Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
62590
View
620
Reply

[Penulis] RAMLEE AWANG MURSHID - TOMBIRUO & MANDATORI @ Astro First...

[Copy link]

Author: chaoyunjie       Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2012 08:49 PM | Show all posts
Sunan Musafir dh khatam. jd addicted sungguh dgn karya2 RAM ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2012 12:45 AM | Show all posts
watachiwa posted on 21-7-2012 08:49 PM
Sunan Musafir dh khatam. jd addicted sungguh dgn karya2 RAM ni

cari lak novel2 dia yg sebelum nie
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 12:48 AM | Show all posts
chaoyunjie posted on 22-7-2012 12:45 AM
cari lak novel2 dia yg sebelum nie

novel RAM selain tombiruo semua saya beli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2012 11:17 AM | Show all posts
watachiwa posted on 22-7-2012 12:48 AM
novel RAM selain tombiruo semua saya beli


trilogi tombirou pn mantap gak la beb...
cuba bca...kisah hidup 2 beradik amiruddin & ejim...
nnt ko mesti lupokan Sunan...jatuh hati kat Amiruddin & ejim lak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 11:52 AM | Show all posts
kalo semangat2 utan ni. kureng ar. hahahaha sunan dah tua. anak sunan lak jadi galang gantinya ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2012 09:24 PM | Show all posts
feel x skuat buku sunan yg awl2.
bile dh msuk cter ttg bangsa polips tu,
aku dh rs mengarutlah plak.
tp aku ttp abiskan reading aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2012 12:35 AM | Show all posts
beldandy posted on 19-7-2012 09:19 AM
aah kannn?

ngapalah blh terlupa nih!

ada seorang mamat nie nk jual edisi hardcover...
klu ko berminat...try taip nama dia kat FB...gmbr bunga api kot x salah aku
Muhd Ariff Danial
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2012 09:37 AM | Show all posts
chaoyunjie posted on 24-7-2012 12:35 AM
ada seorang mamat nie nk jual edisi hardcover...
klu ko berminat...try taip nama dia kat FB...gm ...

owhh ada ek..ok TQ
bel nk gi tgk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2012 01:24 PM | Show all posts
Anda sudah lama meminati karya-karya Ramlee Awang Murshid. Ingin ceritakan pengalaman anda sebagai peminat beliau. Anda boleh berkongsi apa-apa cerita anda sebagai peminat dalam ruangan 'Ahli RAMFC Minggu Ini' di laman sesawang kami di www.kelabram.com

Cerita apa, siapa, dimana, bila & bagaimana anda mula menjadi peminat dan setia hingga ke hari ini. Sertakan gambar anda sama ada foto peribadi atau bersama novel. Jangan lupa sertakan biodata ringkas anda:

Nama:
Asal:
Tarikh Lahir:
Url Blog/FB/Twitter:
Novel RAM pertama yang dibaca:

Emailkan dalam format word/pdf/powerpoint/jpeg /png dan boleh mengikuti kreativiti anda ke admin.ramfc@gmail.com

Siaran ini adalah untuk kita berkongsi cerita kita dengan RAMians yang lain. Ganjaran, terpulang kepada Yang Esa.

~Elle Syeila~
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 01:17 PM | Show all posts
chaoyunjie posted on 14-6-2012 10:34 PM
Post Last Edit by chaoyunjie at 14-6-2012 22:35

yang terhangat buat masa sekarang dari RAMLEE AWA ...

yg last skali tu x beli lagiiii..huuu..sedih pulak aku bila sunan ni da xda..tp serious mmg terbayang2, snyum sorg ble teringat...haihhh..sukenyee...

1st novel RAM yg ak bc dlu tombiruo..tu pn zaman skola men...lps bc tu trus sgkut..dia pnya penghayatan, jalan cerita mmg mcm betul2 tombiruo tu wujud..rasa mcm terbawa2 jgk..dalah dimsukkan elemen2 ketuhanan, tenang je rasa..insaf diri sdiri..tu x cmpur dgn elemen2 silat pertarungan bagai..dgn aku2 rasa semangat skali..strat dr tu mmg berkenan sgt novel RAM

tp thn lps kot br betul2 mcm nekad nk kumpul semua novel2 die..tp skrg duk aim, ungu karmila dgn sunan musafir..fiksyen 302 tu mcm best je...alahaii..sabar2..tp yg semanagt hutan tu ssh benar nk cari kt kedai buku...so skrg ad tombiruo n tombiruo terakhir je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2012 01:23 PM | Show all posts
misssayuri posted on 26-7-2012 01:17 PM
yg last skali tu x beli lagiiii..huuu..sedih pulak aku bila sunan ni da xda..tp serious mmg terbay ...

sama la aku...aku pn start bca ngan tombirou..
tu pn bca buku orang...kmudian trus jatuh hati nak baca2 novel...

kemudian aku start kumpul 1 demi 1...
Alhamdulillah dah ada 22/24 karya beliau...hardcover, softcover, cover lama @ baru...aku tgh kumpul!!!


laaaa...tombirou terakhir tu menarik gak...
kita akan tertanya2 si ejim nie kahwin ngan siapa sbnrnya...hingga la ke penghujung cerita baru didedahkn...


Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 01:42 PM | Show all posts
chaoyunjie posted on 26-7-2012 01:23 PM
sama la aku...aku pn start bca ngan tombirou..
tu pn bca buku orang...kmudian trus jatuh hati nak ...

haaa..betol2...mmg bestt..tp yg buat ak hold dlu nk baca tu * walhal sblm ni da baca tp zaman skolah dulu* sbb novel aku tu x ckup korum..haha..semangat hutan tu ssh sgt nk cr..x sdaplah nak baca x ikut susunan kn? tp sbb kisah sunan yg last x bli lg plus xda novel lain yg menarik hati, last2 bc jgk tombiruo tu..bkn ap, novel2 lain psl cinta2..dalah macam lebih kurg je jalan cerita, so aku pn just tgk, pgg n letak balik kat rak buku...baik ak bli thriller pnya..rasa diperhati setiap masa..keh3..
pernah try bc novel thriller novelis lain tp x melekat dihati...dgn ayt yg x berapa sedap lps tu macam simple sgt..entahlah..RAM jgk mnjadi pilihan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2012 01:56 PM | Show all posts
misssayuri posted on 26-7-2012 01:42 PM
haaa..betol2...mmg bestt..tp yg buat ak hold dlu nk baca tu * walhal sblm ni da baca tp zaman skol ...

owhhh..aku terslh fhmmm...
aku ingtkn tombirou terkahir yg x...
upo2nya semangat hutan...
novel tgh2 lak 2...nmpk kekosongan kat situ...
ko cuba try karya Nasron Sira Rahim...tajuk Nama Atas Kertas...
aku rsa slps RAM...gaya penulisan dia pn menarik...
aku ada bg review dekat tread... "Saya Sedang Baca Buku"...belek2 la
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 02:14 PM | Show all posts
chaoyunjie posted on 26-7-2012 01:56 PM
owhhh..aku terslh fhmmm...
aku ingtkn tombirou terkahir yg x...
upo2nya semangat hutan...

serious?wahhh..sukalaa ak pasni..harus ak cari kalu review kau cmbest...kau ad bnyak eh novel2 thriller ni?kasitaula ak lagi kalau ad yg best2...boleh ak cari dgn gigihnya..haha..

tapi betul, skrg ni ak mmg nk kumpul semua novel2 RAM..insyaAllah...bila bc tu, rasa mcm betul2 ad kan? psl sunan tu, ak siap tnya parent ak lg ada ke laksamana sunan ni?kot2 betul xda catat dlm sejarah..

tq eh chao share ngn aku
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 02:49 PM | Show all posts
tak beli2 lagik sunan musafir...bila kuor je lupa..balik umah baru tingat....
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 02:50 PM | Show all posts
novel fiksyen 302...memang terbaek.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2012 03:29 PM | Show all posts
misssayuri posted on 26-7-2012 02:14 PM
serious?wahhh..sukalaa ak pasni..harus ak cari kalu review kau cmbest...kau ad bnyak eh novel2 thr ...

try la cari tajuk yg aku bg tu...itu la buku ke-2 yg aku bca bg penulis tersbut...buku 1st tajuk ENIGMA
aku pn addict gak ngan RAM...terasa mcm RAM tiada tandingan gitu...
tp bila aku baca nama atas kertas...pertama kali aku pn turut serta dlm mencari klu yg di tinggalkn oleh pembunuh...
dlm buku tu...ada puzzle...soduku...teka silang kata...semua tu di tinggalkn pembunuh kpd polis...
klu dh bca & berminat..boleh la try ENIGMA lak...


Sunan tu mmg dh jd fenomena la buat RAM...
aku cuma sedih watak haryani di biarkn begitu shj...dlm Sunan Musafir...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-7-2012 03:32 PM | Show all posts
kikuri posted on 26-7-2012 02:49 PM
tak beli2 lagik sunan musafir...bila kuor je lupa..balik umah baru tingat....

klu nak hardcover..cuba kontek mamat kat post 87 aku tu...
tu FB dia
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 04:03 PM | Show all posts
chaoyunjie posted on 26-7-2012 03:29 PM
try la cari tajuk yg aku bg tu...itu la buku ke-2 yg aku bca bg penulis tersbut...buku 1st tajuk E ...

hahahaha..jaat tauuu..da kasi tau psl sunan musafir kt aku..:@ ak x baca lg lar...huarghhh..hahhaa
tp kalu iktkan, sutera bidadari pn ak x saba sgt trus ak tgk page blkg..amek kau..da tau psl sang dewi tu spe..tp siapakah sbnrnyer ak tatau lg..

tp kan..ak x minat sgt haryani tu jd ak x kesah sgt...ak lg suka kat ratna..tataula knapa..bg ak ratu sulaman sgt2 terkesan kt hati aku..dan dpt bayangkan betapa3 jelitanya die..catalina pn ak suka..fefeeling anggun gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 04:50 PM | Show all posts
kikuri posted on 26-7-2012 02:50 PM
novel fiksyen 302...memang terbaek.....

harus aku beli nti...isk3
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087070s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list