CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 14458|Reply: 108

putus kerana fb,

[Copy link]
Post time 28-5-2012 09:41 PM | Show all posts |Read mode
hai aku baru kat sini,kalo salah mintak tolong ajar,huhu
aku kat sini ade satu masaalah,aku baru putus ngn awek aku kerana fb,bukan kerana aku curang,tapi kerana aku x melayan komen dier,hubungan aku ngn die ni baru sangat,baru beberapa bulan camtu,aku jadi agak terduduk skit sebab alasan nye sebab fb,tu yang aku x leh terima kenyataan tu,padahal last mase lepak minom kemarin ok,
masa tu masing2 on9 dok check in bagai,last masa balik minom teros x ok dah,die cakap aku anggap die sebagai orang asing n what so ever la,n then mase balik dari lepak minom tu,die cakap die nak putus,die dah xbleh nak move on bagai,padahal,die cakap aku layan die macam orang asing dalam fb,perghhh,tension sekejap aku,tapi dalam hati kecil aku,aku sayang kat dia,,so aku perlukan pendapat dan komen dan kritikan dari kawan2 sekaliann,penangan pompuan ni begitu kuatt,adoiiiii

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2012 09:53 PM | Show all posts
hanya sebab tak komen boleh sampai putus, alahai,
gf u ni umur 5 tahun ke apa....

so adakah kalau korang berbaik, keja u lepas ni
tumpu dekat fb dia aje untuk komen segala benda..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2012 10:01 PM | Show all posts
entah la,nak kata umo 5 taun x plak,umo da 24,die cakap i buat die macam orang asing dalam fb,so tu yang x paham tu,yang paling xbleh terima kenyataan pasal fb tu,adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 10:02 PM | Show all posts
korg ni umur berapa???

xkomen kt fb pn bleh jd big issue ke??alahaiii....plz la, grow up la...byk lg bnda yg lg pnting nk dihadapi klu nk berpasangan ni....fb ni utk keep in touch ngn member2 jauh yg da lama x jmpa sudaa...

so, matangkn diri ko dlu..then cari org yg matang jugak utk dijadikn pasangan
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 10:03 PM | Show all posts
Apa yg terjadi sebenarnye? Mesti ada something ko buat kat FB yg buat dia mcm tu.

Ko komen kat gambar awek cun ke?
Ko delete komen dia ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2012 10:08 PM | Show all posts
masing2 umo dah besar dah,dah keje dah pon,umo dah 25,cam i ok jer,i mengalah,i cakap i mintak maaf i pujuk dan merayu,yer la,sebab kecik punye hal,fb pnye pasal,die cakap,"bile saye dah mule membenci"..saye maksudkanye,adoii,padahal mase lepak tu ok lagi,n then,mase tu die ade komen dalam status i,n then komen bnyak,so termiss komen,and mase balik tu dah x ok da,die da stat buat muka,n die cakap die dah x tertahan sangat,die cakap i buat die macam orang asing,macam x wujud,aduiiiiiii,
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 10:37 PM | Show all posts
tak taulah nak cakap. . budak2 zaman skrg mungkin dia rs uollss ada pompuan lain di fb
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2012 10:45 PM | Show all posts
berbaloi ke nak pujuk pompuan camni,padahal dalam hati sayang,adoi,x paham la ader pompuan sesensitif dalam hal ni,adoii,tolong2,
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2012 10:53 PM | Show all posts
fb punye hal pun, boleh jadi ini mcm ke?
issit really fb punye reason?
mcm mane layanan TT kat luar fb?
lain lain ke atau same je how ur treat her in fb or elsewhere?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 11:04 PM | Show all posts
fb pulak yg dipersalahkan........bdk2 zaman leni.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 11:13 PM | Show all posts
Sila tutup terus fesbuk.

Kalau slow talk explain dia still tak faham ke?
Yg status 'in a relationship with' tu dah buat dgn dia belum?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 11:21 PM | Show all posts
Sila tutup terus fesbuk.

Kalau slow talk explain dia still tak faham ke?
Yg status 'in a  ...
lasagnaklcc Post at 28-5-2012 09:13 AM


betul, tutup aje fb tu..
nampak sangat dalam kes TT ni FB ni hanya bawak keburukkan....
tak komen aje sampai putus dibuatnya..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2012 11:36 PM | Show all posts
fb punye hal pun, boleh jadi ini mcm ke?
issit really fb punye reason?
mcm mane layanan TT kat lua ...
aurelia Post at 28-5-2012 22:53



dari ape yang saya paham fb pnye hal la,layanan kat luar memang macam pasangan kekasih,tetapi komen fb punye hal jadi camni,
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2012 11:38 PM | Show all posts
Sila tutup terus fesbuk.

Kalau slow talk explain dia still tak faham ke?
Yg status 'in a  ...
lasagnaklcc Post at 28-5-2012 23:13


status tu x buat pon,just kat profile fb ade la gambar die sorang,and gambar kitorang berdua,aritu ajak buat status die xnak,so xnak pakse2 la,hmm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-5-2012 11:40 PM | Show all posts
betul, tutup aje fb tu..
nampak sangat dalam kes TT ni FB ni hanya bawak keburukkan....
tak ko ...
faraway1 Post at 28-5-2012 23:21



    yang best nye dah putus dah pon,i try pujuk,i sms,i merayu bagai,i turunkan ego i,n die pnye jawapan,sorry,no,n take care ur self,yang best nye,berbaloi ker pasal fb jadi camni,serius i x paham la ngn pompuan camni,kalo kita ni budak2 xper,masaalah nye dah keje,n dah umo 25,itu yang x paham tu,ader pompuan jenis camni,adoiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 11:52 PM | Show all posts
yang best nye dah putus dah pon,i try pujuk,i sms,i merayu bagai,i turunkan ego i,n die pn ...
nitrotech Post at 28-5-2012 11:40 PM



skang dah jumpe la perempuan spesies mcm ni kan?

adoi la sayam oi. umur tak menentukan tahap kematangan seseorg. tak semestinya, umur dah menghampiri 30an, seseorg itu boleh dikatakan dewasa atau matang atau sebaliknya. kematangan seseorg tu bergantung kepada pengalaman dan liku - liku hidupnya.
kita takleh samakan atau pukul rata semua pada satu keadaan.

gini la, try la pujuk lagi yer kalau masih berkehendakkan pada dia. tapi, kalau die tetap dgn keputusan die, give her a break, time and space. jgn paksa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2012 11:54 PM | Show all posts
yang best nye dah putus dah pon,i try pujuk,i sms,i merayu bagai,i turunkan ego i,n die pn ...
nitrotech Post at 28-5-2012 23:40



    sabar la..aku rs dia ada org lain la tp xmo ngaku..dia bg alasan fb ni utk mnutup kecurangan dia..kalu btul dia syg kat ko,dia akan berbincang utk perbetulkan keadaan,bkn main mintak putus jer.just let her go..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 11:56 PM | Show all posts
rasanya dia dah ada org lain la TT.. fb tu cuma alasan.. aku dah jumpa ramai kawan fb yg jadi mcm ni. last2  si awek rupanya kantoi ada org lain.. ppuan mcm ni sangat pandai.. kawan2 dia akan back up dia kata semua ni salah si boyfren.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2012 11:57 PM | Show all posts
kalu aku la,kalu aku terasa skalipun,paling kuat aku majuk jer la..xder minta putus pun..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-5-2012 12:25 AM | Show all posts
skang dah jumpe la perempuan spesies mcm ni kan?

adoi la sayam oi. umur tak menentukan taha ...
aurelia Post at 28-5-2012 23:52



    hmmm,tu la,masaalahnye hubungan ni baru lagi,before diz,die selalu mention,kalo saya xder pasni xder lagi orang nak cubit awak,kalo saye dah xde kan,ape yang awak kan buat?,kalo sekali dua gagah lagi die cakap,ni kalo dah 3-4 kali die cakap,i penah sound die,u just straight to da point,jgn berkias2 dengan i,and then die cakap,kita hanya merancang,n kite x tahu yang mendatang nnt camane kan,agak2 die memang dah ade spare ke,tapi kan,mase die bnyak habiskan dengan i,x mungkin la die ade orang lain,tapi x tau la kan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-2-2023 01:25 AM GMT+8 , Processed in 0.103300 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list