2 jgnla asyik tidur je...borak2la skit ngn istri...biar penat mcm mane pun, sharela cete ngn wife...dengar keluhan istri 2 n sesame solve problem...lagi best, kalo TT ajak wife skali join MLM TT 2...cari rezki sesame...

cam abg ipa den, die jual insurans...pun agak bz gak jupe client n memacm...wife duk umah je...baby lum ade lg...tapi diorang bagi2 keje sesame...wife die pun tolong husband isi borang n memacm r...pastu ade mase, gi bercuti walau sehari...wife TT 2 dah paham sgt ngn TT cume TT je xpaham wife TT 2...

skrg nie TT kene tawan balik hati die...cubela bincang elok2...tanyer ape y sbenanyer wife nak...semoga semuanyer kembali seperti biase...amin...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 12:56 PM | Show all posts
minik ko bosan ngan ko lah tuh.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:01 PM | Show all posts
patutnya bgla wife tu keje.. takla dia bosan tercangak kt rumah sengsorang.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:04 PM | Show all posts
apa la tt... aku faham perasaan dia sbb aku penah duduk dlm keadaan yg sama. bg aku, tt yg tak faham dia. dia dah cuba nak sabar, tp kau dah ambil kesempatan cukup2 atas kesabaran dia tu. bai, takkan dia je yg nak kena faham kau, kau pun kena faham dia gak. dia dah cuba  sedaya upaya fahami kau, kau pun nak lemak, buat tak tau je perasaan dia. patutnya kau buat la dia rasa bahagia. tiga tahun tu... kes aku pun tiga tahun. sama la aku dgn isteri kau.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:43 PM | Show all posts
bai aku rasa macam orang lain cakap bini ko stress... lagi laa kalau tak da anak... patut ko ajak join business sekali baru dia seronok dan lebih memahami keje ko
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:47 PM | Show all posts
act dia bukan tk faham..tapi dia lebih pade KESUNYIAAN...mane permpuan saggup mcm tu,bawak keluar jalan tpi ko drop dia je kt hotel.pg kerja blik pagi,da macam hotel pulak rumah tu..kira lama jugak la dia bertahan sampi 3thun makan hati..

kau kena duduk besemuka dengn dia tanye ape dia nak,dan dan dan kau kena minta maaf kat dia..memg la kau cri duit untk dia n family tapi hidup ni kalau sunyi pun tk bermakna...serupa tk payah kahwin,kahwin atas nama je tapi hidup kosong..

harap TT dapt kembalikan hubungan mesra tu semula da nak raya ni kan..gd luck TT

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 01:53 PM | Show all posts
melampau nye hang... dah la x bagi dia keje, pulak tu selalu abaikan dia. mksd aku manjang bz.

tapi keje hang tu, memng menuntut hang sentiasa bz, keje tak tentu masa,  tak bz, xde income ler.

pe kata hang rekemen kat dia porum cari ni.

once dia dia addict dgn porum ni. mesti dia x kisah sgt hang bz ke tak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 02:25 PM | Show all posts
kalo aku pn jadi bini ko pn aku mgamok sakan woii....
asik ngn keje jer,, bini terabai,, aduyaii..lelaki2...
mcm nie la ko merayu la ngn bini ko tue,,pujuk die hbis2,,
duk bincang face to face,, ko mngaku jer la salah ko,, pastu ko ajak la die pegi becuti mane2 ke... 5hari 4mlm ha,,gitu...
pastu ko kene la ingt tggungjawab ko ngn bini ko,, tau la ko cari rezeki tp orng lain pn cari rezeki jgk,, bini jgn la di abaikan yer....
mcm laki aku jgk.. giler keje...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 03:28 PM | Show all posts
wah semua hentam TT...skrg ni TT kena cari cara pulihkan hubungan..
bercuti 2salah satu caranya..cubalah..
kalau boleh bawa lah g luar negara..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2012 03:34 PM | Show all posts
TT...ko baru je rasa stress...tp binik ko dh 3 tahun pendam rasa...mmg patut dia meletop.....akad nikah bkn semata2 jabat tgn....tgjwb bkn sekadar sedia mkn pakai, tempat tinggal....hubungan bathin bkn sekadar sex tp hubungan bathin yg sebenar2nya...berkongsi jiwa...rasa...perhatian....so renung2kan la....semoga kekal bahagia...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114085s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list