Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
75538
View
2483
Reply

Thread LUAHAN vol 2: NO quote/reply dlm terang/gelap [penalty-497]

   Close [Copy link]

Author: MamaMima711       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-5-2012 07:45 PM | Show all posts |Read mode
Last edited by Sasha on 26-7-2012 11:34 AM \n\n Last edited by Sasha on 26-7-2012 11:19 AM \n\n Post Last Edit by Sasha at 11-5-2012 08:48

LUAHAN RASA PERTAMA KU..

CIRI CIRI SUAMI YG BAIK:

  • Kuat agamanya
    Biar sibuk sekalipun, solat fardu tetap terpelihara. Utamakanlah pemuda yang taat pengamalan agamanya. Lihat saja Rasulullah menerima pinangan Saidina Ali buat puterinya Fatimah. Lantaran ketaqwaannya yang tinggi biarpun dia pemuda paling miskin. Utamakanlah pemuda yang jujur membimbing dan memelihara iman anda.

  • Baik akhlaknya
    Ketegasannya nyata tetapi dia lembut dan bertolak-ansur hakikatnya. Sopan tutur kata gambaran peribadi dan hati yang mulia. Rasa hormatnya pada warga tua ketara. Mudah di bawa berbincang. Tidak terlalu berahsia.

  • Tegas mempertahankan maruah
    Pernahkah dia menjengah ke tempat-tempat yang menjatuhkan kredibiliti dan maruahnya sebagai seorang Islam? Adakah dia jujur sebagai pelindung maruah seorang perempuan?

  • Amanah
    Jika dia pernah mengabaikan tugas yang diberi dengan sengaja ditambah pula salah guna kuasa, lupakan saja si dia.

  • Pemurah tetapi tidak boros
    Dia bukanlah kedekut tapi tahu membelanjakan wang dan harta dengan bijaksana. Setiap nikmat yang ada dikongsi bersama mereka yang berhak.

  • Tidak liar matanya
    Perhatikan apakah matanya kerap meliar ke arah perempuan lain yang lalu-lalang ketika berbicara. Jika ya jawabnya, dia bukanlah calon yang sesuai buat kamu.

  • Terbatas pergaulan
    Sebagai lelaki dia tahu dia tidak mudah jadi fitnah orang, tetapi dia tidak mengamalkan cara hidup bebas.

  • Rakan pergaulannya
    Rakan2 pergaulannya adalah mereka yang sepertinya. Sebaik-baik teman adalah teman yang soleh.

  • Bertanggungjawab
    Rasa tanggungjawabnya dapat diukur kepada sejauh mana dia memperuntukkan dirinya untuk ibu bapa dan ahli keluarganya. Jika ibubapanya hidup melarat sedang dia hidup hebat, nyata dia tidak bertanggungjawab.

  • Tenang wajah
    Apa yang tersimpan dalam sanubari kadang2 terpancar pada air muka. Wajahnya tenang, setenang sewaktu dia bercakap dan bertindak.





DISCLAIMER:Nak quote?nak reply?nak berbalas pantun??

Mod kata tak boleh so..pandai2 la,,,jgn sampai TT kena potong kredit
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 08:06 PM | Show all posts
Rules stay the same. No borak here. Harap semua maklom. Ini amanat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 08:16 PM | Show all posts
tak sakit hati, tak marah, tak kecewa. mood romantis mlm nih.
setelah 2,3 hari angin puting beliung melanda. sian my laling kena tahan sabar dgn karenah i keblkgan nih.

laling cepat balik
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 08:18 PM | Show all posts
nape tajuk thread ni semua perasaan -ve nih? kena letak mood +ve juga..happy, terkesima, teruja

kita enjoyyyy!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2012 08:28 PM | Show all posts
belum satu hari pun...!

APTB!
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 08:39 PM | Show all posts
Mood tak ceria lagi...
Tadok prasaan ker...buat2 tak paham? Tak merasa lerrr... Pujuk hati sendri2...huhuu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 09:11 PM | Show all posts
Aku takde mood nak hadap muka ko malam nih OK.. please get away from my sight! Lelah aku dengan ko nih.. tapi nak wat cam mana, aku terlanjur sayangkan ko dulu kan.. So, aku kena hadaplah masa depan aku yg tak berapa nak cerah nih..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 09:44 PM | Show all posts
anak i paling kecik demam.arghhhhh abahnye lak g kursus.mmg terpakse drive g klinik dgn 3 lagi anak kecik len.inilah nasib i yang tiap tahun jd mak buyung...anak2 kecik lagi.jarak dekat2 lak tuh....warghhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 09:50 PM | Show all posts
apalah mamamima ni......bukak2 thread je cerita pasal aku...

diam2 sudah lah....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 11:55 PM | Show all posts
sakitnya hati pada orang yang tak tau nak faham dan hargai perasaan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2012 01:53 AM | Show all posts
/^[i=s] Post Last Edit by .*? at .*? [/i]

/s pagi pagi buta dah buat aku gelak..... x de maknanya la ..perasaannn....




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2012 07:59 AM | Show all posts
aku bukak thread, aku lak yg lebih2 luah rasa..


nasib baik ogre biru tu bukan forummer sini....kalau tak, mesti dia nyampah tgk aku asyik duk luah rasa
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 08:13 AM | Show all posts
nasib baik ati nie jemat..esok blh cuti sambil merehatkan badan dan minda.....yea!!!!!!!!


p/s harap2 reply aku nie paling ceria setakat ini...ngehngehngeh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-5-2012 08:59 AM | Show all posts
esok ada LADAP..rasanya duk rumah je la kot..last wiken dah berjalan sakan
tapi bila dgr collegue kata Battleship best giler.....mcm nak ajak anakanda pergi tgk lak
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 09:14 AM | Show all posts
Janganlah ada yang merajuk ... tapi pepagi Jumaat nie kita mmg kena muka atak senyummmm .... - Do re mi
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 09:27 AM | Show all posts
klo ckp yoyo"o", mcam sendiri je yg bagus. pastu nk kapel lak dengan yg ensem2 jerk.. tp! diri sendir pon nk hado. muncit plak
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 09:38 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 09:42 AM | Show all posts
Hati aku kat ofis ni tak keruan ingat anak kat taska..

pagi tadi hantar dia kat taska, dia nangis sekuat hati... rasa sedih sgt tapi aku terpaksa keraskan hati... sayu bile masuk kereta masih dengar suara dia menangis.... huwaaaaa.... mama sedih ingtkan bolat mama...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 09:45 AM | Show all posts
aku boring betul bila nak gi cuti² dgn laki aku nie. TIBA2 dia bagi tau, tarikh sekian sekian tu, dia ada kursus. dia pun baru tahu.
aku rasa musykil, tak kan ler baru tahu..orang2 yang handle tu, misti kena plan dulu..booked itu ini.. at least 1 bulan ke.. tak kan ler buat last2 minute..or, laki aku yang lambat bagi tau aku?

laki aku ingat, rakyat MALAYSIA nie miskin ke hapa ? hotel sentiasa available trang tang tang..
tak tahu ke bilik2 hotel hg affordable cepat penuh or abis?
rakyat MALAYSIA kaya raya nie..
mmg ler dia tak tahu..dia tak penah booked hotel..call 2-3hotel..
salah satu kebosanan bila berlaki..

sedap ajer cancel tarikh selepas survey hotel sana sini pastu booked.. sedap sedap hati ajer cancel...

kalau aku tak buat ala ala travel agent, nanti tak gi bercuti langsung..

salah satu kebosanan bila berlaki.. or berlakikan badan beruniform..sama lah tu..DUA DUA FAKTOR..

kalau bujang.. kita atas diri kita ajer ...takyah nak bergantung date orang lain..
bila2 masa boleh gi travel..
lastu minute pun boleh pergi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2012 09:46 AM | Show all posts
AKU sgt bad mood...
abis 2-3 caller kena marah dgn aku..
email pun marah2 orang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.434756s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list