Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26038
View
151
Reply

Do you want to go back to Malaysia for good?

[Copy link]

Author: land_lady       Show all posts   Read mode

Post time 12-2-2017 09:30 PM | Show all posts
up balik

I baru pindah scotland dalam setaun. kawin kat sini dgn scottish, husband xpernah sampai malaysia or asian countries. baru bawak dia CNY baru2 ni. Tetiba pakcik ni meroyan nak duk malaysia plak lepas balik holiday. adoiii jenuh nak explain the negative side, dia datang duk tempat tempat tourist hotel depan klcc mmg laaa nampak yg indah2 je. ni hari2 duk bertekak pasal bende ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2017 06:45 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 12-2-2017 09:30 PM
up balik

I baru pindah scotland dalam setaun. kawin kat sini dgn scottish, husband xpernah sampai ...

biasalah tu flower
org luar bukan main kata why are u here gitu
kengkawan omputih/oversea yg dah dtg melaysia bukan main memuji manjang
nasi lemak teh tarik disebut2
i really understand, payah nak cerita
buruk2 pun negara tumpah darah kita kan

i love scotland! bestnya
i love malaysia too

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 15-2-2017 06:45 PM
biasalah tu flower
org luar bukan main kata why are u here gitu
kengkawan omputih/oversea  ...

Pastu duk cakap barang2 semua murah ....rumah murah. Duk convert dgn pounds mmg la murah...cuba makan gaji duit ringgit. Gerammm pulakk
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 03:45 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 19-2-2017 07:33 PM
Pastu duk cakap barang2 semua murah ....rumah murah. Duk convert dgn pounds mmg la murah...cuba ma ...

tapi council tax bayar bulan2 mahal kan kat scotland dan england nun?
ko bayar berapa sebulan?
kalo malaysia, cukai tanah, cukai pintu bayar tahunan.... total 2-3 ratus ajer kot.... aku tak igt

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 20-2-2017 03:45 PM
tapi council tax bayar bulan2 mahal kan kat scotland dan england nun?
ko bayar berapa sebulan?
...

Council tax duk tgh2 Bandar mmg laaa mahal. Iouls duk jauh skit dari edinburgh town. And iouls tgh wat master so laki iouls dapat discount 20%
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:35 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 20-2-2017 04:28 PM
Council tax duk tgh2 Bandar mmg laaa mahal. Iouls duk jauh skit dari edinburgh town. And iouls tgh ...

yuols duduk dekat2 area edinburgh kah?
wah santek tempat tu
suka sangat

masa  study kat england dulu... tak payah bayar council tax
kalao dah keje bayar 200 pound kot gitu sebulan... lupa dah


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 06:54 AM | Show all posts
penmerah replied at 20-2-2017 05:35 PM
yuols duduk dekat2 area edinburgh kah?
wah santek tempat tu
suka sangat

memula datang sini holiday, terus jatuh cinta ngan tempat ni ...tuh yg gedik sambung blaja. duk sini seminggu dah jumpa jodoh hahahah
council tax ikut ban , tapi kalau rumah tuh semua student mmg xbayar. eh uouls kat Dublin kan? baru pi melawat xmas harituh
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 06:55 AM | Show all posts
penmerah replied at 20-2-2017 05:35 PM
yuols duduk dekat2 area edinburgh kah?
wah santek tempat tu
suka sangat

uouls duk tgh2 london ke sampai 200 pounds sebulan??? mahal benorr, laki iouls bayar 15 pounds je sebulan
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 09:47 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 21-2-2017 06:55 AM
uouls duk tgh2 london ke sampai 200 pounds sebulan??? mahal benorr, laki iouls bayar 15 pounds je  ...

sorrylah flower....aku betul2 lupa bape kene bayar council tax tu
amount yg atas tu aku agak2 ajer. mungkin silap kot
dah tinggalkan england pada 2012....ohhh sudah 5 tahun  rupanya
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 09:49 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 21-2-2017 06:54 AM
memula datang sini holiday, terus jatuh cinta ngan tempat ni ...tuh yg gedik sambung blaja. duk si ...

wowwww tahniah dpt jumpa pasangan cepat!
seminggu tu sangat hebat! terer hokeh
sebuk ajer aku nak tau mcm mana korang jumpa dan sape ngurat sape hahahhahah
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 21-2-2017 09:49 PM
wowwww tahniah dpt jumpa pasangan cepat!
seminggu tu sangat hebat! terer hokeh
sebuk aj ...

Tempat ni laki duda mmg ramai , pompuan bujang kurang , sbb divorce rate mmg tinggi. Dtg sini muka melayu berkerak mmg jadi hot stuff hahaha , jumpa kat costa coffee je uouls , nak tanya jalan gi post office masa tuh nak collect BRP hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 02:51 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 22-2-2017 07:26 AM
Tempat ni laki duda mmg ramai , pompuan bujang kurang , sbb divorce rate mmg tinggi. Dtg sini muka ...

huntonglah kawasan yuols kurang pompuan single
kalo kat malaya.... ayat magic mamat malaya ialah pompuan ramai.... nak selamatkan andartu .... sunnah kawin banyak
sila simpan tok laki dlm gobok.... jgn parade tok laki beriya2 kat malaya
takut mata tok laki hang terbuntang tgk awek2 malaya meletops dan awek2 malaya jua bole terbuntang tgk tok laki hang
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 22-2-2017 02:51 PM
huntonglah kawasan yuols kurang pompuan single
kalo kat malaya.... ayat magic mamat malaya iala ...

Sbb tuh iouls pun xnak balikk mesiaaaa hahaha. Laki iouls ni xpeenah travel tetiba pergi malaysia skali bercita2 nak jelajah semua tempat nak pindah warm country laa. Tgh pujuk dia kalau pindah middle east or australia okay je tapi bukan mesiaaa
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 04:37 PM | Show all posts
plastic_flower replied at 22-2-2017 04:09 PM
Sbb tuh iouls pun xnak balikk mesiaaaa hahaha. Laki iouls ni xpeenah travel tetiba pergi malaysia  ...

iolss kat middle east now
me and tok laki missed england so much
tapi tidak berhajat nak stay england lagi
ai berhajat nak pindah kerja negara lain pulak lepas ni
pun belum berhajat nak balik msia for good dlm masa terdekat

ai love msia so much ... almost perfect life tapi di malaysia iols missing quality time only me and my hubby
because almost every weekend (kenkadang hampir setiap hari) we have to attend family affairs (in which we do like it.... tapi kene ntah kenkadang rasa erkkss juga)
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 22-2-2017 04:37 PM
iolss kat middle east now
me and tok laki missed england so much
tapi tidak berhajat nak stay en ...

Its our culture kena jaga hati family kan. Masa gi short holiday tuh pun asyik kena jumpa family2 and kawan2. Laki iouls culture tgk family kat sini ramai. Dia jumpa adik dia pun masa xmas je walau duk edinburgh jugak, sepupu sepapat makcik pakcik pun xde
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
penmerah replied at 21-2-2017 09:47 PM
sorrylah flower....aku betul2 lupa bape kene bayar council tax tu
amount yg atas tu aku agak2 aje ...

Iouls tanya laki iouls ...kalau duk tgh bandar council tax mmg harga ratus2 huhuhu. Duk je laaa pedalaman scotland ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2017 02:27 AM | Show all posts
Dah ada anak ni lagi susah nak buat keputusan balik msia...fikirkn kebajikan dan kemudahan utk dia....kita ni tak kisah nak dok mana pun...the only thing nk fikir rumah la sayang pula nak jual kan sbb ni harta milik hasben kt sini

Of course benda yg comforting about msia adalah family, friends, food and warmer weather...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2017 02:29 AM | Show all posts
plastic_flower replied at 22-2-2017 05:21 PM
Iouls tanya laki iouls ...kalau duk tgh bandar council tax mmg harga ratus2 huhuhu. Duk je laaa pe ...

I dok countryside england dlm 50+ jugak...byk tax
Tapi byk lagi benefits dok uk ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 12:25 PM | Show all posts
Yuhuuu

Lama tak masuk sini.

Pejam celik dah lebih 4  tahun balik malaya for good. Settledowm dah kat msia tercinta katanya. Tapi sesekali rasa rindu jugak nk duk oveseas. Jadi frequent flyer... kejap naik kapal terbang. Skrg hari2 tengok kapal terbang kat langit! Laluan kapal terbang kut umah iols ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2017 06:49 PM | Show all posts
after almost 20 years outta Malaysia, i am going back. dengan hati yang sangat berat.

tp sebab kena sogok dpt maid. ku redha ajalah walaupun baru kena panggil utk keja yg post agak best.

rezeki dimana-mana. semoga hijrah ini membawa kebaikan but if it doesnt work out. we can always come back
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072798s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list