Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3479
View
3
Reply

Red Yeast Rice

[Copy link]

Author: melati00       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-6-2012 10:31 AM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ni difarmasi-farmasi banyak terdapat supplements yang dibuat dari red yeast rice salah satu nya  untuk menurunkan paras kolesterol.  Kalau kita pergi ke farmasi untuk cari ubat turunkan paras kolesterol sales girl tu akan rekomen red yeast rice sebab katanya ia mempunyai kesan sampingan yang amat minimal berbanding ubat yang didapati di klinik/hospital.  

Soalan saya ada tak kawan-kawan disini yang tahu atau ada sebarang maklumat yang boleh dikongsi bersama adakah red yeast rice ini boleh juga diambil oleh pesakit kanser yang mengalami masalah kolesterol tinggi atau pesakit kanser yg telah sembuh dari kanser contoh dah 2 tahun  tapi masih lagi menjalani rawatan susulan kerana apa yg saya tahu red yeast rice ini melalui proses fermentation. Bila ditanya kepada ahli farmasi katanya boleh kerana ianya tinggi dengan anti oxidant. Bila kita survey kat internet pulak katanya tidak sesuai untuk orang yang berisiko tinggi mendapat kanser... mungkin melalui pengalaman anda semua kita boleh kongsikan disini. terima kasih.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2012 05:22 PM | Show all posts
kongsi kn pengalaman..nk thu gak nih...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
tiap tiap hari badan kita (cells) dirosakkan oleh Free Radicals. Antioxidants sangat penting dalam peranan lawan Free Radicals. Antioxidant ialah phytonutrients datang dari buah/sayur yang tak sama warna (merah, hijau, putih, kuning/orange, biru/purple). Bila badan kurang attack daripada Free Radicals, cells kita ada peluang sembuh, immune system jadi baik dan kesihatan akan jadi baik juga. Jika tanyak doctor, memang banyak masa ia tak ada jawapan yang kukuh, pasal dia tak boleh janji itu ok tak ok. Kita sendiri yang kena buat keputusan. Setahu tentang kegunaan antioxidant, saya positive ia ada bantu dalam kekalkan kesihatan tak kisah ada cancer atau tak ada cancer sebelum itu. Saya ada angkat antioxidant punya supplement. Ia memang bagus.

https://www.pycnogenol.com

Boleh tengok link itu. Inilah ingredients antioxidant yang sangat bagus yang terkandung dalam supplement yang saya angkat sekarang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni saya nak share pandangan kawan saya sister diklinik kerajaan yg juga seorang pesakit  cancer .... katanya red yeast rice ni tak berapa sesuai untuk pesakit kanser sebab melalui proses fermentation.. kalau untuk orang biasa mungkin tak ada masalah katanya....sekadar pandangan dia...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103682s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list