Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
23026
View
26
Reply

Kenapa TV LCD aku bertukar kelabu?

[Copy link]

Author: KarTell       Show all posts   Read mode

Post time 4-1-2013 08:27 AM | Show all posts
dah repair tv Samsung 42 inci aku...tu diaaaa....kene RM480...mahal woooooooo.....entah ape kebendenya yg rosak...PCB Board kata tokei kedai....last2 aku jual jah tv tuh.....aku beli teruih Samsung Plasma yg 43 inci tu dgn projector ( letak dlm bilik)....
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2013 02:09 PM | Show all posts
Saya plak pakai Panasonic 32" jer, dah dua tahun pakai tapi masih maintain, ok jer ..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2013 12:36 PM | Show all posts
KarTell posted on 2-12-2012 09:45 AM
aku dah repair tv lcd sony aku tuh. kena rm278. sementara menunggu tv tu siap, aku dah beli tv baru. ...

Jenama Phillips aku dan ban....maleh beli dah lepas TV jenama ni rosak pakai x sampai setahun....jrg pakai plak tu...gigih beli Samsung walaupun tv Samsung aku pernah rosak....tp ok la sbb rosak selepas 5 tahun,,,,

Skang aku beli TV Samsung 43' Plasma dan Hitachi 39 LED...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2013 03:15 PM | Show all posts
salam..
TV saya pun Sony Bravia 32" beli tahun 2009.
Baru dapat problem macam TV awak minggu lepas..

nak tanya, awak betulkan TV tu, apa yang ditukar nye..?
ingat lagi ke..?

lagi satu, lama ke nak betulkan TV tu..kalo dah sampai kena beli TV baru, mcm lama jek..
haissh, rasa mcm nak teminate je ASTRO,rugi lak, kalo tak dpt tengok tapi tetap kena bayar..dah la servis mcm harem.
TV dah ok nanti, baru pasang balik ASTRO nyer..

TQ in advance..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2013 04:09 PM | Show all posts
medangmru posted on 12-5-2013 12:36 PM
Jenama Phillips aku dan ban....maleh beli dah lepas TV jenama ni rosak pakai x sampai setahun....j ...

aku tengok jenama philips ni macam menarik, tu yang aku beli tu. hehe tapi tobat dah tak beli sony
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2013 04:11 PM | Show all posts
Nurul8001 posted on 15-5-2013 03:15 PM
salam..
TV saya pun Sony Bravia 32" beli tahun 2009.
Baru dapat problem macam TV awak minggu lepas ...

alamak, dah tak ingat la ape yg rosaknye.. dah lama sangat.. hehe tapi repair tak lame pun, dalam 2-3 minggu jek.. skang ni tv tu aku dah jual kat member. pastu member pakai sampai skang ok jek..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2013 04:40 PM | Show all posts
KarTell posted on 15-5-2013 04:09 PM
aku tengok jenama philips ni macam menarik, tu yang aku beli tu. hehe tapi tobat dah tak beli sony

TV phillips yg haku hantar bulan 4 sampai skang belum siap....katanya spare part susah nak dapat....adesssssssssssss......
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.155316s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list